• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2015

09:52

DRECUN: Stvoren okvir za normalizaciju odnosa!

Politika

DRECUN: Stvoren okvir za normalizaciju odnosa!

Podeli vest

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je danas da je sporazumom koji je potpisan u Briselu konačno zatvoren problem implementacije prvog Briselskog sporazuma, jer su dogovoreni principi na osnovu kojih je omogućeno stvaranje Zajednice srpskih opština

Drecun je rekao da je stvoren zdrav institucionalni okvir za normalizaciju odnosa, ne samo između Beograda i Prištine, nego i između Srba i Albanaca i da na na dobitku treba da budu svi koji žive na Kosovu i Metohiji, svi građani Srbije i regiona.

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju istakao je na TV Pink da cilj nije stvaranje nečeg što je slično Republici Srpskoj, nego da je reč o stvaranju institucionalnog okvira koji će obezbediti posebnost položaja srpskog naroda.

- Taj institucionalni okvir omogućiće srpskom narodu opstanak i ekonomsku perspektivu, uslove za kvalitetniji život, a biće priznat i od Prištine i međunarodne zajednice i direktno preko finansiranja povezan sa Beogradom - najavio je Drecun.

Drecun očekuje da će biti još mnogo političke borbe naročito oko statuta ZSO i ocenio da je sada ključno pitanje imovine.

On je ukazao da je u skupštinskoj proceduri u Prištini predlog zakona kojim bi se pokušala oteti imovina Srbima koji su proterani i kojima je ona uzurpirana i da je u pripremi i zakon kojim bi se tretirala imovina Srpske pravoslavne crkve kao državna imovina Kosova, a ne kao privatna imovina SPC, što ona jeste.

Komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija prema kojoj je postignuti sporazum neka vrsta priznanja Kosova, Drecun je upitao "ko uopšte veruje Hašimu Tačiju i kakav više on ima uticaj i autoritet" i dodao da se on obraća sopstvenim biračima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija