• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2015

08:46

KRKOBABIĆ PORUČIO: Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi

Politika

KRKOBABIĆ PORUČIO: Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi

Podeli vest

Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je iz razgovora sa predsednicima gradskih i opštinskih odbora, članstvom ali pre svega sa građanima, vidno da se u javnosti PUPS sve više doživljava kao partija socijalne pravde, kao zaštitnik ugroženih slojeva

Ne čudi. Bauk neizvesnosti da li će biti penzija ili ne, preteći je kružio nad glavama najsiromašnijih. Upravo je ta kategorija podnela najveći teret krize i mera koje je država preduzela. Ali su oni imali i najviše razumevanja za to, u potpunosti su shvatili i težinu situacije i neophodnost podrške koju je PUPS dao konceptu fiskalne konsolidacije koji je proklamovao predsednik Vlade - kaže Krkobabić za "Danas".

Kako je dodao, sada, kada su efekti konsolidacije vise nego ubedljivi, vreme je da i oni malo odahnu, jer svet pripada i njima. 

- Vreme je da teret štednje ponesu neki drugi - kaže Krkobabić.

On dodaje da su vrednosni stavovi prema kojima penzije treba da prate plate, kao i slogan da nema viška radnika, već samo manjak poslova, potvrđeni i podržani u direktnim kontaktima sa građanima, na ulicama, trgovima i u salama.

- PUPS zaista pravi iskorak ka partiji socijalne pravde koja će okupiti i zastupati široke slojeve, ne samo penzionere. Zbog toga nudimo odgovore i za ostale probleme, što je i logično, jer su oni svi međusobno povezani - kaže lider PUPS.

Prema njegovim rečima, zastupajući novi koncept isplate penzija, koji je više evropski, blizak slovenačkom modelu, zalažemo se pre svega za "dobru državu", državu ekonomski utemeljenu, organizovanu, efikasnu i socijalno pravednu. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
md

pre 8 godina

vremeje da se ti i tvoja familija povucete iz politike da i drugima bude lepo

Miki

pre 8 godina

Tisi prošlost nemoj da varaš narod izbori su blizu nećete dobiti ni jedan glas .

deki

pre 8 godina

Kad se priblize izbori, svi su za pravdu, socijalu i narod....ovo je svakako priča za naivne i lakoverne

gaga vuk

pre 8 godina

Koliko je tvoje bogatsgtvo, sta mislis da je narod toliko glup da stalno PADA na tvoje lepe price, nema neezaposlenih samo nema dovoljno posla, pa onda na sva usta podrzavas Vucica i eto tebi ogromne penzije, sta li ces sad izmisliti pred izbore stizu nove parole.

jakov

pre 8 godina

On je jedan obican prevarant, hostapler, ulizica, lazov......

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija