• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2015

14:29

IZBORI U MEDVEĐI: Do podne glasalo oko 25%

Politika

IZBORI U MEDVEĐI: Do podne glasalo oko 25%

Podeli vest

Na lokalnim izborima u Medveđi do 12 sati gasalo je 25 odsto od broja upisanih birača, a Opštinskoj izbornoj komisiji nije stigao nijedan prigovor

Predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Radenović rekao je Tanjugu da u tu komisiju nije stigla nijedna zalba ili prigovor na tok glasanja sa svih 28 biračkih mesta.

- Do 12 sati glasalo je oko 25 odsto od broja upisanih birača - rekao je on, najavivši da će naredni presek izlaznosti biti poznat u 15 sati.

Za 35 odborničkih mesta, koliko broji lokalni parlament, bore se predstavnici pet izbornih lista - tri srpske i dve albanske, a pravo glasa ima oko 10.500 birača koji mogu da glasaju na 28 glasačkih mesta.

Lokalne izbore u Medveđi je raspisala predsednica repuličkog parlamenta Maja Gojković, pošto je prethodno 8. juna Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Medveđa.

Razlog za tu odluku vlade je bilo, kako je tada saopšteno, to što u zakonskom roku nije odrzana nijedna sednica opštinskog parlamenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija