• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.09.2015

18:28

DAČIĆ POSLE AFERE: Tadić znao za snimke, hteo da me ucenjuje

Politika

DAČIĆ POSLE AFERE: Tadić znao za snimke, hteo da me ucenjuje

Podeli vest

Lider SPS Ivica Dačić kaže da je nakon današnje izjave bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića očigledno da su postojale parapolicijske snage koje su radile za jednu osobu, a da snimci na kojima su on i Rodoljub Radulović služe za ucenjivanje i izazivanje političkih potresa

On je na konferenciji za štampu rekao da je bivši predsednik konačno priznao da je znao za snimke i pre nego što mu je (Dačiću) nudio koaliciju nakon izbora 2012.

- Rekao je da je za snimke saznao 2009. godine, a on meni sredinom 2012. nudi koaliciju. Tri godine posle toga priznao je da je znao za snimke, a nikada mi nije rekao ni reč o tome. Samim tim je priznao da snimci nisu služili za borbu protiv kriminala - rekao je Dačić.

Naprotiv, dodao je, sve vreme su snimci služili za ucenjivanje kao i sada što služe za izazivanje političkih potresa.

- Sada je jasno da smo u državi imali parapolicijske snage koje su radile za jednu ličnost u državi, a ne državu, jer sam i ja bio deo države - naglasio je Dačić upitavši kako je Tadić mogao da čuje za snimke na Savetu za bezbednost, čiji je i on bio član kao ministar policije.

S tim u vezi je pomenuo izjavu nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca putem Tvitera da ni on nije znao za snimke, a bio je član Saveta za bezbednost.

- Očigledno da ja nisam bio na tom sastanku Saveta ili su te strukture obaveštavale samo određene članove - primetio je Dačić naglasivši da mu je žao što po ko zna koji put mora da govori o sastanku s Radulovićem, te da namerava poslednji put da se obrati na tu temu jer je već odavno sve poznato.


"Ne delim političke stavove sa Pajtićem"

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas da ne deli političke stavove sa liderom demokrata Bojanom Pajtićem.
Komentarišući izjavu potpredsednika SNS Nebojše Stefanovića da Dačić i lider demokrata posle objavljivanja snimaka sastanka sa Rodoljubom Radulovićem govore isto, Dačić je na konferenciji za štampu rekao da sa Pajtićem ne deli političke stavove i da se nije identifikovao sa onim što je Pajtić rekao.
On je dodao da će o slučaju objavljivanja snimaka razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem kad se vrati u Srbiju.
Dodao je i da neće da komentariše bilo čije izjave, ali i da ni od koga nije tražio podršku.
- Ovu bitku bijem sedam godina i ne tražim podršku ni od partijskih drugova. Samo govorim o tome da je jedna stvar kad čoveka streljate - to je jedno, a druga je stvar kad ga sto puta vodite na streljanje - rekao je Dačić.
Upitan da li je iznenađen podrškom koju je dobio od predsednika države Tomislava Nikolića, Dačić je rekao da je nije tražio i da svako ima pravo da iznese svoj stav.
- Ja sam samo konstatovao da je u ovom slučaju dolazi do političke zloupotrebe policijskim podacima iz istrage i da je to jedna vrsta trgovine političkim uticajem, što ne sme da se ponavlja - rekao je Dačić.
 

- Nisam nikada imao tajne sastanke, postojala su samo tajna praćenja - konstatovao je Dačić poručivši da "nije idiot da u prisustvu policije" radi nešto nelegalno.

S tim u vezi je dvojicu policajaca upitao gde su bili tada, "Lazare jesi bio prisutan, Aco gde si sedeo", a oba pripadnika MUP su potvrdila da su bila na sastanku i sedela samo dva i po metara od njega.

- Nisam znao da se vodi istraga protiv bilo kog od tih ljudi. Tek je dve godine kasnije podneta krivična prijava protiv Radulovića - objasnio je on i dodao:

- Sedam godina je valjda dovoljno vreme da se analizira priroda mojih kontakata i komunikacija. Očigledna je želja bila da se ja uvučem u ceo proces ne obaveštavajući me da se u mom okruženju nalazi za policiju sumnjivo lice, što je bila njihova obaveza. Ja sam time mogao da ugrozim bezbednosni sistem zemlje - naveo je Dačić dodajući da Radulović nije bio u Beloj knjizi o orgnaizovanom kriminalu kada se sve dešavalo.

- Moji kontakti nisu bli tajni i svi ljudi u kabinetu predsednika Tadića su znali za to. Cilj svega je bilo da se uvučem u ovu priču kao i predsednik Crne Gore MIlo Đukanović - rekao je, ocenivši da je tu reč o trgovini političkim uticajem.

- Neću više ni o Bananama, jagodama i bilo čemu, to neka rade policija i tužiaštvo - poručio je Dačić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
badza

pre 8 godina

Ima li Srbija jos nekoga osim ovog Dacica.Vise od 15 godina nas zamlacuje,pa dosta je.

pjerdelagar

pre 8 godina

Oni neće da ti jave, gde si bio i s kim si krkao...pa sram da ih bude. Ko da ti znas s kim se sastaješ i ko su prijatelji i porodica, a i da znaš, odakle znaš - kume. Nego...šta kaže Miša Erotičar, ima li koja da voli svinjsku glavu?

AFERU SU MONTIRALI ZORANA I ST

pre 8 godina

To je taj prokleti interesni kolac koji svaka vecinska partija mora da deli zato sto je dosla na vlast nekom ko se nije bunio da ona dodje na vlast a to su americki i britanski ambasadori. Koliko oni mogu da pojedu srpsko drustvo vidimo svakog dana zveki kako zderu svaki srpski interes i drmaju Vladu kada se dokopasmo Nemaca i Rusa za strateske partenre. To samo budala ne vidi. NE BRINI NARODE DRMAMO MI KAVEZ SA STRANIM AMBASADORIMA PA ONI PROTURE PO NEKU CEDULJU ZA MEDIJE.

badza

pre 8 godina

"Najbolji način da brzo postaneš bogat je da postaneš Ministar" Arčibald Rajs 1926 god.

badža

pre 8 godina

"A ono što se ne uči na fakultetu,a što je policiji preko potrebno je:tehničko poznavanje zanata,inteligenciuja,marljivost,ljubav prema poslu,moralna hrabrost,intuicija,pronicljivost,hrabrost i poštenje.Čovek koji sve to ima postaće dobar policajac.Vašim ljudima u policiji sa diplomom uglavnom nedostaju:iskrenost,marljivosta i što je najvažnije i naj češće-poštenje"! Arčibald Rajs 1928 god.

srbija

pre 8 godina

Pa dobro ministre, resiste li ljubavne probleme svojih drugara?

Radiša

pre 8 godina

O čemu priča?! Halooo! Ivicu treba procesuirati!

mile

pre 8 godina

pa procesuiraj ga ako si siguran da je uradio nesto protivzakonito. ne botuj i ne pljuj nego preduzmi nesto.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija