• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.09.2015

12:53

(VIDEO) MILANOVIĆ SRBIJI: Sečete granu na kojoj sedite, pametniji smo od vas!

Politika

(VIDEO) MILANOVIĆ SRBIJI: Sečete granu na kojoj sedite, pametniji smo od vas!

Podeli vest

Premijer Hrvatske Zoran Milanović obraća se javnosti u Hrvatskoj. Milanović je govoreći o krizi u odnosima Srbije i Hrvatske zbog blokade graničnih prelaza poručio da Srbija seče granu na kojoj sedi i da je napad Beograda na Hrvatsku napad na EU

- Vi ste čuli juče da sam juče u Briselu najavio da ćemo zatvoriti granicu pa ćemo je opet otvoriti. Želeli smo da ljudi budu mirni i da budu na jednom mestu, da ne spavaju na grobljima. Dogovor Evrope je bio da se ne preduzima ništa. U ponoć beogradska vlada donosi paket mera koji nije bio u dogovoru sa Evropskom unijom. To je diskriminacija prema hrvatskoj robi i hrvatskim kamionima.

– Rekao sam pre dva dana “Šaljite ljude na Horgoš ili ih zadržavajte u Srbiji”. U osam dana primili smo 40.ooo ljudi, a Mađarska 60.000, ali za šest meseci - istakao je hrvatski premijer.

Premijer Hrvatske osvrnuo se i na hrvatska preduzeća koja posluju u Srbiji, komentarišući štetu koja nastaje zatvaranjem granica,

- To su srpska preduzeća. Ako Srbi naškode njima, naškodiće samo sebi. Ovo što se događa sa Srbijom je šteta samo Srbiji. Ta preduzeća su srpska, zapošljavaju srpske menadžere, tu robu prodaju u Srbiji i izvan Srbije, to su srpska preduzeća, budu li probali naškoditi njima, naškodiće sebi. Ovo što smo dobili sa Srbijom je na štetu Srbije. Ovo je sečenje grane na kojoj sediš - istakao je.

- Srpska država ne radi ništa osim što ih upućuje na ovu granicu. Zato ćemo danas privremeno zatvoriti granicu. Njihov premijer nije uradio ništa, gledao sam konferenciju.

Hrvatski premijer je dodao da mu je “svejedno dok je pritisak na Hrvatsku kontrolisan” i istakao je da 40.000 migranata prošlo kroz Hrvatsku.

-  Zašto neko stalno podgreva psihozu? Hrvatska je starija, zrelija, pametnija, ali moramo štititi naše interese. Moj prag tolerancije za srpske probleme u Hrvatskoj je poznat. Otvoren sam za saradnju, ali teško je raditi sa ljudima koji su toliko drugačiji od tebe - zaključio je Milanović.

Pratite Milanovićevo obraćanje uživo:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NIJE SAMO JE KOLINDU I HDZ OST

pre 8 godina

Ahahaaa veoma zanimljiva kombinacija koju su odigrali Srbi i Hrvati protiv Jevreja i Amerikanaca na Balkanu. Tu su asistirali i Madjari. Nemacka medicina je najbolja na svetu. Tako su Merkelova i Putin pozatvarali sve CIA firme sankcijama. Ahahaaaa! Bravo.

Dragomir

pre 8 godina

Бане,немо' тако за свога србина да пишеш?На којој ми то грани седимо па да је посечемо?У сред среде и четвртка што ће се рећи у сред Шумадије може се купити хрватска киселка!Јана!А по ливадама Шумадије имамо праве киселе воде.Ја се не сећам шта сам то купио где пише ,,маде ине цроатиа,,?Ето,нумем ни да напишем како треба јер хрватско не купујем.

Srbin

pre 8 godina

Za ovog je potrbna sira drustvena akcija - od med.sestre do konzilijuma✌. Moze li neko da ga utisa poceo je da iritira bubne opne.

Čiča

pre 8 godina

Narod ima vlast kakvu zaslužuje - sem u slučaju Hrvatske jer je Milanović očito veoma bolestan čovjek. Šteta koju on nanosi svojim potezima mnogo je veća za Hrvatsku nego za Srbiju, a posledice će se osećati godinama. Zbog Milanovića hrvatski proizvodi za mene više ne postoje, a siguran sam da nisam jedini koji tako razmišlja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija