• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2015

01:21

VUČIĆ: Pre ću da odem iz Vlade nego da kvarim prijateljstvo s Nemačkom!

Politika

VUČIĆ: Pre ću da odem iz Vlade nego da kvarim prijateljstvo s Nemačkom!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle novih uslova nametnutih Srbiji u pregovorima sa EU, da će pre otići iz Vlade, nego da pokvari prijateljstvo sa Nemačkom

Vučić je rekao i da neće odustati od evropskog puta, ali i da neće dopustiti da Srbiju ucenjuju.

Ipak izvori iz briselskih diplomatskih krugova kažu, da Srbija ima šanse da se izbori za bolje pregovaračke uslove.

- Evropska komisija će o nacrtu poglavlja 35 raspravljati do decembra. Beograd može da lobira i iskoristi zemlje koje nisu priznale Kosovo da predlaže druge amandmane koji bi išli u korist države- kažu iz Brisela.

Nemačka ne traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, kao uslov za otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom, izjavio je ranije danas nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman.

 

EVROPSKA ZAMKA ZA SRBIJU: Ovo su 10 spornih tačaka pregovaračkog poglavlja 35!

MARKO ĐURIĆ: Sporno nametanje novih uslova Srbiji!

DAČIĆ: Ono što je već dogovoreno biće sprovedeno i ništa više od toga!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

...ima li te, i da l* možeš da čuješ ovo, i objasniš nam, pre nego umremo..? Kažedu - čovek se uči dok je živ, a umre blesav...! Tako će biti i sa mnom, Al ovaj naš Premijer:. Mlad, lep, školovan, .... al fali mu vaspitanje, domaće: 25. po goloj guzici..!! Kakvo bre - prijateljstvo ? Je l ti znaš šta je prijatelj..? Ne znaš..! Nije ti tata objasnio..?! E, zato je trebo da ti da 25. po zadnjici..! Možda bi ondak - naučio..!!

Ivanka

pre 8 godina

Pa šta si dosad čekao? Prevlače te žednog preko vode, a ti još uvek veruješ - da ti prijateljica Merkelova "umesila bavarski kolač" iz velike ljubavi prema Srbiji! Nije Vama - "baba zamesila džaba"!

BAJDEN JE IZGUBIO I EVROPU I K

pre 8 godina

Bajden pokusava da izvrsi odmazdu nad Srbima tako sto ce Srbiju udaljiti od Nemacke. Potpuno istia rezija kao odvajanje Nemacke od Rusije ali malo morgen pametan je Vucic ima Nemce i Putina i bas nas briga za Bajdenove zelje koje ispisuju briselski cinovnici iz senke i stavljaju ih u ruke Nemcima. Ekonomski prosperitet Srbije je najjace oruzje u Srba i zato zele da sprece nemacke investicije u Srbiji ali opet malo morgen!!

arso

pre 8 godina

Bajden je katolik nemci su većinom katolici...

Srpsko Kosovo

pre 8 godina

Tako je govorio i Z.Djindjic, ostalo je istorija!

NEMCI RUSI I SRBI PAMET POMERA

pre 8 godina

Zato hoce da nam uzme manastrire i crkve iz srednjevekovne Srbije pa moze da ih uzme na papiru ali stvarno to nece moci kao ni Gazivode, elektroprivredu itd...Nemacki i Austrijski kontigent cuva srpske svetinje Kosovu inace bi vandali vec bili u njima.

mica

pre 8 godina

Idi,sta cekas i govori u svoje ime a ne kao premijer.

Dragomir

pre 8 godina

Албанска мафија је наредила Немачкој да ,,притисне,, Србију како би признала мафијашку државу?Државу у чијем парламенту ,,ради,, сузавац и кокошија јајца као тема разговора.У тој квази територији коју је освојила албанска мафија уз помоћ аустроугарског каплара Јозефа Броза Тите.Он је дозволио најезду албанских азиланата?Тиме су шиптари претворени у робове јер су они српскога рода.Хашим Тачи је србин из фамилије Даниловић са славом Митровдан.

komo

pre 8 godina

Sve je to lepo ali dragi moj gospodine Vucicu vi ste premijer Srbije i lepo kazite vasim prijateljima neka malo takve uslove postavljaju siptarima. Recimo neka povuku odluku o nezavisnosti i da sede da pregovaraju o vecoj autonomiji. Vas posao je da cuvate majku Srbiju a ne lazne prijatelje.\n

steva

pre 8 godina

Izvini sefe ali molim te pojasni o kom "prijateljstvu" je rec? Pa sto ne iskoristis to "prijateljstvo" i zatrazis povratak okupirane teritorije Srbije, Kosova i Metohije? Pa da vidimo o kakvom "prijateljstvu" se radi!?!

Lala iz Banata

pre 8 godina

E, moj Premijeru , prijateljstvo je; "DVOSTRANI - PRAVNI AKT"....!!

mitrovip

pre 8 godina

Sad si ga bas preterao. Ako tako stvarno mislis onda je vreme da putujes.

Pavle

pre 8 godina

Pre ćemo sa Marsa piti vode - nego od Nemca dobiti prijateljsku ruku....!!

glas razuma

pre 8 godina

Pitam se zasto ne razmislite realno, Vuciceva izjava dolikuje funkciji na kojoj je i jedina je razumna nema veze sa njegovim licnim stavom koji je siguran sam isti kao vecine nas ali to je ono sto ga cini pravom osobom za mesto na kome je. Nisam naprednjak ali razmisljam hladne glave

Ajdeeebre

pre 8 godina

Vidi,,,biti tolerantan i pragmatičan i biti glup i naivan su različite stvari.Zašto ne razmisliš o tome šta se valja iza takve izjave i koji se potezi najavljuju.

Stanko

pre 8 godina

Pre ću da odem iz Vlade nego da kvarim prijateljstvo s Nemačkom! Prijateljstvo sa gradjanima Srbije je u drugom planu. "Prijatelji" priznali Kosovo, predlazu rezoluciju o Srebrenici, podrzavaju clanstvi Kosova u raznim medjunarodnim organizacijama itd. Goreg neprijatelja od oovih prijatelja nema.

Danac

pre 8 godina

Prijateljstvo?Oni su prekrsili sopstveni ustav da bi Srbiju bombardovali.O kojem prijateljstvu pricas,mozda o znaku Mercedesa na autobusima?!

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Dragi Vucicu, coveku je jedini pravi prijatelj Bog, Bog na nebu a nekad bese i kum na zemlji (i toga je sve manje). Covekov najbolji prijatelj na zemlji je jos uvek PAS, na zalost ili radost ali tako je. Nemci nama nikad nisu bili i ne mogu biti prijatelji, ne nakon 1918 i 1941 - 1945, 1991 - 1999. Da su nam prijatelji ne bi priznali Kosovo kao siptarsku drzavu. Niko ko je to priznao i ko podrzava ulazak Kosova u UNESKO nije prijatelj Srbima i Srbiji, verujte mi.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ne kaže džabe Lala:"Sačuvaj me Bože prijatelja - od neprijatelja, sam ću.."!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija