• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/informer

13.10.2015

20:07

PREVARA U BRISELU: Nemačka postavila uslov da Srbija prizna Kosovo?!

Politika

PREVARA U BRISELU: Nemačka postavila uslov da Srbija prizna Kosovo?!

Podeli vest

Loše vesti iz Brisela. Marko Đurić kaže za RTS da se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije Srbije i da se vrši pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova. Predlagač amandmana je Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i Hrvatska

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za Dnevnik RTS-a pre početka dijaloga Beograda i Prištine da vesti iz Brisela nisu naročito povoljne i dobre.

"Uz sve one loše vesti koje smo mogli da čujemo prethodnih dana, vezano za platformu i poglavlje 35 danas smo informisani da postoji i dodatni amandman, da nama dodatno oteža nastavak evrointegracija kroz platformu za poglavlje 35, čiji su predlagač Nemačka, a podržavaju ga Velika Britanija i, pogodićete, Hrvatska", naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, cela delegacija je pogođena takvim razvojem događaja, pa i predsednik vlade ozbiljno razmatra kako posmatrati budućnost procesa dijaloga, pa i cele vlade.

Đurić kaže da se dodatno pogoršavaju uslovi za evrointegracije u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, vrši se dodatni pritisak da se Srbija natera da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova.

Premijer će narednih dana intenzivno razmišljati o tome, nadam se da će u nasatavku večeri stvari izgledati nešto pozitivnije.

- Imam utisak da mnogi u EU ne razumeju šta se zapravo dešava, kakva je razmera problema sa kojima se suočavamo. Mnogi nisu verovali da ćemo i kada se radilo o rezoluciji o Srebrenici mi zatražiti pomoć od Rusije, pa smo je zatražili i pobedili smo, sprečili da budemo označeni kao genocidni narod. Kada je Hrvatska uvela, blokadu na granici, uveli smo kontra mere pa smo uzpeli da se izborimo- , naveo je Đurić.

Kako je dodao, EU treba otvoreno da nam kaže da li nas želi ili nas ne želi, ovo što nam predočavuju ne govori ništa dobro.

- Mi želimo da odnose sa Prištinom finalizujemo, želimo da razgovaramo. Moramo da se dogovaramo u korist svih građana, ali nemojte da tražite ni od premijera ni od srpske delegacije da rade protiv svog naroda, jer mi to nećemo-  rekao je Đurić.

Na pitanje ima li nade da se sadržaj na papiru popravi, Đurić kaže da ne bi bili u Briselu da ne veruju da razgovor ima smisla, ali suočavati Srbiju sa novim uslovima, u ovom trenutku od onih koji se predstavljaju kao prijatelji, nije fer.

Portparolka Federike Mogerini Maja Kocijančič nije danas mogla precizno da odgovori da li se dijalog vodi između Beograda i Prištine ili Kosova i Srbije.

- Za nas je samo jedna definicija dijaloga i ta je jesno. To je da je dijalog koji pratit već godinama je ovaj isti dijalog. Za nas je dijalog samo jedan i visoka predstavnica je samo jedna. Vi to možete proveriti u svim dokumentima. Za nas je to jedan dijalog i to je ono što vam mogu reći-  rekla je Kocijančič.

O nacrtu pregovaračke platforme, zajedničke pregovaračke pozicije EU koja je pripremljena za poglavlje 35 neće večeras razgovarati premijeri Vučić i Mustafa. Međutim, taj nacrt bi bitno mogao da odredi dalji tok dijaloga, jer se u okviru njega EU izjašnjava šta očekuje od Srbije u daljem toku dijaloga i postavlja neku vrstu prelaznih uslova ili kriterijuma koje bi Srbija trebalo da ispuni kako bi bili nastavljeni razgovori između Srbije i EU.

U tome je i problem , jer predstavnici Beograda smatraju da je nacrt u sadašnjem obliku odustajanje od statusne neutralnosti koje se držala EU do sada i da se prejudicira konačni ishod dijaloga Beograda i Prištine.

Večeras bi trebalo da se razgovara o dosadašnjem toku primene sporazuma kao i o budućem dijalogu Beograda i Prištine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Vesti su naprotiv - vrlo povoljne, konačno su i potpuno pale sve MASKE..!!!

Pavle

pre 8 godina

Naš odgovor - istupamo iz pregovora i proglašavamo OKUPACIJU Kosova

gaga vuk

pre 8 godina

E sad g-dine Vucicu treba da kazete o cemu ste to nekoliko puta pricali u cetiri oka sa g-djim Merkel, i sebi dizali rejting do neba, ubedjujuci narod u Srbiji kako nam se DRAMATICNO POVECAO REJTING u ocima kako Merkelove tako i drugih drzavnika u EU, sad lepo budi HRABAR DRZAVNIK i zahvali se EU , tako da srbija nema nameru da ide u EU. Srbija moze da da stane na noge i bez EU, samo donesi zakon o poreklu imovine, lopovima oduzmite opljackano, i KONACNO DOVEDITE U RED PRAVOSUDJE jer bez toga sve je DZABE. Sad ste se okomili na pljacke g-dina Pajtica, umesto da nadlezni organi urade svoj posao, a ne da drza predmete u fiokama godinama tacka.

Doca

pre 8 godina

Baš naprotiv, dobro je da premijer ima takav odnos sa Merkelovom i mnogim drugim državnicima koji može upotrebiti ako zatreba u svrhu zaštite interesa Srbije kao u vezi Srebrebreničke rezolucije. Sa druge strane dobro je što je fabrikovana afera g. Pajtića odmah dobila istražni epilog a ne da se kao nekad što se radilo sve gura pod tepih dok dokazi ne nestanu a to što je godinama u fijokama još od demokratije već je čist primer zataškavanja zarad nestanka dokaza tako da podpada pod uzaludan posao a svi znamo čija je odgovornost sve to.

Lala iz Banata

pre 8 godina

E moj Premijeru - nemamo mi dovoljno srpske krvi kolko ta rospija može da popije..?! A ti joj - još veruješ..? Veruj keru, ne veruj - Merkerovoj..!!

Panta

pre 8 godina

O ovom uslovu poodavno se naslućuivalo. Dakle ništa novo, maske su pale. Sve vreme Vučića europski prijatelji tapšu po ledjima, a poturaju nogu. Dosta tog lažnog prijateljstva, dosta nam je licemerja. Odmah raspisati referendum da narod kaže NE evropskoj kvazi demokratiji.

Stanko

pre 8 godina

JA VERUJEM U NEMACKU REC, rece neko. Ja ne verujem.

Ana Cvetkovic

pre 8 godina

Vucica necete prevariti, nece dozvoliti da Srbiju ponizavate.Srbija je ozbiljna drzava a Vucic nikada nece priznati Kosovo.

Marija

pre 8 godina

Srbija je ozbiljna zemlja, a Vucic ozbiljan drzavnik koji nece dozvoliti da se sa njom poigravaju.

Sanja

pre 8 godina

Vucic nikad nece priznati Kosovo, mi smo ozbiljna drzava

Geneve81

pre 8 godina

Mi smo ozbiljna Drzava kaze Saaanja?!! A sta ima ozbiljno u Drzavu Srbiju molim te??!!! Postavi sebi pitanje ; da li si ti ozbiljna u ovo sto kazes?"NE VERUJEM.

Marija

pre 8 godina

Možda nismo idealna zemlja ali nismo ni bili nikad. Sta je bilo prošlih godina??? Bilo je još mnooooogo gore. Pa gde ste bili kritičari??? Da li se sećate da je Tadić birao novinare i novinarske redakcije koje će pozvati na press konferenciju i da je bilo pojedinih koji su nepoželjni jer postavljaju provokovativna ,čitaj pitanja koja zanimaju građane. A da ne pričam o drugim stvarima... a sada ste puni kritike. Naravno kada se nasledi totalno rasulo da ne može odmah sve da se sredi ali se bar se meni tako čini trude da neke stvari promene. I da se razumemo nisam član ni jedne stranke niti ću to ikada biti. Ali ne mogu da razumem da nama baš ništa ne valja i da mislimo da će stvari da se reše čarobinim štapićem za 6 meseci. I ne mislim ni da su ovi sada idealni...naprotiv imala bih i ja šta da kažem. Ali nemogu da potcenim trudim koji je očigledan a što nama već nije bolje i mi to ne osećamo kao što želimo to je druga i duga priča.

Abe

pre 8 godina

Sve su nam to zapržili prijatelji našeg premijera, to su njegovi prijatelji, a narodu i državi kako bude. Pa dokle se celom svetu uvlačiti i sve to nizašta. Referendum o ulasku u EU, obavezno i odmah, narod da kaže šta misli.

Krle

pre 8 godina

Dzaba pritisci sa svih strana, ova vlada ce i dalje drzati svoju politiku. Upravo je u tome njena snaga.

borislav

pre 8 godina

Ne može se sa Srbijom baš tako igrati kao što neki misle...

gosa

pre 8 godina

Ucene nisu nove za nas. Samo ne treba pristajati po svaku cenu.

nesko09

pre 8 godina

Sada je jasno ko su prijatelji Srbije.Sto se tice nase spoljne politike,imali smo pogresne procene...te veliki prijatelj Han, te jos veci prijatelj Kirbi,pa svi ostali redom...prijatelji se stvaraju godinama,i kupuju ako treba,a mi imamo prijatelje...zaboravih Devenporta...usli ste u kolo,a ne znate da igrate,kamo li da povedete kolo..nazalost u kakvoj smo situaciji nemamo nekih opcija,probajte sve moguce,ali opet kazem,pogresne smo prijatelje odabrali.

Ankica

pre 8 godina

Ako Nemacka misli da moze da uceni i prevari Vucica grdno se vara. Kosovo je srce Srbije i tako ce uvek biti.

Miona

pre 8 godina

Mislim da Vučić neće dozvoliti ponižavanje Srbije i da nikada neće priznati Kosovo, ma koliko se zapad trudio i ucenjivao.

Kata

pre 8 godina

Mi ne smemo da izgubimo Kosovo, i na nikakve pritiske nećemo pristati.

Obilic

pre 8 godina

Dzaba svi vasi pritisci,Vuci nikada nece dozvoliti ovako nesto,nikada necmeo priznati Kosovo i Metohiju to je neotudjiv deo nase teritorije.

sdv

pre 8 godina

Necete moci da naterate Vucica da prizna Kosovo kao drazvu ni po koju cenu i nece izdati svoje gradjane nema tog pritiska sve vam je dzaba

Štrumfeta

pre 8 godina

Navikli pa to ti je, ali kako se čovek navikne tako se i odvikne.

posetilac

pre 8 godina

Premijer sigurno nece dozvoliti da se Srbija ponizava i siguran sam da ce naci izlaz iz ove situacije !

Mali

pre 8 godina

Odlazu proširenje EU na svoj način. Srbiji neprihvatljivo, kao leto 1914, Rambuje, i uvek isti, krv nije voda...Čak i ovo da prihvatimo, izmisliće nešto novo...

kontra

pre 8 godina

Odlično,evo šanse da Vučić u Moskvi napravi čvrst savez sa Rusijom i ovu zapadnu licemernu bagru oduva za vek vekova.

Rumenko

pre 8 godina

Evropa se malo zeznula. Do sada joj je bilo lako da upravlja našim političkim marionetama, ali premijer Vučić nije jedan od njih. ON je ozbiljan, pravičan i odgovoran političar koji neće dozvoliti da ga ucenjuju, niti će dozvoliti da ponižavaju Srbiju.

Marijana

pre 8 godina

Mogu da ucenjuju ali Vucic ima svoj stav i znam da nece ici protiv interesa Srbije. Ima svu podrsku naroda...

Wanpam Ethy

pre 8 godina

Ja nisam narod i ne mesaj me sa nepismenom bagrom.

lele

pre 8 godina

srpski premijer nikad neće priznati Kosovo kakav god uslov postavila Nemačka,a klopka je bila za očekivati, ne zovu visoki predstavnici EU za prazne razgovore

Branko N

pre 8 godina

Izgleda da je došlo vreme da se opredeljujemo. Ili evrointegracije ili Kosovo. Koju god odluku donesemo, neće biti dobro.

Dule

pre 8 godina

Dosta je pretvaranja.Pokazite gospodo sta nam stvarno zelite.Ne damo Kosmet!!!

Posmatrač

pre 8 godina

Treba se manuti EU i gledati svoja posla. Pa samo naivni nisu znali da će ovo oko priznanja doći na dnevni red. Treba postupiti kao Island i odustati od EU !

fedor

pre 8 godina

To nije fer umesto da nas nagrade oni postavljaju nove uslove.

Goxi

pre 8 godina

Ja sam bio za evrointegracije, al' su "evropljani" preterali sve mere i granice u uslovljavanjima !! Mislim da je vreme reci: DOSTA BRE !!! Mozemo mi i kao narod i kao drzava bez EU, koja ce se i ovako, u vrlo bliskoj buducnosti, RASPASTI !!!

Manda

pre 8 godina

Svi smo ljuti i krivo nam je. Medjuti, borba se nastavlja. Negde smo svi znali da ce nam postaviti prepreke tako da nismo izbaceni iz koloseka nego nastavljamo pregovore. Puna podrska premijeru i samo napred do pobede. Svi smo uz vas.

Rade

pre 8 godina

Imamo ozbiljnu Vladu na celu sa Premijerom koja ce doneti odluku vezanu za EU a koja ce biti iskljucivo rukovodjena interesom Srbije. Sada vise nego ikad treba pokazati jedinstvo da se odbrani ono sto je nase.

filzovoc

pre 8 godina

Šta bi sa Vučićevim prijateljima? Samo naivni su mogli verovati u tu priču. Dolazi vreme da se polože računi.

Nikola

pre 8 godina

Prevara ili podvala, promena plana, nije bitno, bitno je da se istraje na principjelnom stavu i ne popusti ni za dlaku, dovoljno dugo da taj deo EU to konačno shvati i sve vrati u normalu.Verujem da će Vučić i ovaj put predriblati svoje oponente.

Maca

pre 8 godina

Srbiju ne može niko da ucenjuje. Nema predaje Kosmeta i tačka.

zeljko

pre 8 godina

Vucic je ozbiljana drzavnik, kao i nasa Srbija, ozbiljna drzava nece priznati Kosovo.

cane corso

pre 8 godina

Pa sta se ljudi cudite !!! Nemci su kroz istoriju poznati koliko vole Srbiju i Srpski narod !!!

Miljana95

pre 8 godina

Podrska Vucicu,pokazi im kao i svaki put do sada da sa Srbijom ne mogu da igraju igru!!

ljuba

pre 8 godina

Sta smo mogli od njih ocekivati uopste, vidi se koliki su fasisti, uvek bili samo prikrivali.

Milica

pre 8 godina

Vučić je premijer koji radi u interesu svog naroda i dok je on ne čelu Srbije neće se niko poigravati sa nama.

Darko

pre 8 godina

Vucic moze i da kaze ne EU ako nas na ovakav nacin uslovljavate i ponizavate.

Miso

pre 8 godina

Srbija nikad nije i nece priznati Kosovo, Vucic to nikad nece dozvoliti.

PORUKA JE JASNA OD NEMACA NE U

pre 8 godina

EU se raspada i zasto bi smo se odrekli svoje teritorije u poslednjem americkom pokusaju da otcepe Kosovo iz osvete jer EU Amerikanci ne mogu sacuvati pod kontrolom.

Mariana11

pre 8 godina

Ukoliko je to istina, priznanje nezavisnosti Kosova je neprihvatljivo za Srbiju. Normalizacija odnosa moze, ali niko nece pristati na nezavisnost.

joko

pre 8 godina

Ma nemoguce! Nama ce pomoci Bler Guzembauer Fratini Braca iz Emirata...! Nemate vi pojma! Pa Merkelova zena koja odusevljava, drze Nemci obecanje! Tu je i Kurc da pripomogne! Proso je 1. april!

DALIBOR

pre 8 godina

A sta tu ima spektakularno,Nemacka od pocetka nastupa sa pozicije,da je Kosovo nezavisno,na nama je da je ubedimo u suprotno.

sajdak92

pre 8 godina

Dzaba vam pritisci, mi imamo Vucica! Nedamo Kosovo...

aca

pre 8 godina

Verujem u sposobnost premijera da odbrani uspesno srpske interese i srpsku zastavu.

Milos Ivanovic

pre 8 godina

Nema ucena za Srbiju, jer je naš premijer principijelan i neće da dozvoli da nam oni samo postavljaju uslove.

Joca

pre 8 godina

Konačno, sada je i zvanično rečeno. Evropska unija je gomila licemernih političara bez ikakvih moralnih načela, i naša politika ne sme da bude politika ulaska po svaku cenu. Moramo da uredimo društvo da bude pravno i humano , koliko god je to moguće sa ili bez EU. Ako hoće fer pregovore, u redu, ako neće, opet u redu, idemo dalje svojim putem, i tražimo nove prijatelje. Za hrvate ne bih trošio reči...

Sveta

pre 8 godina

Mi smo ozbiljna drzava i imamo ozbiljnog premijera koji nece dozvoliti da Srbija bude ponizena i nece dozvoliti da se sa nama igraju igrice. Dok je Vucic na celu drzave, necemo dati Kosovo

sasa99

pre 8 godina

Nemci su bassss Nemci. Drago mi je sto na nasoj strani nema dvoumlja i podvala!

Tvrdjavaq

pre 8 godina

preminjer nece podleci pritiscima tako d a možete biti mirni

Urke

pre 8 godina

Vučić nikad neće priznati nezavisnost Kosova.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Sve je to staro koliko i pregovori oko pristupa EU. Samo su sad pokazali svoje pravo lice i opet nasi stari dusmani, vekovni. EU se ionako vise nece siriti to zna ceo svet ovo sto rade nama Srbima je pokusaj rasparcavanja Srbije i unistavanje Srpskog naroda. Ko je imalo mudar taj je odavno znao oko cega se sve vrti.

maja

pre 8 godina

Srbija je ozbilja zemlja i Vucic nikada nece priznati Kosovo! Dok je Vucic na celu ove drzave nece se igrati s nama niko!

Dusan

pre 8 godina

Zapad se dosta prevario jer Srbija danas ima drzavnika koji nece pristati na bilo koje ucene !

Jovica

pre 8 godina

Mogu oni da nas pritiskaju koliko hoće, narod na čelu sa Vučićem neće povinovati njihovim zahtevima. Krajnje je vreme za zaokret ka onima koji nas cene.

Kaja

pre 8 godina

Nas niko ne može naterati da nešto uradimo ako ne želimo bez obzira na pritiske.

Toreador

pre 8 godina

Vučić neće dozvoliti da nas ponižavaju. Ne moće da bude sve po njihovom. Nema dileme da moramo da pokažemo zube.

daki27

pre 8 godina

Neka im bude jasno da Kosovo nikada necemo priznati. Navaljuju dzabe na nas

Filip

pre 8 godina

Ja ne znam kojoj je zemlji, koja je sada u EU, bio uslov za ulazak da se odrekne svoje teritorije, sem Srbiji, tome nema kraja!

Radmila

pre 8 godina

Jedino u šta sam sigurna, da se Kosovo neće dati. Dok je Vučića na čelu vlade.

tina

pre 8 godina

Kapetane...ovaj put Srbija ima alternativu,ako nas ne zele,menjaj kurs i pravac Moskva.

MILENA

pre 8 godina

ne damo kosovo,nije u pitanju samo kosovo izgubicemo sve i vojvodinu i sandzak i republiku srpsku sve,pa jer su srbi cinili apsolutnu vecinu u republici srpskoj krajni i sta bi sve ih proterase i nikome nista.strasno je sta nam rade hoce bre da nas istrebe kao narod kakvi bre prijatelji i eu prijatelji ovo ne rade.

boris

pre 8 godina

Nece nas premijer nikada pristati na takve ultimatume i predloge.

Dragan 30

pre 8 godina

Ucene nisu nove za nas. Vucic nece priznati nezavisno Kosovo kao i cela Srbija!

Sasa

pre 8 godina

Traže đavoli dušu.Prokleti bili svi koji diraju našu svetinju.Kolevku Srpstva.Ubiće ih krv onih junaka koji su natopili zemlju braneći ponos i dostojanstvo naše lepe zemlje.Da to nije sveta Srpska zemlja naš Knez Lazar bi istruleo.Ali zato što je branio svetinju Srpsku i svoju pravoslavnu veru Gospod ga je uzneo na nebesa.Da nebeše boja na Kosovu sada bi Turci i džamije bile po celoj Nemačkoj.

Tigrica

pre 8 godina

A da li su uopste pitali narod da li zeli u EU? Ako pogledamo malo unazad, kroz istoriju, videcemo da su nas uvek podrzavali Rusi, dok smo sa zapadom ratovali.

RUSI SU ZAMOLILI NEMCE

pre 8 godina

Cini mi se da je EU pred raspadom a da bi neke usijane glave to shvatile Rusi su zamolili Nemce da spuste rampu jer za nas je Kosovo rampa. S obzirom da se Hrvati naoruzavaju kao jer oni su americka kolonija ocito da ce ih Austrijanci i Madjari zajedno sa Srbima pregaziti. Pahor je pokusao da spasi mir u Sloveniji sa Pupinovim spomenikom ali tesko ce mu to poci za rukom. Rata u Evropi mora biti jer se Amerikanci moraju isterati ili ce nam gejevi biti na celu svih institucija a mi cemo biti roblje satanista perverznjaka dok se sami ne poubijamo. NARAVNO DA NISMO LUDI BRANICEMO SE.

ivan

pre 8 godina

Isterati hrvatske biznismene iz srbije,,,DIJAMANT Zrenjanin, Radijjator Zrenjanin i sve koji su pokupovali vojvodjansku zemlju a iz hrvatske su!!! LOS LOS kroaten!!

Daywho

pre 8 godina

Ocekivano... Sreca pa je Vucic tamo, on nece pristati na te ucene

Milorad

pre 8 godina

Dobri ti ovi ,,prijatelji,, Vucicu, ja takve prijatelje teram sto dalje od sebe, a da sam ja na tvom mesto bila bi vec izgradjena ruska baza u Srbiji.

DARKO

pre 8 godina

НАЈЕЖИЋЕТЕ СЕ: Ево како момци из бенда ТХЦФ репују о Косову! На интернету је осванула песма “Не мрзим никога, али не дам ни на своје” групе ТХЦФ, која је изазвала мноштво коментара на интернету. Српска застава изнад Звечана Београдски репери посветили су песму Косову и Метохији и поручили да не мрзе никог, али не дају на себе. За само један дан, песма је имала доста прегледа, а и судећи по коментарима, рекло би се да су момци покидали у реповању. ТХЦФ репује о Србима и апелује на престанак понижавања. “Ајмо, Срби, ово је за моју браћу, где год да одем с њима, поносан ја стаћу…” један је од стихова из ове песме. Погледајте и остале: https://www.youtube.com/watch?v=nP1DUANKI7M

deki

pre 8 godina

Sto volim ove narucene komentare, mirnije spavam.

Rakic Dalibor

pre 8 godina

Loša im je taktika , da je Tadić u pitanju odvno bi završili posao ,sadašnji premijer je tvrd orah

milep

pre 8 godina

Pokazali su ko su.. Sad mi da pokazemo ko smo! A hocemo

Maša

pre 8 godina

Može ko god i šta god da uslovljava,ni Vučić ni mi ne damo Kosovo!!!

aca

pre 8 godina

NE pristajati na ucene!!!!ako sada popustimo samo ce nam nametnuti nove!!!!Vucicu smatram te za ozbiljnog politicara koji nece tako lako pasti na pritiske zapada i na razne kosovske lobije!!!Vreme je da pokazes narodu zasto je glasao za tebe...videce narod da nije pogresio!!!!Dokle god si ti na vlasti ja verujem da necemo popustiti pod raznim pritiscima zapada!

Milan

pre 8 godina

Mozda gosp.Vucic nema izbora ,nego da prizna. Ali sto je zajebavao zadnje dvije godine?? Juce je rekao da ce mozda podnijeti ostavku? Daj referendum...i neka Srbija odluci..sto se boje toga?? Mnoge zemlje prave referendume,ili izbore nekoliko puta godisnje.. Sveto Kosovo i Metohija to ne zasluzuju???

marko

pre 8 godina

Smatram da je nas premijer sposoban da ne padne na nemacke ucene,i da nece dozvoliti da nas prijem u UE ucene sa priznanjem kosova!!!

jagodica

pre 8 godina

toliko o njihovoj korektnosti i poštenju .....

Mica

pre 8 godina

Džaba postavljaju uslove, Vučić neće dati Kosovo. Kosovo je naše, zadužbina naših predaka.

Stepa

pre 8 godina

Zivim u Nemackoj i mogu da kazem kako smo mi naivni i imamo precenjeno misljenje o Nemcima i ostalim zapadnjacima. Oni sklapaju dogovore sa nama sa namerom da nas ogranice a sami ce ga prekrsiti cim im bude odgovaralo. Pa izradili su Ruse a nece nas. Ako popustite to je za njih znak da ste slabi i da treba jos vise da navale, nema kod njih osecaja za pravdu i ostale imaginarne kategorije. Jedino mozete sa njima razgovarati ako imate neki adut ili nesto sto njima treba i da pokusate da na racun toga dobijete ono sto vama treba A ostalim "finijim" osobinama ne bih ni da pisem, solidarnost, uzajamna pomoc, saosecajnost, toga ovde nema, sve se svodi na cist interest. Mozete im uraditi kojekakvu uslugu, prvom prilikom kad ne budu zadovoljni sa vama obrisace pod. Use i u svoje kljuse...

Goran Velickovski

pre 8 godina

Sve sto je rekao Seselj- ostvarilo se.....

Sale

pre 8 godina

Vucic je politicar koji drzi svoj stav i ne odstupa od njega, nikad nece priznati Kosovo

BeliOrao

pre 8 godina

Siguran sam da sa Vučićem nema igre. Rekao je da nema gaženja po zastavi prema tome mi smo ozbiljna država i nećemo nikad priznati Kosovo. Ne mogu da se igraju sa time dok je premijer na čelu države i puna podrška Vučiću za stav. Treba stati u odbranu Srbije baš na način kako to Aleksandar radi i reći NE ucenjivačima, pritiscima nećemo podlegnuti! Džaba se trudite!

Kosta

pre 8 godina

Niko nam nije ni obaćavao da će pregovori biti laki, od početka smo znali da će nas čekati brojna iskušenja, jasno je potpuno da Srbija ne sme odustati od statusne neutralnosti to je osnovni uslov za nastavak pregovora . Vučić je u dosadašnjem toku pregovora pokazao da ne misli da pređe crvenu liniju koja je postavljena pa neće to uraditi ni sada. Ako ne želi da pregovori dođu u pat poziciju Berlin mora da preispita svoje stavove.

ne evropi

pre 8 godina

Ako priznamo Kosovo pocepace Srbiju za pet godina na pasaluke.Ako ne pristanemo uvesce nam neke mere.Od dva zla bolje ovo drugo,to smo vec prosli a I Rusija nije ona iz 90.Nego mi lepo referedum I NE Evro sr...ma.Dosta je 25.godina zajebavanja.Aman ljudi prodje zivot u tome kako je dobro biti u EU.uniji.Pa ima I drugih saveza vidite da nas svesno vozaju jer im zbog nase lepote ,pameti,nacina uzivanja,sporta itd idemo na zivce I da ice da nas raskantaju.Jel smo tako mislili I kad je Sloba bio on je za sve kriv pa eto ti GA opet.Jedino kad Su bili izdajnici na celu nas nisu cackali Ali Su to vreme iskoristili da Nam razbucaju privredu. Pa mi smo I ovako u evropi unije postoje jer je to Novi sistev vladavine ili tl Novi svecki poredak.

Vila

pre 8 godina

Namestaljke i podmetanja mocne medjunarodne zajednice sigurno nece dovesti do resenja za politicki corsokak u kome su Srbija i Kosovo.Nepostovanje dogovorenog, uvodjenje novih uslova ,nedobronamernost, je srz problema. Ako nesto ne ide, uvek je moguce okrenuti drugi list.U trenutcima kad je tesko, kao sto je sada Srbiji je potrebno jedinstvo i duhovna snaga.

Nenad

pre 8 godina

Nema šanse da Vučić pristane na te ucene ako su uopšte istinite. On nikada neće izneveriti srpski narod na Kosovu.

MILENA

pre 8 godina

da pored Putina pristanemo da nas uniste,ovo nije 1999 godina.malo su se zaigrali Nemci,nista nam nemogu samo ako budemo slozni i odlucni i narvno zatraziti i dati baze Rusiji.

oto

pre 8 godina

ne možete više Srbiju ponižavati, nema šanse da Vučić prizna Kosovo,doviđenja EU.

Kralj92

pre 8 godina

ma moze da postavlja uslove koliko oce ne vredi im nista.

olja

pre 8 godina

Prevara nego sta, pokusavaju na razne nacine da nas prisile da priznamo kosovo

DARKO

pre 8 godina

Молим све да шаљу што даље овај видео где албанци руше србску цркву на Косову: https://www.youtube.com/watch?v=fyb3_4XD2Ho Шаљите по дипломатски телима свих земаља, да цео свет види, по социјаним мрежама јер су амери лагали свет и скривали све ово…cвим дипломатским корпусима света, свим журналистима, свим људима од значаја на целој планети. Затрпајте их где год били – до следеће среде да замаљска кугла се окреће по србским ритмом Ми морамо да добијемо, прво медијски рат, који се води пером, после је лако повратити наше земље

Srbin

pre 8 godina

Englezi u svakoj čorbi moraju da budu mirodjija,najpokvarenija nacija na svetu.

BOZANA

pre 8 godina

Bez obzira sto se mnogi trude da nas na svaki nacin podcene, siguran sam da u tome nece uspeti. Dzaba svi vasi pritisci, jer Aleksandar Vucic nije drzavnik sa kojim se gospodo mozete igrati. On je cvrsto posvecen svom narodu i drzavi. Nikada nece dozvoliti ovako nesto, nikada ne cemo priznati Kosovo i Metohiju to je neotudjiv deo nase teritorije, hteli vi to da priznate ili ne.

slobodan

pre 8 godina

Sad bi neko rekao :Eto to je rezultat cestih sastajanja sa Merkelovom, madjutim, samo je Premijer Srbije ispao NAIVAN

rada

pre 8 godina

Srbija nece priznati Kosovo nikad,ako je to uslov za ulazak u EU,mi necemo nikad uci u EU

nikola

pre 8 godina

Napraviti radikalan zaokret ka istoku, pa nek oni razmisljaju o Rusima u srcu Evrope

sanja

pre 8 godina

Nemam šta da kažem osim da podržavam Vučića u potpunosti.

Pera detlic

pre 8 godina

Oni mogu da poturaju doturaju,spletkare ali imaju na njihovu zalost sa druge strane stola coveka koji cuva nase drzavne interese.

Zaza

pre 8 godina

Mogu oni postavljati kakve hoce uslove Vucic nece pristati na nesto sto donosi stete Srbiji i njenim gradjanima.

vanjav

pre 8 godina

Dzaba pritisci, interes Srbije je premijeru na prvom mestu.

Miki

pre 8 godina

Premijer nikada neće prihvatiti bilo šta što nije u interesu srbije ili nije u skladu sa Ustavom naše zemlje.

MIlan

pre 8 godina

Ovo vise nema nikakvog smisla, ako se uporno jednoj strani, u ovom slucaju Srbiji, dodatno namecu novi uslovi.

Vasa

pre 8 godina

Premijer je od Srbije stvorio ozbiljnu i pravnu državu tako da ne treba popustiti pod ucenama i pritiscima da se donese protiv ustavna odluka priznavanja ne postojeće države Kosovo.

ivan

pre 8 godina

Nema sanse da Vučić padne pod pritiskom i prizna Kosovo.

ozren

pre 8 godina

Citiram "ozbiljnog politicara" Vucica: "Kad god mi nesto nije jasno ja pitam Nemce za savet..."

mila6666

pre 8 godina

Vucicu je najbitniji interes gradjana Srbije, i nece dozvoliti da je iko ponizava

Vladimir

pre 8 godina

Ja nisam za evrointegracije, jer zbog šačice milostinje od fondova, ubiće nam sve i porobiti.

Aleksandar ali nije Vučić

pre 8 godina

Okani se te evrope Vučiću. Reci im hvala za jedno iskustvo više da se ne zamajavamo jer Srbija nema previše vremena. Okreni se Rusiji i Evroaziji i prihvati ruku koja te vuče na gore i otvara sva vrata. Izvini se Putinu za čekanje, a ne nacistima što smo bili pošteni i zalupi ta Evropska vrata i mučenje naše dece jednom zauvek!

Pavle

pre 8 godina

Istupiti iz pregovora - i proglasiti OKUPACIJU KOSOVA..!!

pajap

pre 8 godina

Pravac istok - majka Rusija.....Pa neka zapad trci za nama a ne mi za njima A dobra stvar je da jednim definitivno naucimo ko su bili i ko ce ostati vekovni neprijatelji naseg naroda

Dragomir

pre 8 godina

То,батоооо!Преко 130 коментара!Када Евро зезанција прочита жестоке коментаре начисто ће се ... Добро,да се не изражавам!Од њу добијеш списак одавде па до Крсне Мале ша НЕ СМЕШ!Питајте грађане Хрватске ако не верујете?Не пишем ,,питајте хрвате,, јер тај народ не постоји!Они веле да признамо КОСОВО?Па када ,,падне,,Србија Хрватска је следећа!Ајд сада ти објасни тим мрзитељима сопственог српског народа?Зашто је Кина уз Русију?Па,бато,ако падне Русија под чизму америчких пензионисаних генерала Кина је следећа?Пази,ако падне Русија?КОЈЕ ЈА ГЛУПОСТИ ПИШЕМ?Ел тако,лало из Баната? Обожавам да читам његове коментаре!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ta ** beš ga, pa ni Mi tada nismo verovali - ako padne Knin, da će biti bombardovan...Beograd..! Jel tako..? A lepo nas ljudi - upozoravali...?!

Milorad

pre 8 godina

Poštovani Gospodine Vučiću, Vi ste pokazali neviđeno strpljenje prema toj EU krajnje je vreme da im se zahvalite i više ne gubite energiju na isprazne stvari recite im jasno da Vas i Srpski narod neinteresuje EU. Okrenite se prijateljima iz Arapskih zemalja, Kini i Rusiji. To treba da zna i Nemačka, Engleska i naše komšije Hrvati. Recite im da ako hoće neka nas prime u tu EU ako hoće pa će mo onda da se dogovaramo oko Kosova. NIPOŠTO NE PRIZNAJTE KOSOVO biće to ponovo jednoga dana Srpska zemlja.

milorad53

pre 8 godina

E gospodo europska, "Nije vino posto predje bese..." Drugo vreme, druga prica, pa sad ajte malo Vi za sargarepom, a mi iza sa stapom! Mnogo sta ce se bitno promeniti, ako Srbija u ovoj konstelaciji svetske politike, izfrustrirana politikom "idi mi dodji mi...", okrene curak naopako. Kako izgleda zlo, videli smo i osetili smo, a i dokazali da umemo sa svakim da se nosimo. Hvala Bogu, te i nasi aktuelni politicari uvidese da smo preziveli i pretnje i napade, te da nas vise nije lako uplasiti. Posteno receno, nikada nije ni bilo! Probudise se i vekovni prijatelji, pa vise niko ne gleda na nas kao deo evropskog miraza. Pozdrav svima Vama, ali "Malo morgen", ZAINAT!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija