• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.10.2015

07:17

DAČIĆ O KOLINDINOJ OGRADI: Izjava Kitarovićeve je sve samo ne evropska!

Politika

DAČIĆ O KOLINDINOJ OGRADI: Izjava Kitarovićeve je sve samo ne evropska!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da će Zagreb morati da postavi ogradu na granici sa Srbijom nije evropska

- Evropska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu evropski odgovor - prokomentarisao je za "Danas" Dačić izjavu hrvatske predsednice da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priliva izbeglica.

Upitan kako komentariše različite poruke koje dolaze iz Hrvatske, s obzirom na to da je premijer Hrvatske Zoran Milanović samo dan pre izjave hrvatske predsednice rekao da ta država neće graditi zidove i podizati ograde, Dačić je odbio da odgovori na to pitanje.

- To su njihovi unutrašnji odnosi - zaključuje Dačić.

Hrvatska predsednica izjavila je da će toj državi u budućnosti biti potrebna "nekakva ograda" na granici.

Ona je u intervjuu "Jutarnjem listu" rekla da se od samog početka izbegličke krize zalaže za apsolutnu graničnu kontrolu, za šta, kako je navela, oružane snage i policija imaju mogućnosti i opremu.

- Volela bih da to izbegnemo, međutim, u budućnosti ja ne vidim kako se drugačije zaštititi - rekla je ona u intervjuu "Jutarnjem listu".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17