• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir.rs/informer.rs

07.10.2015

23:01

ŠAINOVIĆ OTVORIO DUŠU: Dok mi trepće oko neću u političku penziju!

Politika

ŠAINOVIĆ OTVORIO DUŠU: Dok mi trepće oko neću u političku penziju!

Podeli vest

Haški osuđenik i nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer SRJ Nikola Šainović, koji se nedavno vratio u Srbiju pošto je odslužio dve trećine kazne od 12 godina zatvora kaže da nije spreman za penziju

- Odsutan sam bio 4.500 dana. Nije malo. Formalno sam penzioner, ali dok mogu i dok mi trepće oko, neću u suštinskom smislu biti penzioner - rekao je on i precizirao da pod tim misli na i političku penziju.
Interesuje me sve. Politika, ekonomija, život
- naveo je Šainović.

Ja sam čovek iz senke. Što sam uvek i bio. Neću da budem partijski operativac, nema potrebe za tim

Nikola Šainović

Upitan da li želi da bude deo predsedništva SPS, Šainović kaže da ga to ne interesuje
- Ja sam čovek iz senke. Što sam uvek i bio. Neću da budem partijski operativac, nema potrebe za tim - rekao je Šainović.

Govoreći o Slobodanu Miloševiću, on je ocenio da je nekadašnji predsednik SRJ razumeo stvari bolje od mnogih drugih.

ŽIV IZ HAGA Šainović odslužio dve trećine kazne i pušten na slobodu

- Milošević je imao i dobre rezultate i dobra sagledavanja, ali i pogrešne ocene. Zatekao nas je rat u atmosferi u kojoj je nestao stari moralni kodeks, a novi nje izgrađen - smatra Šainović.

Na pitanje da li se oseća krivim, on je odgovorio:
- U moralnom smislu osećam se odgovornim, jer zločini nisu smeli da se dese. Nisam znao, i haški sud je presudio da nismo planirali zločine nad civilima, nego da su se oni desili izvan okvira zločinačkog poduhvata - istakao je nekadašnji premijer Srbije.

Komentarišući današnji SPS, Šainović je ocenio da ta stranke pre i posle 5. oktobra nije ista.
- Opstao je, prilagođavao se i prilagođavaće se. I ja ga kao takvog podržavam - ocenio je Šainović u intervjuu za Kurir.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Šteta - a imao je veliku šansu da postane Čovek...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija