• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2015

20:00

BOGIĆEVIĆ U POLICIJI OTKRIO VEZE SA POLITIČARIMA: Tadić i Rakić naredili da kupim "Politiku"!

Politika

BOGIĆEVIĆ U POLICIJI OTKRIO VEZE SA POLITIČARIMA: Tadić i Rakić naredili da kupim "Politiku"!

Podeli vest

Bivši predsednik Boris Tadić i pokojni Miki Rakić plašili su se da "Politiku", "Novosti" i "Dnevnik" ne kupi neko drugi, pa su tražili od mene da ja to uradim... Dinkić me reketirao u kafiću "Pica bar" na Novom Beogradu

Kontroverzni vlasnik "Farmakoma" i svojevremeno jedan od najbogatijih Srba Miroslav Bogićević rekao je na saslušanju u policiji da je po direktnom nalogu bivšeg predsednika Borisa Tadića i njegovog šefa kabineta pokojnog Miodraga Mikija Rakića kupio "Politiku", "Večernje novosti" i novosadski "Dnevnik", saznaje Informer!

TAJKUN OPTUŽIO BIVŠEG MINISTRA Bogićević: Dinkić me reketirao, tražio 800.000 evra!

Bogićević je takođe u policiji rekao da ga je bivši ministar finansija Mlađan Dinkić lično reketirao, i to u kafiću "Pica bar" na Novom Beogradu!

Morao da pristane

Kako saznajemo od izvora bliskog šabačkom tajkunu, Bogićević je sve ove navode ponovio i na poligrafu i pokazalo se da govori istinu!?!

- Prema tvrdnjama Bogićevića, negde u drugoj polovini 2011. Tadić i šef njegovog kabineta, sada pokojni Miki Rakić, tražili su mu da uđe u posao s medijima kako bi sprečili da "Politika" i "Novosti" pređu u ruke stranaca. Miroslav kaže da je na to morao da pristane i da je za to na kraju platio cenu daleko veću od tržišne - kaže naš sagovornik, inače jedan od najbližih Bogićevićevih saradnika.

Dinkić: Bogićević laže!

tanjug/public

Mlađan Dinkić za Informer tvrdi da je sve što je Bogićević ispričao o njemu "naravno neistina i budalaština".
- Potpuno je besmisleno da komentarišem takve laži, čiji je cilj očigledno samo da se ruši moj ugled. Zato predlažem da se imovinske karte svih sadašnjih i bivših državnih funkcionera i njihove rodbine stave na sto i ispita poreklo i način sticanja njihovog bogatstva. Pa da vidimo ko je držao reket, ko je širio mrežu, a ko je zaista radio u interesu naroda - apeluje Dinkić i dodaje da je to jedini način da se prestane sa ovakvim spletkama.

Prema njegovim rečima, Bogićević je policijskim inspektorima detaljno opisao i kako mu je Dinkić krajem te godine u "Pica baru" na Novom Beogradu tražio skoro milion evra i to samo da mu "ne bi odmagao" i slao inspekcije u "Farmakom".
- Bogićević nije hteo da pristane na ucenu, ali na kraju je pristao da košarkaškom klubu Radnički z Kragujevca uplati sponzorstvo od 200.000 evra. Nedugo nakon toga počela je totalna propast "Farmakoma" i to tako što su 2013. Sberbanka i Findomestik banka pustile sve kredite na naplatu pre njihovog dospeća. E sad, ako znamo da je Dinkić član UO Sberbanke, onda je to prilično sumnjivo! - prepričava naš izvor.

Miroslav Bogićević, koji se i dalje nalazi u kućnom pritvoru, juče nije bio dostupan za komentar, baš kao ni Boris Tadić.

U Tadićevo ime oglasila se savetnica Marina Komad, navodeći da je sve rečeno o njenom šefu "apsolutna neistina".

Sličan komentar naših saznanja imao je i Mlađan Dinkić (vidite okvir).

Radio po nalogu DS

Na drugoj strani, glavna urednica "Politike" Ljiljana Smajlović ističe da ne može da komentariše izjave čiju autentičnost ne može da potvrdi, ali da se nada da će se o toj kupovini "saznati sve što ima da se sazna".

Vučić prvi otkrio istinu

Tadašnji PPV Aleksandar Vučić obelodanio je još 17. septembra 2012. godine da je "Bogićević morao da učini uslugu DS" i preko ćerki firmi učestvuje u kupovini 50 odsto udela "Politike".
- Slučaj "Politika" vodi do afere "Agrobanka". Suma koja je nedostajala za kupovinu potiče iz kredita Nove Agrobanke i PBB. Taj novac korišćen je ne samo za kupovinu "Politike", već i za potraživanja "Novosti" i "Dnevnika". Reč je o političkom kriminalu uz ekonomske zloupotrebe - ocenio je tada Vučić za RTS.

- Premijer Vučić je obećao da će do kraja rasvetliti preprodaju najvažnijih novina u ovom delu Evrope. "Politika" je suviše važna nacionalna ustanova da bi njena sudbina bila prepuštena političkom mešetarenju - napominje Smajlovićeva za naš list.

Glavni urednik "Novosti" Ratko Dmitrović podseća da tokom 2011. i 2012. godine nije bio u ovoj kompaniji, ali da ga ovakvi navodi vlasnika "Farmakoma" ne iznenađuju.

- Nije tajna da je Bogićević radio po nalogu DS, ali je nepoznanica konačna sudbina te ideje o kupovini "Politike" i "Novosti". Ako je neko kupio novine, neka se upiše u APR kao vlasnik. Ja sam se za ove dve i po godine više puta uverio da je vlasnik "Novosti" Milan Beko - zaključuje Dmitrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 8 godina

Dinkicu lopuzo dali mislis da je neko sisao vesla pa da ti poveruje da bi kes od reketiranja upisao u imovinsku kartu.Kao sto je rekao GOJKO SISA NAJEBACES SVI CETE NAJEBATI.

Pavle

pre 8 godina

Odmah u ISTRAŽNI PRITVOR, da se ne utiče na svedoke, pa natenane!

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Srbija je previse mala i siromasna za toliko lopova. Sve lepo u zatvor i svima oduzeti imovinu i podeliti siromasnom narodu. Dok drzava ne pocne pleniti kriminalom i mitom stecenu imovinu nista ne vrede poligrafi i istrazivanja.

Penzioner

pre 8 godina

Uhapseni lopovi pominju Dinkica i nikom nista !!! Dokle ce on (Dinkic) u Srbiji biti zasticen ko "beli medved" ?? Svi njegovi bivsi saranici - SIEPA, doskorasnji grad. Kragujevca, svi "popise krivicne prijave" a Dinkic ... prati i smeje se celoj Srbiji u lice !!! DOKLE ????

Siniša

pre 8 godina

Dinkiću, lažovčino, gde su mojih 1.000 evra?

Djuro

pre 8 godina

Kako je moguće bre da ovi političari DS-A pored svoje političke stranke bave se ovakvim kriminalom a da im niko nista nemoze ni tada ni sada. Ko je bre Boris tadić danas ? Ko je bre Dinkić? I svi ostali. Sta ?, izgleda da pravosuđe u srbiji ne moć da hapsi ovakve ljude. Momentalno kada je se ovo otkrilo trebalo je odma hapsiti sve umešani. Zašto imam utisak da su ovi ljudi nedodirljivi ? Zakon vazi isto za sve , zar ne? Mnogo smo korumpirana država, a vucicu svaka čast što ima m...da, ali su potrebna hapšenja i veoma stroge zatvorske kazne kako bi dali do znanja da ovakvo ponašanje više u Srbiji nema prođu. Ako su političari reketirali, vreme je došlo da se kazne sa strogim zatvorske kaznama. A boris, i dinkić, u očima im se vidi da lazu , manipulation smradovi, Ako država nema hrabrost da ovakav ološ nekazni, onda od te naše Srbije nema Ništa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija