• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2015

17:26

ĆORSOKAK: Mađarska na 30 dana obustavila saobraćaj na Horgošu!

Politika

ĆORSOKAK: Mađarska na 30 dana obustavila saobraćaj na Horgošu!

Podeli vest

Ambasada Mađarske u Beogradu danas je notom obavestila Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da se od danas u narednih 30 dana obustavlja saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš-Reske zbog situacije izazvane velikim prilivom izbeglica

- S obzirom na situaciju na graničnom prelazu na autoputu Reske - Horgoš i na drumskom prelazu Reske - Horgoš koja ugrožava javnu bezbednost u Mađarskoj.

 Opasnost je nastala zbog masovne migracije, mađarska strana primenu Sporazuma o kontroli drumskog, železničkog i vodnog prekograničnog prometa Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske, na osnovu člana 24. stava (5) Sporazuma, - član 10. i 11. u vezi graničnog prelaza na autoputu Reske - Horgoš i na drumski prelaz Reske - Horgoš - privremeno, na 30 dana delimično suspenduje- kaže u noti mađarske ambasade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

- Pošto nastala situacija zahteva trenutno reagovanje, u skladu sa članom 24. stav (5) Sporazuma, suspenzija stupa na snagu prijemom ove diplomatske note- kaže se noti.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
CEPAJTE GA MADJARI NECE NAS CI

pre 8 godina

Mogu da nam puse!! Izvinite na recniku ali situacija diktira terminologiju. Da vidimo Sorosa kako ce njegovi cobani pustinjskih koza da smenjuju vlade u Evropi kao u Siriji??

TURCI NE MOGU DA SVERCUJU DROG

pre 8 godina

Austrija je ucinila isto Ima za 30 dana da se regisruju svi narkomani u krizi u Evropi i da se lece a ne da prave profit narko kartelima i unistavaju sopstvene nacije.

KAD SE BRANIS NEMA ODSTUPANJA

pre 8 godina

Na Balkan Rusi moraju da dodju na tenkovima toliko Kokana ima da ce nas likvidirati za samo jednu noc sve nas imaju na spisku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija