• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

11.09.2015

17:35

NAPREDNJACI ZAVRŠILI SEDNICU Konačna odluka o izborima u oktobru

Politika

NAPREDNJACI ZAVRŠILI SEDNICU Konačna odluka o izborima u oktobru

Podeli vest

U centrali Srpske napredne stranke održana je sednica Predsedništva SNS, koju su mnogi beogradski mediji nazvali sudbonosnom, pošto je jedna od tema bila i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora...

Novinarima se posle sednice obratila potpredsednica SNS Zorana Mihjlović koja je saopštila da će se premijer i lider partije Aleksandar Vučić obratiti najvišim telima stranke sredinom oktobra, kada će saopštiti odluku da li će se, pored pokrajinskih i lokalnih, ići i na vanredne parlamentarne izbore.

- Većina članova Predsedništva misli da je 2016. godina u kojoj treba da se održe izbori, pored lokalnih i pokrajinskih, i na parlamentarnom nivou. Predsednik stranke je bio uzdržan i zamolio Predsedniststvo da se još jednom obrati do konačne odluke - objasnila je Mihajlović dodajući da je najavio da će to učiniti do sredine oktobra.

- Zbog atmosfere u društvu, potrebe da imamo jedan stabilan period u kojem ćemo raditi još efikasnije, razgovarali smo da li u isto vreme sa lokalnim i pokrajinskim održati parlamentarne izbore - istakla je ona.

Mihajlović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekla da većina članova želi parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore u isto vreme, jer hoće da se konačno uvede red i da se ubuduće u isto vreme održavaju ti izbori i da se ne bi dešavalo da se mnogo vremena provede u izbornim kampanjama.

- Naša želja je da budemo efkasniji. Do sredine oktobra imaćemo konačni odgovor - podvukla je ona dodajući da je Srbija zemlja koja je za godinu dana potpuno izdigla u odnosu na sve zemlje u okruženju.

Sednici Predsedništva naprednjaka prisustvovali su gotovo svi članovi, kao što su Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Zlatibor Lončar, Brana Prostran, Igor Mirović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, lider stranke Aleksandar Vučić i drugi.

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je u sredu da će na sednici Predsedništva zatražiti da se stranka jasno opredeli kojim putem će Srbija ići.

Tanjug

- Tražiću jasnu poruku koja će opredeliti da li će Srbija ići putem koji verujem da podržava većina građana Srbije, a koji predstavlja premijer Vučić ili možda građani imaju neki drugi put… Koji će biti modeli, da li će biti novih izbora, to je na premijeru da odluči - rekao je Stefanović.

Očekuje se da jedna od tema bude i koalicija SNS i SPS, koju mogu da poljujaju video snimci sa sastanaka Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića.

Od ove sednice Predsedništva očekuje se mnogo, jer je ranije premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio čistku u stranci, tačnije da će napraviti svojevrstan presek stanja šta je sve urađeno i šta nije, te da za funkcionere na visokim pozicijama u državi koji nisu pokazali nikakav rezultat neće biti mesta ni u rukovodstvu stranke, ni države.

Tanjug

- SNS ima veliku odgovornost kao najveća i najjača politička stranaka i u skladu sa tim moramo i da se ponašamo prema Srbiji. Ako očekujemo od Srbije da se menja, hoćemo da krenemo od sebe, da najpre u stranci promenimo ono što nije bilo dobro - rekao je Vučić i naglasio:

- Sigurno će biti novih ljudi, a sasvim sigurno će neki otići s funkcija, a neki i ostati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kos

pre 8 godina

oce da budu sami i to je super da se sto pre uruse i da se spasavamo od zorane I ostalih

asid

pre 8 godina

Predstoje dva meseca nesanice za Dačića, Pajtića i ostale izborofobe!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija