• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2015

14:33

ČEDA: Nema govora o saradnji sa SNS!

Politika

ČEDA: Nema govora o saradnji sa SNS!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da nema više prostora ni razloga za dogovor o saradnji s naprednjacima te da će liberali o predizbrnoj saradnji razgovarati sa SDS Borisa Tadića i drugim organizacijama koje dele njihove vrednosti

- Okolnosti u društvu su se promenile, antagonizmi su sve dublji, tako da je prostor za dogovor nestao. Posle izbora, kao i danas, radićemo na što bržem sprovođenju naše politike, na promeni sistema vrednosti, na što bržem pristupanju EU i NATO - odgovorio je Jovanović na Tanjugovo pitanje ko mu je prihvatljiv partner za postizbornu koaliciju i da li je to SNS.

Lider LDP kaže da ta stranka već dosta dugo razgovara sa Tadićevom partijom o stvaranju šire građanske platforme, koja bi suštinski bila snažna alternativa vlasti i koja bi pokušala da vrati u politiku onaj deo Srbije koji danas nema predstavnike u institucijama, deo Srbije bez kojeg će svaki pokušaj reformisanja zemlje biti neuspešan.

U tom savezu, kako objašnjava, vidi prostor i za druge organizacije i pojedince koji dele njihove vrednosti, a osećaju potrebu za stvaranjem političke protivteže svemu što Srbiju vuče unazad, u mrak iz kojeg se jedva iščupala.

- Smatramo da takvu doslednost u politici, uz sve razlike među nama, predstavlja i Boris Tadić. Zato i razumemo poziv da se okupi opozicija oko ideja koje i mi zastupamo. To su teme koje prevazilaze odnos naše dve stranke - navodi Jovanović.

Poručuje da su sve razlike te dve stranke beznačajne u trenutku kada je nužno da se udruže oko ključne sličnosti - suprotstavljanja vlasti koja svakodnevno produbljuje probleme umesto da ih rešava.

LDP, prema njegovim rečima, ima kapacitet da svojim učešćem ojača tu opciju i da zajedno sa drugim strankama ponudi politički okvir za delovanje.

Jovanović se nada da će društvo ubuduće bolje razumeti politiku liberala, te dodaje da, iako se čini da su neke stranke i delovi društva prihvatili delimično politiku LDP, prostor u Srbiji za one koji je predvode i koji moraju da se menjaju i dalje je ogroman.

- Od kada se bavimo politikom nikada nismo u fokus stavljali popularnost nego smo se trudili da prvi prepoznamo problem i ponudimo rešenja, koliko god da su zvučala nepopularno ili neprihvatljivo većini. Danas je očigledno da smo jedina stranka koja nije morala ni jedan zarez da promeni u onome što je govorila poslednjih 10 godina, vreme je u svakom segmentu potvrdilo ono što smo radili - zaključio je Jovanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bole

pre 8 godina

Valjda je svima jasno sta je cela regimenta iz DS svih ovih godina radila.

gaga vuk

pre 8 godina

A Ti bi da zamenis Pajtica i opet igranka bez prestanka, tako ce Vucic biti dozivotni Premijer, a sprecices i da izadje na videlo (sud) opljackane pare od zemunskog klana, kad je poceo tvoj procvat.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Politiku liberala narod je veoma dobro shvatio posebno u vreme kad ste uveli vanredno stanje zbog ubistva Djindjica. Da narod ne shvata Cedicu, Tadica i liberalnu politiku, vi bi bili u parlamentu. Narod vam je vec pokazao koliko ceni vasu politiku i vase dodvoravanje dusmanima Srbije. Premala je ova nasa Srbija koliko je u njoj dzabalebarosa.

Dragomir

pre 8 godina

Ало,бато,колико си пута стопирао мој текст у вези овог муцавог пропалог политичара?Ти што си стопирао мој коментар је л' те неко обавестио да се пропалитети не стављају у први план?Да никога не интересује шта он мисли као бедна изјава ,,како он неће са СНС,,?Да се зна о томе да када неко пропадне на изборима заувек нестане из новина.Е,бато,ако Чеда ,,има добру ракију,, ондак је то друга прича.И онда ајд сад па ти мене натерај да си купим ИНФОРМЕР.Ни да га дају за џабе ЈЕР НЕЋУ ДА ЧИТАМ НИОШТА О ЧЕДИ ... ЧЕДИ?

prosveta26

pre 8 godina

Jado materina, Kada se okolnosti u društvu,stvarno,promene,ti ćeš moj brajko nositi bukagije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija