• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2015

17:55

SALE ČEZ SE PRAVDA: Svi me mrze, a u Potro Montenegru sam samo popio kafu!

Politika

SALE ČEZ SE PRAVDA: Svi me mrze, a u Potro Montenegru sam samo popio kafu!

Podeli vest

Direktor EPS Aleksandar Obradović, poznat kao Sale Čez, tvrdi da nema apartman vredan više od milion evra u ekskluzivnom tivatskom naselju Porto Montenegro

- Tamo sam letos samo popio kafu. Novinari su me videli i napravili od toga skandal u javnosti... - izjavio je Obradović u emisiji "Presing" na TV N1. On je, međutim, izbegao da konkretno odgovori na bilo koje od pitanja koje mu danima postavlja Informer.

Ne dam ostavku

Direktor EPS se u ovoj emisiji hvalio skandaloznim poslom sa svojom bivšom firmom, konsultantskom kućom "Artur D. Litl".

- Oni su dobili posao kroz otvorenu javnu nabavku, gde su dali ekonomski najbolju ponudu. Inače, savetnici i konsultanti nisu izmišljeni od strane direktora EPS, već su oni naša obaveza, što zakonska, što prema nekim međunarodnim institucijama. Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku jer je sve rađeno po zakonu - naglasio je Obradović, koji nije objasnio kako je moguće da su konsultanti u EPS plaćeni više od 3.800 evra dnevno?!

Sukob interesa

S druge strane, ekonomista Branko Dragaš smatra da je dodeljivanje posla konsultantskoj kući za koju je nekada radio sukob interesa i da bi zbog toga morao pod hitno da odgovara.

- To što je on uradio jeste skandalozno! Svugde u svetu taj tender bi bio obustavljen, a protiv njega i konsultantske kuće kojoj je posao dodeljen bila bi pokrenuta istraga. U Evropi, na koju se on stalno poziva, Obradoviću bi zbog ovakvog aranžmana zabranili da radi u državnoj službi - objašnjava Dragaš.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija