• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2015

12:04

NIKOLIĆ U RIMU Sreo se sa vodećim svetskim neurohirurzima

Politika

NIKOLIĆ U RIMU Sreo se sa vodećim svetskim neurohirurzima

Podeli vest

Predsednik Republike Tomislav Nikolić sastao se u Rimu, gde se održava Svetski kongres neurohirurga, sa vodećim stručnjacima iz ove oblasti, a Srbija na skupu ima zapaženu ulogu u predstavljanju nacionalnih dostignuća u toj oblasti



Na kongresu su predstavljena najnovija dostignuća u neurohirurgiji u svim subspecijalnostima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Kakom se navodi, neurohirurzi sveta su prepoznali srpske neurohirurge kao vodeće stručnjake u unapređenju neurohirurgije i odali priznanje Srbiji na doprinosu u razvoju neurohirurgije na globalnom nivou.

Nikolić se sastao sa predsednikom Svetske fedaracije neurohiruških društva WFNS Jongom Kvan Tuom, Frančeskom Tomaselom predsednikom Svetskog kongresa neurohirurga, Mađidom Samiem počasnim predsednikom Svetske federacije neurohirurgije, Frankom Servadiem novoizabranim predsednikom Svetske federacije i Lukasom Rasulićem predsednikom Udruženja neurohirurga Srbije i potpredsednikom Udruženja neurohirurga Jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju. 

Predsednik Nikolić je bio pokrovitelj osnivačkog kongresa udruženja neurohirurgije Jugoistočne Evrope u Beogradu 2013. godine koji je bio proglašen za jedan od najuspešnijih stručno naučnih skupova na svetu. Predsednik je podržao i prepoznao ulogu Srbije u doprinosu razvoja te oblasti u svetu.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija