• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2015

10:59

GECAJ PROVOCIRA: Dačić deo režima koji je palio džamije!

Politika

GECAJ PROVOCIRA: Dačić deo režima koji je palio džamije!

Podeli vest

Potpredsednik kosovske vlade Bajram Gecaj reagovao je na izjavu potpredsednika Vlade Srbije Ivice Dačića o tome zašto Kosovo ne treba primiti u Unesko, rekavši da je on bio deo režima koji je, kako je rekao, spalio 200 džamija i drugih objekata na Kosovu, piše prištinska Koha ditore

Povodom Dačićeve izjave da bi prijem Kosova u Unesko bio samoubilački i apsurdan potez jednako kao kada bi neko predložio Islamsku državu za članstvo u toj organizaciji, Gecaj je rekao:

- Izjava ministra za spoljne poslove Srbije Ivice Dačića još jednom potvrđuje da ni on ni srpska politika još ne mogu da se u potpunosti odvoje od zločinačke prošlosti Srbije. Dačić je bio deo režima u vreme kada je taj režim organizovano spalio preko 200 džamija i drugih kultnih objekata na Kosovu, zatvorio škole i fakultete na albanskom jeziku, oteo bogatstva kulturnog nasleđa... - napisao je Gecaj u svom reagovanju.

Gecaj je rekao i da takve izjave srpskog ministra i potpredsednika vlade još više otežavaju poboljšavanje međudržavnih odnosa Kosova i Srbije.

- Dok on sada pokušava da izjednači jedan takav zločin koji su isplanirali i organizovali njihovi državni organi sa pojedinačnim nezadovoljstvom nekih pojedinaca na Kosovu, dakle sa nezadovoljstvom koje kosovske institucije ne samo da nisu organizovale već su učinile sve za njihovo sprecavanje i zaustavljanje - zaključio je Gecaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Ало,бато,србине што се декларишеш као шиптар као и твој сапатник ХАШИМ тачи из фамилије Даниловић,што не напишеш да ти је запаљено 800 џамија?Што не кажеш како није ни једна православна црква није ни огребана?Све то прогута запад на челу са подмуклим енглезима?Тарифа је толика и толика и све што слажеш они прихвате?Бизнис,бато!Ако си ти албанац онда те питам ...ШТА ЋЕШ ТИ НА СРПСКОЈ ТЕРИТОРИЈИ? Полако планирај повратак јер руси кренули да ,,терају кера,, америма.А ТУ СУ ИМ ДЕСНА РУКА И КИНЕЗИ!Ми трубаче и тако те испратимо за твоју Албанију!

Pavle

pre 8 godina

..Pa biste sada Vi - revanš..? E jadan je onaj što ga UNESCO štirio 17 Marta, a sada još hoće i traži ; "MAČKU - DA MU PRIČUVA...SLANINU::"...Ej Srbijo - šta si jadna dočekala, sa kojim izmetom da se - boriš....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija