• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2015

13:41

LEKARI: Oliver Ivanović treba da ostane u bolnici!

Politika

LEKARI: Oliver Ivanović treba da ostane u bolnici!

Podeli vest

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović moći će da prisustvuje sutrašnjem nastavku suđenja, smatra konzilijum lekara bolnice u Kosovskoj Mitrovici koji, međutim, ističu neophodnost njegovog ostanka na bolničkom lečenju

Predsednik lekarskog konzilijuma dr Milan Jakovljević istakao je na konferenciji za novinare da lekari smatraju da je neophodno da Ivanović i dalje bude na bolničkom lečenju.

- Mišljenja smo da je apsolutno neophodno da pacijent i dalje bude na bolničkom lečenju i da u ovom trenutku nije moguće njegovo lečenje u pritvorskoj jedinici i to iz puno razloga. Neophodan je i dalje kardiološki monitoring jer pacijent ima poseban oblik angine pektoris izavan vazospazmom koronarnih arterija čiji se napad u svakom momentu može dogoditi i direktno ugroziti njegov život - rekao je dr Jakovljević.

"Mi smatramo da će pacijent moći da prisustvuje suđenju, da učestvuje u njegovom radu, a mi ćemo i dalje nastaviti da se staramo o njegovom zdravlju i da ga dovedemo u stanje kada ocenimo da on može da se vrati u pritvorsku jedinicu. Mi ćemo o tome obavestiti javnost", dodao je on.

Dr Jakovljević je dodao da Ivanović svakodnevno ide na fizikalni tretman na predlog ortopeda i fizijatra, na psihijatrijske i psihološke tretmane, te da nisu obavljene još neke neophodne dijagnostičke metode kao što je skener glave itd. Takođe, neophodni su česti kontrolni pregledi svih lekara koji učestvuju u njegovom lečenju.

Dr Jakovljević je izrazio nadu da će za oko nedelju dana biti pušten u rad CT kabinet u kosovskomitrovačkoj bolnici i da će Oliver Ivanović biti jedan od prvih pacijenata kome će biti obavljeni neophodni pregledi na novom skeneru.

Ivanović je od početka povremeno dobijao psihijatrijsku farmakoterapiju, a sada je to prošireno i suportivnom psihoterapijom.

Dr Jakovljević je rekao i da će Euleksu biti ponuđeno da jedna medicinska ekipa Zdravstvenog centra bude na suđenju ukoliko se desi nešto nepredviđeno, ako Ivanoviću pozli za vreme suđenja, i ukoliko se Euleks sudija saglasi sa tim.

Ivanović se trenutno nalazi na odeljenju kardiologije bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je primljen na interno odeljenje Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica 14. avgusta zbog narušenog zdravstvenog stanja, prevashodno prouzrokovanog štrajkom glađu.

Štrajk je nastavio u bolnici da bi ga na nagovor lekara, porodice i prijatelja prekinuo tako sto je 18. avgusta najpre počeo da uzima tečnu hranu, a 22. avgusta potpuno prekinuo štrajk glađu.

Zbog poremećenog elektrolitskog balansa, Ivanović i dalje prima infuzije, povratio je deo težine u odnosu na kilažu koju je imao na prijemu, ali to još uvek nije zadovoljavajuće.

Ivanović je u zatvoru započeo štrajk glađu 7. avgusta zahtevajući da mu se omogući odbrana sa slobode, a prekinuo je štrajk posle 15 dana. On se oporavlja u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar, a do sada je u sudskom postupku koji se vodi protiv njega i još četvrice Srba saslušano 47 svedoka tužilaštva.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu bilo kog trenutka ako mu se omogući odbrana sa slobode ranije je dala Vlada Srbije i za njega, ali i za penzionisanog pukovnika MUP Srbije Dragoljuba Delibašića protv kojeg se takođe vodi sudski postupak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija