• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.10.2015

15:34

PUTIN: Dok nas ne dirate, ne ujedamo, ali u suprotnom kidamo!

Politika

PUTIN: Dok nas ne dirate, ne ujedamo, ali u suprotnom kidamo!

Podeli vest

Rusija ne pretenduje ni na kakve dodatne teritorije i nema nameru da ulazi u konflikt ni sa kim, ali je u slučaju pretnje njenoj bezbednosti spremna da pruži otpor, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

- Spoljna politika Rusije je miroljubiva bez svakog preuveličavanja. Ako pogledate na političku kartu sveta, nije teško videti šta predstavlja Rusija i biće jasno da nam nisu potrebne tuđe teritorije niti tuđa prirodna bogatstva - mi imamo svega dovoljno i nije potrebno da ratujemo i sukobljavamo se ni sa kim - rekao je Putin.

Šef ruske države je naglasio da partneri Rusije treba da znaju da je, u slučaju pretnje, Moskva spremna da primeni visiko tehnološko oružje radi osiguranja svoje bezbednosti.

Putin je naveo da će Oružane snage Rusije uskoro biti modernizovane sa visoko preciznim oružjem, kao što je "kalibar", koje se koristi u Siriji. 

Ove rakete su deo ruske vojske od 2012. godine, a njihov domet je 1.500 km

- To nije tajna. Svi naši partneri su upoznati, u svakom slučaju, na nivou eksperata, da Rusija poseduje takvo oružje - rekao je ruski predsednik.

Putin je posebno podvukao da "Rusija ima volju da ga upotrebi".

Ruski predsednik je istakao i da Rusija nema nikakvu nameru da ponovo stvori imperiju i da joj je najvažnije da zaštiti svoju nezavisnost i suverenitet.

PUTIN PUŠTA ASADA NIZ VODU Rusija nudi savez pobunjenoj sirijskoj opoziciji?!

MOSKVA SE NE ŠALI: Rusija će odgovoriti na svaki potez NATO

Govoreći o situaciji u Siriji, Putin je isključio mogućnost korišćenja Oružanih snaga Rusije u kopnenoj operaciji u toj zemlji. 

- Rusija je vršila izviđanja iz kosmosa i iz vazduha, pre nego što je počela operaciju u Siriji, na koju je unapred upozorila svoje partnere - rekao je on.

Putin je kazao da nije jasno zašto su SAD odbile da daju Rusiji podatke o ciljevima Islamske države u Siriji.

- Mi smo rekli - dajte nam ciljeve. Oni su odbili. Rekli su: mi nećemo sarađivati na takvom nivou. Nije jasno zašto, ako oni zaista bolje znaju i žele da se bore protiv terorizma - naglasio je Putin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Sa verom u Boga, za istinsku PRAVDU i pobedu protiv fašizma i svakog fundamentalizma - koji ugrožava planetarnu (ne samo Rusku) bezbednost..!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija