• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.10.2015

18:25

NIKOLIĆ SA CERAROM: Odnosi bolji nego ranije!

Politika

NIKOLIĆ SA CERAROM: Odnosi bolji nego ranije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Slovenije Miro Cerar konstatovali su danas u Ljubljani da su odnosi dve zemlje u poslednje dve godine dostigli znatno viši kvalitet nego pre i da ih karakteriše dobra bilateralna saradnja i razvijen politički dijalog

Nikolić i Cerar su izrazili zajedničku opredeljenost za dalji razvoj odnosa u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

Predsednik Srbije zahvalio je na dragocenoj podršci koju Slovenija kontinuirano pruža Srbiji na putu evrointegracija.

On je takođe pozdravio aktivan angažman Slovenije u regionu Zapadnog Balkana na uspostavljanju neformalnih susreta najviših zvaničnika zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije a posebno u okviru "Brdo - Brioni“ procesa.

TOMA U SLOVENIJI: Uzdržite se od podrške Kosovu!

Predsednik Vlade Slovenije posebno je istakao doprinos Srbije u uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu i pohvalio human i odgovoran odnos naše zemlje u suočavanju sa izazovima migrantske krize, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Cerar je pozdravio reforme koje Srbija sprovodi na putu evrointegracija i obećao pomoć Slovenije ka postizanju punopravnog članstva Srbije u Evropskoj uniji.

Nikolić boravi u dvodnevnoj poseti Sloveniji. On se ranije danas sastao sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija