• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/Alo

05.10.2015

01:29

VUČIĆ NAJAVIO: Na Donjem Kalemegdanu obnavljamo Despotov grad!

Politika

VUČIĆ NAJAVIO: Na Donjem Kalemegdanu obnavljamo Despotov grad!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na Donjem Kalemegdanu u Beogradu biti verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića, kakav je postojao u 15. veku. Premijer je najavio i novu posetu Srebrenici

Prema projektu, koji je Vučić predočio "Despotov grad" biće mešavina kulturno-istorijskih, hotelskih i biznis sadržaja i biće još jedna karika koja će Beograd po turističkim potencijalima približiti glavnom gradu Mađarske.

- Stalno govorim da mi je cilj da po broju turista prestignemo Budimpeštu i kada završimo ''Beograd na vodi'', ''Despotov grad'', srpski Jad vašem na Starom sajmištu sa suprotne strane Save i još neke projekte, verujem da ćemo biti na najboljem putu da to i postignemo", rekao je Vučić na šetalištu Savske promenade, gde teku radovi na iskopavanju temelja za prve dve zgrade "Beograda na vodi".

Premijer Srbije je ponovio da će 11. novembra ponovo posetiti Srebrenicu.

- Država Srbija i naši privatnici uložiće mnogo u razvoj Srebrenice i njenu obnovu i da ljudi u Srebrenici, i Srbi i Bošnjaci, mogu da žive bolje i da vide kolika je snaga naše zemlje - rekao je Vučić.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srbin

pre 8 godina

VLADIMIR PUTIN JE LEPO REKO UPUTITE ZAHTEV KAO SIRIJA I NJEN PREDSEDNIK BASAR EL ASAD I ODMAH RUSIJA I PREDSEDNIK PUTIN DONOSI ODLUKU DA RAZVALI SUHOJ BOMBARDERIMA DZIHADISTE SIPTARSKE NA KOSOVO I METOHIJU,KAO STO SU SIPTARI TRAZILI OD NATO BOMBARDERA DA BOMBARDUJU SRBIJU 78 DANA ODUZMU TERITORIJU SRPSKU I NANESU STETU MATERIJALNU OD 1OO MILIJARDE EVRA.ODMAH NIKOLICU AKO SI SRBIN I CETNICKI VOJVODA UPUTI ZAHTEV AKO NE UPUTIS TO JE DOKAZ DA SI ZAPADNI PLACENIK I IZDAJNIK I TI I ALEKSANDAR VUCIC DOKAZITE SAMO DA STE SRBI,SAMO ZAHTEV RUSIJI I RUSI CE BOMBARDOVATI SIPTARE I OSLOBODITI NASU TERITORIJU.

Karakas

pre 8 godina

Aj bolje da uloze u kanalizaciju u Sremcici(prigradsko naselje Beograda),a kasnije neka idu i u Kopenhagen

gaga vuk

pre 8 godina

Babic se izborio za olimpijske bazene u rodnoj Vrnjackoj banji ( sto je lepo), Vucic se zalaze za Beograd sto je takodje ok, a Novi Sad, predsednik Nikolic za Bajcetinu, a Novi Sad stagnira, ali zato ima najveci procenat naplate poreza, i najmanje nelegalizovanih objekata, samo se vrtite oko Pajtica i zamazujete oci narodu, uskoro nece biti Pajtica na sceni, sta ce te tad naci kao zanimaciju za gradjane Vojvodine.

Penzioner

pre 8 godina

Jel to radite obnovu Kalemegdana, od onih - "mojih" para...?

mr burns from simpsons

pre 8 godina

sve najave, najave, kada ce poceti najavljeno obnavljanje vracanjem zgrade poste kraj zeleznicke stanice u prvobitni, vizantiski stil koji su komunisti rasturili?vidim, I to se vise ne spominje kao I neke druge najave. to je bila jedna od najlepsih I autenticnih fasada koja je srbija ikad imala

Panzioner Despot

pre 8 godina

E baš sam srećan - eto, od mojih para obnavlja čovek - moj grad...?! A koliko decenija -će to trajati..? Jel da čekam još malo da se ova situacija do izbora "primiri",pa da krenemo zajednički u "akciju"!! Da nas svet vidi...

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ta mani - već jedared tu Srebrenicu..!! U Tuzli ima barem soli..!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija