• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2015

17:57

NIKOLIĆ: Janković pogrešio u proceduri!

Politika

NIKOLIĆ: Janković pogrešio u proceduri!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da je ombudsman Saša Janković pogrešio u proceduri kada je tražio smenu direktora Vojnobezbednosne agencije Petra Cvetkovića

Ja sam ga na proceduru upozorio i on je to prihvatio, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić novinarima u Beogradu, prenosi Beta.

Zaštitnik građana je 21. septembra podneo preporuke nadležnim organima za razrešenje ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića i direktora VBA zbog njihove odgovornosti za nezakonit i nepravilan rad organa kojima su na čelu, i zbog nesaradnje sa zaštitnikom građana u vezi sa incidentima tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

NIKOLIĆ: Nema uslova za smenu direktora VBA!

Nikolić je rekao da on ne može "a priori da sumnja u skupštinske odbore" i dodao da nadzor nad VBA obavlja Skupština, a kontrolu Vlada Srbije.

- Upoznao sam se detaljno sa slučajem. Nadzor nad tom službom vrši Skupština, a kontrolu Vlada i oni su imali pozitivne nalaze. I jedni i drugi. Ja pripadam ovoj državi i ne mogu da sumnjam u skupštinske odbore - rekao je Nikolić.

Upitan da li će unaprediti Cvetkovića, Nikolić je rekao da je to "samo predlog ministra odbrane", a da on neke predloge usvoji a neke predloge odbaci.

Preporuku za razrešenje Gašića zaštitnik građana podneo je predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, a za razrešenje direktora VBA predsedniku Srbije, koji postavlja i razrešava direktore vojnih službi bezbednosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Cole5

pre 8 godina

jankovic negresi samo onda kad povlaci oroz na pistolju, zato mu se treba skloniti sputa, i po nikoju cenu otici njemu u kucu da se nebi rapidno povecao broj samoubistava u beogradu ili loznici a samim tim i u srbiji....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija