• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.08.2015

23:04

(FOTO) POLITIČARI IGRALI FUDBAL: Dačić sudio, Vučić navijao, a Tači napadao!

Politika

(FOTO) POLITIČARI IGRALI FUDBAL: Dačić sudio, Vučić navijao, a Tači napadao!

Podeli vest

U fudbalskoj utakmici timova Futura EU i FK EU pobedu je odneo tim budućih članova Unije rezultatom 4:2, a najbolji među ministrima fudbalerima, kako saznajemo, bio je srpski ministar energetike Aleksandar Antić, koji je bio golman

Pred dvodnevnu konferenciju o Zapadanom Balkanu, prijateljski fudbalski meč odigrali su, s jedne strane, članovi FK Futura EU, čije su dresove nosili albanski premijer Edi Rama, kosovski šef diplomatije Hašim Tači i ministri spoljnih poslova Crne Gore, Makedonije i BiH, Igor Lukšić, Nikola Poposki, Igor Crnadak, a s druge tim EU, čije su boje, između ostalih, branili austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc i slovenački premijer Miro Cerar.

Ne igram jer ne znam da igram fudbal. Da se radi o šahu zasigurno bih igrao“, objasnio je svoj izostanak u timu „Buduće članice“ premijer Vučić, koji je pred susret na poklon dobio dres sa brojem „11“.

On je, pred utakmicu, poželeo da u regularnom toku susret bude završen nerešenim rezultatom i da se reši na penale.

Public

Za regularnost meča pobrinuli su se "sudije", evropski komesar Johanes Han i srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

Iako je srpski ministar objasnio da se bavio fudbalom, dok je bio mlađi ali da nikada nije bio u ulozi golmana, priliku da pokaže svoj kvalitet balkanski golman imao je već na početku meča, kada se našao oči u oči sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, koji je prošao sredinom terena.

Tanjug

Hladnokrvnost i prisebnost bile su na Antićevoj strani koji je odličnom intervencijom uspeo da natera austrijskog šefa diplomatije da šutira pored gola.

Da ne bude da je Srbija nosila sve na svojim plećima, u utakmici protiv EU tim su činili još premijer Makedonije Nikola Gruevski, u napadu šef kosovske diplomatije Hašim Tači, bosanski ministar spoljnih poslova Igor Crnadak, njegov crnogorski kolega Igor Lukšić, a tim je bio pojačan i predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Austrije.

Public

Broj 10, koji su nosili najveći poznavaoci fudbala poput Maradone, Pelea i Piksija, na terenu bečke „Austrije“ imao je priliku da obuče generalniu sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Da ne nosi džabe taj broj Svilanović je pokazao ovog puta u odbrani kada je klizećim startom pomogao Antiću i sprečio „zicer“ „EU“, što je izazvalo veliki aplauz publike.

Tim „EU“ predvodili su premijer Slovenije Miro Cerar i šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

Igrač sa najviše fudbalskog iskustva, premijer Gruevski, doveo je tim „Buduće članice“ u vodstvo posle Tačijevog pasa, a sa vodstvom otišlo se na zasluženu pauzu.

Tanjug

Posle pauze isti tandem povećao je rezultat na 2:0 u korist „Budućih članica“.

Tači i Gruevski delovali su kao uigrani dvojac.Bekim Čolaku, kosovski ministar evrospkih integracija, je solo-prodorom još jednom matirao „EU“ i Balkancima povećao prednost na 3:0.

Antić je povremeno pozivao na oprez opominjući svoje saigarče da se vrate u odbranu.

Međutim povreda ručnog zgloba, zadobijena na utakmici, naterala je srpskog ministra da napusti teren, nakon što je Johan Satler, šef odseka za Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Austrije postigao prvi pogodak za EU i smanjio rezultat na 3:1.

Antić, koga je na golu zamenio Svilanović, teren je napustio uz aplauz publike, koja je pohvalila njegovo golmansko umeće.

Tanjug

Svilanović je u dva navrata odličnom paradom spasao gol „Budućih članica“.

Tim EU nije uspevao da nametne svoju igru, pa je Čolaku postigao još jedan pogodak, čime su „Buduće članice“ ponovo povećale vodstvo na 4:1.

Pred sam kraj susreta, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Austrije Mihael Linhart, smanjio je prednost Balkanaca na 4:2.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 8 godina

Fudbal sa teroristom...pa to ni Tadić ne bi uradio.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija