• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

27.08.2015

23:19

(VIDEO) PRAŠNJAVA DAMA: Preživela Kule bliznakinje, ubio je rak!

Politika

(VIDEO) PRAŠNJAVA DAMA: Preživela Kule bliznakinje, ubio je rak!

Podeli vest

Žena koja je slikana kako beži iz Svetskog trgovinskog centra 11. septembra nakon napada, umrla je od raka

Marsi Borders (42), poznata kao „prašnjava gospođa“, verovala je da je dobila rak želuca, koji joj je dijagnostikovan u aprilu 2014. godine, kao posledicu napada na Svetski trgovinski centar 2001. godine koji je odneo 2.753 života.

Majka dvoje dece koja je umrla u ponedeljak uveče je krivila prašinu sa mesta nesreće za rak koji je dobila.

- Sigurna sam da je za sve kriva prašina jer nikada nisam bila bolesna. Nemam čak ni visok krvni pritisak ni visok holesterol - rekla je ona za američke novine u novembru.

Bordersova je bila na poslu tek mesec dana, gde je radila na 81. spratu, kada je avion udario u zgradu. Iako joj je nadređeni rekao da ostane za stolom, ona je pobegla iz zgrade, uspevši da spase živu glavu.

- Na stotine ljudi je pokušavalo da izađe. Stepenište je bilo prilično oštećeno, a morali smo da idemo stepenicama. Bila sam ubeđena da ću da umrem. Srećna sam što sam imala hrabrosti da se skroz spustim- rekla je ona 2011. godine.

Nakon što je preživela 11. septembar, Bordersova je postala zavisna od alkohola i droge, zbog čega je izgubila starateljstvo nad decom.

- Nije me bilo briga ni za sebe ni za bilo koga drugog. Nisam mogla da se nosim sa životom. Smršala sam na oko 45 kg. Moj život je postajao sve gori i gori. Htela sam da se ubijem - rekla je ona za Timesisto 2011. godine.

Marsi je prošla kroz rehabilitaciju 2011. godine, a rak joj je dijagnostikovan 2014. godine, kada je počela da se leči.

Njen rođak Džon Borders je na Fejsbuku napisao da je Marsi „nažalost podlegla bolestima koje su zaposele njeno telo 11. septembra“.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Grehota je kada bilo ko umre ali pomenuta dama nije umrla baš od posledica katastrofe rušenja zgrada?Taj akt terora je takav blam za obezbeđenje SAD da je to bruka i sramota.Na brzinu obučeni piloti onolike aviončine precizno pogodili ,,blisnakinje,, da bi im pozavideli i kaskaderi piloti?Plašim se da amere može uništiti pre grupica terorista nego neka vojna sila.A ta sila su Rusija i Kina!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17