• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2015

14:09

VUČIĆ: Ne može kuvar da ima veću platu od premijera, a moja plata od 110.000 je ogromna!

Politika

VUČIĆ: Ne može kuvar da ima veću platu od premijera, a moja plata od 110.000 je ogromna!

Podeli vest

Dnevnice za putovanje u inostranstvo ubuduće će biti 12 evra, umesto dosadašnjih 65 evra, rekao je premijer Aleksandar Vučić navodeći da niko neće moći da vara državu

Vučić je na predavanju studentima Pravnog fakulteta rekao da je danas prvi put dobio izveštaj koliko se troši na dnevnice i putovanja, kao i na troškove za odvojeni život.

- Bio sam šokiran. Neki ljudi imaju primanja dva i tri puta veća od osnovne plate zato što uzimaju ogroman novac, a to niko ne primećuje. Zato sam rešio da od sutra dnevnica za putovanje u inostranstvo nije 65 nego 12 evra. Sit sam prevara, svi samo traže način kako da prevare državu - naveo je Vučić.

VUČIĆ: Ustav će morati da se menja zbog ulaska u EU!

Navodeći da će ga mnogi mrzeti zbog smanjenja dnevnica, Vučić je rekao da kao predsednik vlade ima ogromnu platu 111.000 dinara i da ne može da trpi da neko ko ga vozi ili mu donosi hranu prima veću platu zato što je upisao "ne znam koliko" prekovremenog rada i zato što je sa njim išao na putovanja u inostranstvo.

- Kao kuvar u javnom sektoru ne možeš da imaš veću platu od predsednika vlade - rekao je Vučić i istakao da u privatnom možda to i može.

VUČIĆ NA PRAVNOM: Državu morate da čuvate!

Odgovarajući na pitanje studenta kako unaprediti privatni sektor i obezbediti da zaposleni redovno primaju plate, Vučić kaže da se zalaže za jačanje privatnog sektora jer "sve nas izdržavaju privatnici".

- Želimo da privatni sektor bude mnogo jači - rekao je Vučić i istakao da sigurnost bude u privatnom, a ne u državnom sektoru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boban

pre 8 godina

A zasto ne ? Pa niko ne veruje da je tebi jedini prihod redovna plata, to ne veruje niko, 108.000 rsd, pa to je jedno prosecno odelo bez cipela,

gaga vuk

pre 8 godina

Sa taolikom platom niko od vas u vladi ne zivi, koliko ima keterig firmi u Beoradu, koliko ima luksuznih stanova na Dedinju i Senjaku, Vracaru, koliki su samo to troskovi, plus kucne pomocnice pl, pa kad us prijemi pa garderoba, da ne nabrajam, zao mi Bajatovica, jadan krpi kraj s krajem. Najbolje za Srbiju pa kad na izbore izadje reekordno mali broj gradjana, stupaju na scenu kojekavi analiticari, a pojedini ce imati srecu da dobiju neko mesto u Vladi, tacka.

soko

pre 8 godina

moze da se promeni ustav ali da srbija nema pokrajnine i da ima 84 poslanika i 7 ministarstva.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija