• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2015

15:28

DAČIĆ: Ne zanima me šta priča Zorana, ima ona svojih problema!

Politika

DAČIĆ: Ne zanima me šta priča Zorana, ima ona svojih problema!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova i šef SPS Ivica Dačić ponovio je danas optužbe na račun lidera SDS Boris Tadića u vezi sa snimcima njegovog susreta s Rodoljubom Radulovićem, a izjavu ministarke Zorane Mihajlović s tim u vezi prokomentarisao je rečima: "ima ona dovoljno svojih problema"



Upitan, naime, da li činjenica da optužbe na njegov račun stižu i od naprednjaka, uključujući i Zoranu Mihajlović, znači da je ugrožen njegov ostanak u vladi, Dačić je rekao da on ima dogovor sa predsednikom vlade, Vučićem, te da o svemu što je sporno treba sa njim i da razgovara. 

- Izjava ministarke MIhajlović nije namenjena meni, ona ima dovoljno svojih problema da pokušava svoj položaj da popravi time što će reći nešto loše o meni - ocenio je Dačić.

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, naime, izjavila je juče da podržava ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića koji kaže da je potrebna istraga o tome kako su snimci susreta Dačića i Radulovića dospeli u javnost, kao i da "Dačić neće uspeti da pobegne od odgovornosti". 

Dačić je, međutim, primetio da to nije prvi put da od Mihajlovićke stižu takve izjave, te da se on na to već navikao, ocenivši njegov odnos sa premijerom kao dobar.

- Ja ne moram da budem u ovoj vladi, ja nisam potreban ovoj vladi. Nisam neophodan da bi ona funkcionisala. Ja sam na osnovu zajedničkih ciljeva ušao u vladu, na osnovu dogovora sa Vučićem, sa namerom da radimo ono što radimo - rekao je Dačić i dodao da ne želi da se bavi više tim izjavama i da preko novina vodi polemiku.

Konferenciju za novinare sa šefom diplomatije Luksemburga Žanom Aselbornom on je iskoristio kako bi podsetio na detalj iz 2008. godine kada je učestvovao ne jednom skupu socijalstičkih partija u Atini na poziv Jorgosa Papandreua i kada su ga, kako je naveo, upravo Papandreu i Aselborn ubeđivali da ide u koaliciju sa Tadićem. 

- Ali, nisi mi baš dobro savetovao, pet meseci nakon toga on (Tadić) je počeo da me špijunira i podmeće sve ono što i danas trpim sedam godina posle. Ne interesuju me te stranačke stvari - obratio se Dačić Aselbornu. 

Novinari su Dačića pitali i kako komentariše činjenicu da se iz listinga u Palati Srbija vidi da je bivši advokat Darka Šarića dva puta dolazio kod njega u kabinet, 2008. i 2009. godine, na šta je on odgovorio: 

- Kod mene nije sigurno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 8 godina

Ивицу напредњаци "пустили низ воду", паразити из ПУПС-а се спремају да прелете код напредњака, док Палмина минибус странка вероватно ће кренути Цркобабићевим стопама. Једном речју, социјалисти има да заврше као жути, па ако прескоче цензус има да славе. Жути већ одавно плутају испод цензуса, странка у расулу. Тадићев кружок за свадбе и сахране видеће Скупштину заједно са немачким бабама којима је то део туристичке руте у Београду. ДСС је остало само име и дугови за неплаћену струју, а Двери д.о.о. Доње Стрњиште "поцепали се", тако да од једне нуле направили две нуле. Једном речју, једина реална политичка опција која може да се супростави Вучићу и његовој дворској свити јесте Српска Народна Партија (СНП) на челу са Ненадом Поповићем. И зато, Србији за спас СНП-у дајем свој глас.

KIRBI HOCE DA JE NAPRAVI NA KO

pre 8 godina

ALI NE DAJU SRBI BRE!! NE BIRA SREDSVA KAKO BI SE UMILILA SRBIMA KAMUFLIRANA BULA!

ZNACI SMENICE JE

pre 8 godina

Konacno. Samo da ne drma opet avion kojim Toma ide kod Pape u petak pa posle toga je smenite je odmah.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija