• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. ANĐELKOVIĆ M. DOBROMIROVIĆ

15.10.2015

19:53

INFORMER OTKRIVA Ćazim Osmani kupio Slobinu kućerinu za 3.500.000 evra!

Politika

INFORMER OTKRIVA Ćazim Osmani kupio Slobinu kućerinu za 3.500.000 evra!

Podeli vest

Kontroverzni albanski biznismen Ćazim Osmani sklopio dogovor sa Mirom Marković * Posrednik u pregovorima bio Milutin Mrkonjić, bivši ministar i počasni predsednik SPS

Kontroverzni albanski biznismen Ćazim Osmani, srpskoj javnosti poznat po vezi sa pevačicom Anom Nikolić, kupio je kuću pokojnog predsednika Srbije Slobodana Miloševića u Tolstojevoj 33 na Dedinju. Osmani će u narednim danima za nju isplatiti 3.500.000 evra, ekskluzivno otkriva Informer!

Ćazim je, kako saznajemo, konačni dogovor o kupovini vile pre desetak dana sklopio sa Mirom Marković, koja od 2003. živi u egzilu u Moskvi. Osmani i Markovićeva nisu direktno pregovarali, već je sve išlo preko posrednika Milutina Mrkonjića, počasnog predsednika SPS i bivšeg ministra.

Dugo se femkala

Milošević vilu platio 2.000 maraka

Miloševići su se u vilu u Tolstojevoj 33 uselili 1991. godine. Bivši predsednik je svoj tadašnji stan na Vračaru vratio državi i sa Gradom Beogradom zaključio ugovor o otkupu ove vile.
Krajem 1993. godine isplatio je kuću u celosti, a vredela je tadašnjih inflatornih 7.381.502 dinara (2.000 nemačkih maraka).

Neće da priča
Ma nemam pojma! Hvala i doviđenja....
Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS

Prema rečima naših izvora, Ćazim i Mira su se oko svega dogovorili, a ostalo je samo da se realizuje isplata, posle čega Osmani može da se useli u novi dom.
- Ćazim je već duže vreme hteo da kupi Slobinu kuću, ali je dogovor kočila visoka cena koju je Mira postavila. Tražila je između četiri i pet miliona evra, što ovaj nije hteo da plati. Na kraju, svesna da niko neće dati tolike pare za kuću u kojoj, ne računajući kratkotrajni boravak Joce Amsterdama, godinama niko ne živi, popustila je i snizila cenu - prenosi naš izvor, poznati agent luksuznih nekretnina u Beogradu.
Informerov sagovornik dodaje da su Osmani i Markovićeva vodili pregovore preko posrednika:

Public

čekajtebre!

DRAGAN HADŽI ANTIĆ
BIVŠI DIREKTOR "POLITIKE"

Nisam u toku, niti sam čuo da je Mira Marković prodala svoju vilu na Dedinju. Zaista ne znam ništa o tome.

- U ulozi zastupnika Mirinih interesa našao se Mrka. Mesecima joj je prenosio ponude Osmanija, s kojim je takođe dobar prijatelj. Interesantno je i to da se među agentima šuška da je uzeo pristojnu proviziju za ovaj posao. Spekuliše se o cifri od nekoliko desetina hiljada evra...
Ćazim Osmani, upitan da prokomentariše ove informacije, juče nije demantovao naša saznanja.
- Za tu kuću sam zainteresovan. Ništa još nije realizovano do kraja jer nisam imao vremena da se posvetim tome. Kad budem ugrabio dovoljno slobodnog vremena, videću šta i kako... - zagonetan je Osmani, koji nije želeo da otkrije ni cenu nekretnine.

Miloševićeva vila u Tolstojevoj ulici

900 kvadrata
16 ari placa
10 spavaćih soba
6 kupatila
2 sobe za prijem
2 recepcije
4 nivoa

Mirjana Marković nije bila dostupna za komentar, dok Mrkonjić nije bio raspoložen za priču.
- Ma nemam pojma! Hvala i doviđenja... - odbrusio je i prekinuo vezu.

Realna cena

Ne demantuje
Zainteresovan sam za tu kuću. Ništa još nije realizovano do kraja, ali kad budem imao vremena, videću šta i kako
Ćazim Osmani, biznismen

Aleksandra Kon, vlasnica agencije za nekretnine "Alka", kaže za Informer da je cena od 3,5 miliona evra sasvim realna za Slobinu vilu.
- Kvadrat na Dedinju košta oko 1.500 evra. Pritom, ova kuća ima veliki plac, a jedan ar može da vredi i do 100.000 evra. Cena zavisi i od toga koliko treba renovirati kuću, s obzirom na to da u njoj godinama niko ne živi - zaključuje Konova.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milimir lojovic

pre 8 godina

Kobi reko cuda da se dese pijevao je i pjeva g.Dacic.Cudo se dogodili da siptar kupi vilu druga predsednika Slobodana Milosevica.

Ivanka

pre 8 godina

Sve što je kriminalom i na prevaran način stečeno - valjalo je oduzeti u nekom postupku, a ne još nagraditi 3.5 mil. Zašto vila nije vraćena u restituciji izvornim vlasnicima Jevrejima odnosno njihovim naslednicima od kojih su je Komunisti nacionalizovali?

Lala iz Banata

pre 8 godina

Što, biće to fina Poslastičarnica, a i na vrlo lepom je mestu.... ima sunca, i zelenila, promet siguran, .....samo - mlogo velika ..kirija..!!

Beloica

pre 8 godina

Pa preplatio je Sloba nema sta kupio za 2000€ a sad njegova zena trazi 3 500 000 € pa to ima samo kod nas i u Albaniju , pa tim lopovima treba sve oduzeti bre pa da li to drzava moze uopste da dozvoli

SasaV

pre 8 godina

Nemoj samo zaboraviti da su u to vreme i gradjani Srbije otkupljivali stanove za 100 i 200 maraka.....

Beloica

pre 8 godina

Slazem se ali ti gradjani su i ziveli dugi niz godina u tim stanovima i ne vidim tu nikakav problrm ali ovako su politicari dolazili do ogromnog bogastva covece takvu vilu kupiti za 2000€ smesno je ostavite molim vas gradjane

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ta to je bila "Maska" za narod...."ako MI budemo Morali vraćati Jevrejske vile u koje smo se nezakonito uselili, vrednosti od po 3-4 milona evra" (a platili po 2-3 hiljade evra ili maraka) onda će se i vama sirotinji, oduzeti stanovi koje ste platili (i pretplatili pošto je tda svaki zaposleni Srbin plaćao od svog ličnog dohotka - tzv doprinos za stanovanje..) To je bila prevara "CRVENIH" Buržuja, da zauzmu vile na Dedinju za male pare, a narodu - zamažu oči...!! To su bili TI što su se uvukli u Komunisttičku Partiju - isključivo radi interesa i socijalističku funkciju - pretvarali u lični sopstvenički Kapital....a kad su to završili - srušili "Komunizam"...?!

aca

pre 8 godina

osta srbija ne samo bez kosova,vec i beograd ce uzeti ! do duse samo ono sto valja

Lala iz Banata

pre 8 godina

A to se zove: "Socijalistička Akumulacija kapitala.."...!!

OVU PRICU JE LANSIRALA BRANKA

pre 8 godina

Posto je Prpi prpa sta to tamo mira pise. Iako je prognana i kakva god ne mrzi Srbiju toliko da bi Siptaru prodala kucu. Prrrrpa Prpi!! Direktorka Arhiva Grada Beograda sta mislite sta je tamo radila Prpa godinama???

ana

pre 8 godina

Sad valjda nece da bude socijalni slucaj a i kniga se vidim dobro prodaje.Julovci i penzioneri koji su se ovajdili u KPJ kupuju knjigu samo da se podsete lepih dana.

tt

pre 8 godina

Mrkonjic se konsolidovao sa drugovima iz redova, bez obzira na nacionalnost. Vazan je novac.

Vid

pre 5 godina

Zašto autor teksta ne napisa kako je porodica Marković došla u posed pomenute vile i po kojoj ceni.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija