• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.09.2015

17:33

PAJTIĆ IZRIČIT: Dok sam na čelu DS, nećemo sa SNS

Politika

PAJTIĆ IZRIČIT: Dok sam na čelu DS, nećemo sa SNS

Podeli vest

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće ulaziti ni u kakve koalicije sa Srpskom naprednom strankom dok je on na čelu demokrata

- Ja sam predložio da se raskinu lokalne koalicije sa SNS i oko tog pitanja nije postojala dilema. Glavni odbor je jednoglasno odlučio da se te koalicije raskinu i dok sam ja predsednik DS, nikakvih koalicija sa SNS neće biti - kazao je Pajtić gostujući na televiziji B92.

Upitan zašto prema istraživanjima javnog mnenja ima slabiji rejting od potpredsednika DS Borislava Stefanovića, Pajtić je kazao da "ko god da je izabran za predsednika DS, on je izložen satanizaciji" kao i da unutar te stranke "neće biti prebrojavanja" na osnovu istraživanja naručenih od drugih partija.

Govoreći o odnosu pokrajinskih vlasti prema izbeglicama u Vojvodini, Pajtić je kazao da je pokrajinska Vlada pokazala solidarnost sa tim ljudima, obezbeđujući im hranu, zdravstvene usluge i "sve ostalo kako bi prebrodili užasne uslove u kojima se nalaze".

Komentarišući saradnju pokrajinskih vlasti sa Vladom Srbije u pružanju pomoći izbeglicama, predsednik Vlade Vojvodine je naveo da su tom slučaju, političke razlike "sekundarne".

- U svim ostalim stvarima, Vlada Srbije je zakazala prethodnih dana, od poskupljenja šećera do onemogućavanja povećanja plata čak i u privatnom sektoru. Na delu je katastrofalna socijalna i ekonomska politika, a država u kojoj su banke srećne, je nesrećna država - kazao je lider DS.

Upitan kako komentariše posetu premijera Aleksandra Vučića Sjedinjenim Američkim Državama, Pajtić je ocenio da se u poslednjih 20 godina "nije desilo da grupa kongresmena direktno optužuje nekog političara poput Vučića i njegovih saradnika za korupciju i blokadu medija".
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Da bi nesto prihvatio ili odbio prvo treba da si poudjen ??? sta je tebi ponudio SNS nisam upoznat ??? ili oni to kriju od nas .

Dragomir

pre 8 godina

Колико пута треба да упозорим ,,бубасвабу,, и ,,Цоле5,, ДА НЕЋЕМ ДА ЧИТАМ ЊИХОВЕ НЕПИСМЕНЕ КОМЕНТАРЕ?Накарадне реченице писане писмом подмуклих енглеза?Нити знају шта је реченица?Нити знају када се пише велико слово?Пишијада од неписмености!Ја никада не дајем ,,минусе,, јер то је у неку руку добра оцена за ове неписмене замлате?

Cole5

pre 8 godina

vidi, vidi, najpismeniji podavalski seljak pokusava da bude neki lektor, samo od lektora nema ni slovo l. pa tako necu da pricam o njegovoj pismenosti, izvinite "НЕЋЕМ" vise..., valjda se tako kaze u tom podavalskom selu, mada cisto sumnjam uto...., oprostite mozda sam trebao sve resei da pisem brz razmaka izmedju njih, verovatno se tako pise u nekom podavalskom selu, mada i u to sumnjam da je tako... a sto se tice ocena dacu mu jedan plusic jer me je slatko nasmejao sa svojim poznavanjem gramatikre srpskog jezika. toliko od mene malog nepismenog srbina....

Cole5

pre 8 godina

ima smak sveta da bude pajtic se vratio sa visegodisnjeg odmora, mora da se blize izbori pa da pokaze narodu kako nesto radi jerbo borko siriza ima da mu otme fotelju u stransi a onda nema vise letovanja na brionima o trosku uposlenih u zgradi banovine... a sto se tice vucica i amerike pa pajtica u americkoj ambasadi prima cetvrti sekretar a ambasadora moze videti samo na slici... toliko o rejtingu jednog i drugog...

gaga vuk

pre 8 godina

O kakvoj sreci banaka pricate g-dine Pajticu, svaki dan je vas zamenik dolazio u Razyvojnu banku, a to sto pricate kako kje ostao ograman kapital u Razvojnoj banci, to je sve uradjeno za vreme g-dina Pavicevica, a onda ste lepo u dogovoru tadasnjim predsednikom vlade, lepo unistili banku povlacenjem depozita, angazovali za prinudnog upravnika g-dina Petrovica, )pa je postao svedok saradnik) koji je deleci kredite Borovici, bez ikakvih garancija, i dovodeci revizorsku kucu Diloit, g-dina premijera Marjanovica, a u isto vreme NBS mudru cuti, postavlja takodje svog coveka za prinudnog upravnika, sve se zna, ali kakvo nam je pravosudje i ovo ce lepo da zastari.E to je jedan od glavnih razloga sto se grcevito borite za vlast, a Bodrum je zaboravljen.tacka. Samo ce Premijer da kaze kako treba doneti dokaze, a oni postoje, stvar je do tuzioca. koji nece da radi.

Siniša

pre 8 godina

Pajtić je potpuno u pravu. Pajtić do pobede

prosveta26

pre 8 godina

Bravo,ti nisi genije ti si Evgenije. Nego, čini se da si ti ispao iz romana Dostojevskog,zar ne?

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!
Hronika

Navijači Zvezde i Partizana osuđeni na uslovne kazne! Jednom određen pritvor, a evo ko je sklopio nagodbu!

Povodom događaja od 20. aprila 2024. godine kada je kod Vukovog spomenika došlo do tuče između navijača FK „Crvena Zvezda“ i FK „Partizan“, po nalogu dežurng javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema 46 lica za koje postoji osnov sumnje da su učinila krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 Krivičnog zakonika.

22.04.2024

18:34

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20