• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2015

18:00

TROŠI KO RUSKA VOZILA! Zorana Mihajlović puna keša!

Politika

TROŠI KO RUSKA VOZILA! Zorana Mihajlović puna keša!

Podeli vest

Zorana Mihajlović u petak ujutro volšebno uplatila milion dinara kako bi pokrila minus na službenoj platnoj kartici u Vladi Srbije. Mihajlovićeva prethodno na šminku i veš potrošila 895.951 dinar!

Verovali ili ne, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović uplatila je u petak ujutro milion dinara u kešu na račun svoje službene "viza" kartice i tako pokrila minus koji je prethodno napravila, saznaje Informer!

ODAKLE PARE
Ovakvi potezi otvaraju mnoge sumnje... Ministarka bi trebalo da objasni od čega živi
Dragan Dobrašinović, Koalicija za nadzor

Zorana je uplatila milionče "u komadu" da bi refundirala 895.951 dinar koji je potrošila na kupovinu skupocenih parfema, naočara i gaćica u inostranstvu.

Zaslužila sankcije

Prema rečima našeg izvora iz Vlade, čim su mediji objavili priču o njenom bahatom šopingu Vladinom platnom karticom, Zorana je brže-bolje "ispeglala" dug.

- Za jedan dan je uspela da skupi milion dinara. I odmah sledeće jutro se u izjavi za "Danas" pohvalila kako na službenoj kartici nije u minusu... - prenosi naš sagovornik iz Vlade.

Tanjug

mojugao

Veroljub Arsić

Odbor za finansije

Mi kontrolišemo samo primenu zakona. Državni revizor se bavi opravdanošću troškova. Ipak, kartice treba koristiti samo za službene troškove, a ne i u privatne svrhe.

Postavlja se, logično, pitanje odakle ministarki odjednom toliki novac? Mihajlovićeva se, da podsetimo, juna prošle godine hvalila kako se odrekla ministarskih primanja pošto prima platu kao profesor na Univerzitetu Megatrend. U njenoj imovinskoj karti se, međutim, ne navode nikakvi prihodi (pogledajte okvir)!?!

Potpredsednica Vlade nije juče odgovarala na naše pozive i poruke. Takođe, nikakav komentar nismo dobili ni u Vladi.

Bahato trošenje

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija, na drugoj strani, kaže da se postavlja pitanje odakle Zorani toliki novac.

Tanjug

čekajtebre!

rasim ljajić

ministar trgovine

Verujte, ja ni ne znam da ministri imaju pravo na službenu karticu. Nikad je u životu nisam koristio.

- Ovakvi potezi otvaraju mnoge sumnje. Zbog toga bi ministarka trebalo da objasni od čega živi. Pored toga, nedopustive su samovoljne pozajmice sa vladinih kartica, odnosno od građana Srbije. Ako joj je falio novac, trebalo je da ode u banku i uzme kredit. Građani treba da budu odgovorni, a kamoli državni funkcioneri. Treba sankcionisati takvo ponašanje! - podvlači Dobrašinović.

Analitičar Branko Radun ocenjuje da je ponašanje ministarke u najmanju ruku bezobzirno.

- Ukoliko je istina da ministarka u vremenu krize i proklamovane štednje troši državne milione u privatne svrhe, pa to je strašno bahato. Licemerno je da neki pričaju kako primaju platu koja ne pokriva nijedan ručak u restoranu, pa ni odevnu kombinaciju dotične ministarke. Svima je jasno da oni imaju veće troškove za telefon nego što je njihova zvanična plata, a ovamo umiruju javnost pričom o niskim zaradama - zaključuje Radun.

Odalović: Samo službeni troškovi

Bivši generalni sekretar Vlade Veljko Odalović objašnjava da službenim karticama ne bi smeli da se plaćaju privatni troškovi.
- Kartica je zamena za gotovinu i služi samo za plaćanje službenih troškova. Svi računi moraju odmah da se pravdaju. Tako je nekad bilo, a sad morate u Vladi da proverite kako to trenutno funkcioniše - naglašava Odalović.

Imovinska karta Zorane Mihajlović

Ministarka saobraćaja                          0 dinara
Potpredsednica vlade                          0 dinara
Dir. civilnog vazduhoplovstva            43.615
(ide u humanitarne svrhe)
Automobil "tojota RAV4"
Četvorosoban stan, 140 kvadrata
* Podaci Agencije za borbu protiv korupcije




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gaga vuk

pre 8 godina

Pa imate ministarko PRAVI obraz da izjavite kako primate platu na fakultetu, a tamo nikad niste, LEPO.

Tamara

pre 8 godina

Da ima obraza, podnela bi ostavku. Sram da je bude.

mirjana zivkovic

pre 8 godina

mira....BOSANKE SU CUDNE ZENEZLATO PARFEMI DOBRE KRPICE.OSTALA IM NAVIKA IZ SREDNJEG VEKA..SARAJ

Zejak

pre 8 godina

Nadam se da će premijer prvo da smeni G. Mihajlović, krajnje je vreme. Podrška premijeru, stop bahatim politčarima. G-dine Vučiću počnite da smenjujete foteljaše koji gledaju samo da promene što više državnih fotelja. G. Mihajlović je jedna od tih. Pretpostavljam da joj ova fotelja dosadila i da merka neku drugu egzotičniju. Reagujte dok još ima vremena.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija