• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2015

02:16

MILANOVIĆ NE ODUSTAJE: Kontramere Srbije su smešne, šteta će biti velika!

Politika

MILANOVIĆ NE ODUSTAJE: Kontramere Srbije su smešne, šteta će biti velika!

Podeli vest

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je rano jutros u Briselu da su kontramere koje je Srbija uvela Hrvatskoj smešne i najavio eskalaciju spora

- Žao mi je zbog ovoga, ali ove mere su smešne - rekao je Milanović novinarima nakon maratonskog samita lidera EU u Briselu i dodao da je Zagreb već spremio odgovor, koji će sutra obrazložiti ministar policije Ranko Ostojić.

Izveštac Tanjuga sa prelaza Batrovci javlja da je Hrvatska, nakon što je Srbija uvela zabranu za uvoz hrvatske robe, prestala da propušta građane sa srpskim pasošima na svoju teritoriju.

- Mi ćemo imati malu štetu, a oni veliku - rekao je Milanović novinarima i dodao da neće biti rata i nasilja, ali da je ponašanje Srbije nenormalno.

- Ja sam veliki prijatelj Srba u Hrvatskoj, ali Srbijanci su nešto drugo - istakao je on.

Hrvatski premijer je optužio predsednika vlade Srbije da u dosluhu sa Mađarskim premijerom Viktorom Orbanom usmerava sve migrante prema Hrvatskoj.

- Samo sam tražio od Vučića da usmere deo migranata na Horgoš, a on nije učinio ništa. Očigledno ima dogovor sa Budimpeštom - izjavio je Milanović, ponavljajući ranije iznetu optužbu da srpske vlasti organizovano upućuju migrante ka Hrvatskoj.

Milanović je rekao da je dužan da štiti hrvatski ustav i da stoga ne može da dozvoli da svi migrant koji prođu kroz Srbiju završe u Hrvatskoj.

On je izjavio i da se o Vučićevom jučerašnjem pismu najvišim funkcionerima EU, u kome je srpski premijer tražio da se spreči brutalno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju zatvaranjem hrvatske granice za kamionski sobraćaj, na samitu uopšte nije bilo reči.

- To Vučićevo pismo niko video nije - kazao je Milanović napuštajući samit u Briselu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragomir

pre 8 godina

Možemo da čitamo hrvatske novine kao što je ,,Večerni list,,!Srpska latinica na srpskome jeziku!Ako niste znali napisaću vam da im ,,hrvatski jezik nije priznat kao SAMOSTALAN.Jasno im je odgovoreno od Instituta za jezike sveta da govore SRPSKIM JEZIKOM!Takozvani ,,hrvatski,, jezik zapravo je SKRNAVLJENJE srpskih reči!Na primer ... U pomenutom listu na početku teksta piše kako je Srbija ,,uvela PROTUMJERE,,.Izbačeno slova IV ,ubačeno U i nepotrebno stavljeno J?Umesto PROTIV MERE piše PROTUMJERE?Takvih skrnavljenja reči ima nebrojeno?Mađar Franjo Tuđman pokušao je da u Hrvatskoj uvede NOVOHRVATSKI jezik što je izazvalo pravu sprdnju!Da ovde nema mržnje pohvalio bih prijatne naglaske za slušanje pri govoru u Zagrebu,Splitu ...

Cole5

pre 8 godina

ovo je prvi put da se ja sa dragomirom slozim. sadasnji hrvatski jezik je srpski jezik stokavskog dijalekta sa jekavskim izgovorom. 5 decembra 1835 godine ljudevit gaj je proglasom o napustanju kajkavskog dijalekta i preuzimanjem srpskog stokavskog dijalekt sa jekavskim izgovorom za zvanicni govor u hrvatskoj i preuzimanjem vukove latinice za zvanicno pismo. inace u vreme brozove vladavine u srpskohrvatski jezik ubacena su dva dijalekta kajkavski i cakavski sto od svetskih lingvista koji se bave slovenskim jezicima nikad nije priznato da u srpskom jeziku postoje kajkavski cakavski dijalekt, narecja usko teritorijalno ogranicene na teritoriju zagorja i dalmatinskih ostrva i priobalja. i dragomire sto se tice slova j nisi upravu jer rec mleko moze da se izkovori i kao mlijeko i mliko jer stokavski dijalekt ima tri izgovora ekavski, jekavski i ikavski.., stim da je ekavica najrasprostranjenija...

XXL

pre 8 godina

Ovaj je HRVAT nad Hrvatima. Inače nisam našao čak ni u rečniku Vujaklije reči kojim bi opisao Ovoga osim da napišem - HRVAT.

Baja

pre 8 godina

Za početak prestanite da kupujete Cedevitu i Multivitu otrov iz hrvatske i kvasac(mada drugog sem hrvatskog u Srbiji nema)... Ima naš ,srpski vitaminski proizvod VitaVita,moraćete da se potrudite da ga nađete,obično ga nema u "srpskim" prodavnicama ili je a dnu police ...

Milan

pre 8 godina

Da li je moguce da je neko ovoliko nenormalan? Zamislite da Srbija kaze da ne može da dozvoli da svi migrant koji prođu kroz Makedoniju završe u Srbiji, i dok se to ne promeni mi zatvaramo granicu. Kazemo im saraj malo, malo u Albaniju, malo u Bugarsku. Madjarska ne prima izbeglice posle nenormalnih Orbanovih mera i izbeglice su promenile trasu, ne razumem u cemu je problem. O izjavi "mislili smo otvoriti granice ali posle kontra mera necemo nego cemo jos da zaostrimo" ne vredi trositi reci, to je na nivou deteta iz vrtica. Mislio sam da ovo nikada necu reci, zelim da izgubis na izborima i da nestanes iz politickog zivota, tolika arogancija skoro nije vidjena.

srbin

pre 8 godina

Sta li je Milanovic, srbin ili srbijanac!? No, nemojmo se cuditi, i u Vojvodini za centralnu i juznu Srbiju - kazu srbijanci, ili kada krenu da se skijaju na Kopaonik, kazu idu u Srbiju. Kako li ce ime dati srbima preko Drine?

sakis

pre 8 godina

Prekid diplomatskih odnosa, bojkot hrvatske robe,zabraniti osobama sa hrvatskim pasošem ulaz u Srbiju,..na njihove mere odgovoriti deset puta gore..sa ustašama nema drugačije

Ujka Zoki

pre 8 godina

Ne samo smešno nego i jadno, ljudski ponižavajuće je u hrvatskoj živeti i postojati kao pokatoličeni Srbin Zoran Milanović!

Srdjan

pre 8 godina

Veću štetu će imati hrvati zato što smo mi pretrpani njihovom robom cigaretama i slično,dok od naših proizvoda u hr ima samo plazma i jaffa koju uvek na početnu sezone izbace sa rafova zbog neke navodno bakterije.Putovanje u hrvatsku i letovanje tamo mi je ravno debilizmu,a put robe i ljudi u zapadnu evropu uvek kao i do sad preko Madjarske. Dobro je da se Vučić dozvao pameti da konačno pokažemo da ne može niko da nas ucenjuje a pogotovu ne beznačajna croatia. Srbi bojkotujte hrvatske proizvode i markete,ja to radim već odavno,čak i kada je dukat jogurt 50% jeftiniji kupujem imlek.Hrvatski ronhil nam godišnje izvuče više miliona evra iz budžeta,kupujte cigatete made in Serbia

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija