• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2015

20:45

ĐURIĆ SLAVI U BISELU: 5:0 za Srbiju, peti poen otvaranje poglavlja!

Politika

ĐURIĆ SLAVI U BISELU: 5:0 za Srbiju, peti poen otvaranje poglavlja!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da je rezultat današnje runde pregovora Beograda i Prištine u Briselu 5:0 za Srbiju, a da je uz četiri potpisana sporazuma, peti trijumf podrška za otvaranje pregovaračkih poglavlja

- Kada sportskim žargonom kažem da je rezultat 5:0 za Srbiju, mislin na četiri sprozuma (koji su večeras potpisani u Briselu) i peti poen - cinjenicu da će Srbija konačno sigurno dobiti neouporedivo veću podršku za evrointegracije, uključujući i otvaranje poglavlja- rekao je Ðurić.

Upitan da obrazloži šta sadrže sporazumi o ZSO, energetici, telekomunikacijama i mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, koji su potpisani u Briselu, Ðurić je rekao da će Zajednica srpskih opština imati ozbiljna izvršna ovlašćenja, svog predsednika i skupštinu i direktne veze sa Srbijom.

Kada je reč o formiranju ZSO, Ðurić je naveo da je za izradu Statuta ZSO na raspolaganju četiri meseca i da će i to biti izazovni razgovori, ali da je glavni politički dogovor postignut. 

Govoreći o sporazumu o energetici, Ðurić je ocenio da je to bio "majstorski i gotovo filigrantski" rad premijera Srbije i delegacije jer se u sporazumu pitanje imovine ni na koji način nije prejudicirano, a dobili smo našu kompaniju za snabdevanje, našu kompaniju za distribuciju.

Kada je reč o telekomunikacijama, Ðurić je ponovio da će Telekom moći nesmetano da radi na teritoriji Kosmeta i da će svi korisnici usluga moći da nastave, bez dodatnog plaćanja i međunarodnog pozivnog broja, normalno da razgovoraju.

Upitan o sporazumu o mostu na Ibru, Ðurić je rekao da je postignuto rešenje koje jasno, po prvi put, utvrđuje razgraničnje južne i severne Mitrovice.

"Ulica kralja Petra biće potpuno i trajno zatvorena za saobraćaj, to će biti nova mitrocvačka Knez Mihajlova. Građani severne Mitrovice mogu da budu veoma zadovoljani", rekao je Ðurić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ajdebre

pre 8 godina

Ko nije naučio do sada kako da razume ovakve vesti nikad i neće,,,a evo ja da im kažem: to znači da je Kosovo* opet ostvarilo mali ili veći pomak ka definitivnom ostvarenju svojih ciljeva.Eto prosto,,,živi bili pa pročitali i sutra vesti.

pavel

pre 8 godina

Slažem se,veeelika šarena laža,koju ćemo verovatno vrlo skupo plaćati.

pavel

pre 8 godina

Jedan od delova sporazuma je "- Zajednica će biti izuzeta od oporezivanja i drugih sličnih nameta, kao i od naplate carina na dobra koja nabavlja u cilju svog funkcionisanja." Pa sad ako nekom opet nije jasno....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija