• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.I.

18.10.2015

08:51

AFERA PRISLUŠKIVANJE: PAJTIĆ NAM PRETI, a samo smo pitali hoće li na poligraf!

Politika

AFERA PRISLUŠKIVANJE: PAJTIĆ NAM PRETI, a samo smo pitali hoće li na poligraf!

Podeli vest

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić načisto je prolupao i ne zna više ni šta radi ni šta govori. Pajtić je u petak posle konferencije za novinare zapretio našem foto-reporteru Zoranu Sinku da će ga uništiti, samo zato što ga je ispred stranačke centrale fotografisao dok je ulazio u automobil (!?!)

 

On je prethodno odbio da odgovori na naše pitanje da li će u nastavku istrage afere "Prisluškivanje" prihvatiti testiranje na detektoru laži.

Izgubio živce

Pajtić je počeo da besni još tokom konferencije za štampu, odmah pošto je čuo da mu pitanje postavlja novinar Informera:

- Ima više meseci kako ne komuniciram s Informerom! To sam ponovio već nekoliko puta. S vama mogu da pričam samo preko suda... - poručio je Pajtić vidno iznerviran i odbio svaku dalju komunikaciju s novinarom. 

Tanjug

mojugao

LJILJANA SMAJLOVIĆ

PREDSEDNICA UNS

Pajtić ne mora da bude ljubazan i da odgovara na sva pitanja novinara, ali apsolutno nema pravo da preti foto-reporterima.

Svoju frustraciju, da li zbog prisustva Informera ili afere "Prisluškivanje", Pajtić nije mogao da sakrije čak ni po završetku konferencije. Pošto ga je naš foto-reporter slikao kako izlazi iz zgrade u Krunskoj ulici, šef Vlade Vojvodine potpuno je izgubio živce, ali i manire, te mu je bezobrazno zapretio da će mu uzeti i poslednji dinar:

- Ne smete da me fotografišete! Tužiću vas! Podneću protiv vas privatnu tužbu! Do kraja života ćete mi otplaćivati ako ove fotografije budu objavljene - urlao je Pajtić i odmah potom seo u limuzinu i otišao.

I dok se niko iz DS nije oglašavao ovim povodom, medijski stručnjaci ocenjuju da je Pajtićeva reakcija skandalozna. Igor Avžner kaže da šef DS očigledno gaji netrpeljivost prema našem listu.

- Ipak, nije smeo ovako da reaguje. Foto-reporteri i novinari samo rade svoj posao. Njegovo je pravo da odgovara ili ne na pitanja, ali je neprimereno da na takav način preti tužbom. Zakon o javnom informisanju dozvoljava slikanje javnih ličnosti - ističe Avžner.

Pretnje krše zakon

I njegov kolega Nebojša Krstić smatra da je ovaj ispad nedopustiv.

- Pretnje novinarima i foto-reporterima predstavljaju najgrublje kršenje Zakona o javnom informisanju. Naravno da fotograf ima pravo da slika bilo kog političara na javnom mestu - zaključuje Krstić.

LIDER DS NE ŠTEDI NAŠE PARE Pajtićevih šest savetnika plaćamo 492.897 dinara

ZATAŠKANA VELIKA PLJAČKA Sramotno, Pajtićevci bolesnoj deci oteli 157.000.000 dinara!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljuba

pre 8 godina

Pozdrav Jos jedna afera radi drugih stvari,da skrenu paznju narodu i to ce otici u zaborav kao i svake druge.

bubasvaba

pre 8 godina

Kad ga stitite dok laze i krade nek se sad sa vama novinarima obracunava jer ste ga do skoro podrzavali i dokle bre da lazes pokazi taj dokaz ili si kao ona stare poslovica rekla svinja da vise ne jede govna ali svi znamo da LAZE!!!.

Dragomir

pre 8 godina

Не злоупотребљавајте чињеницу да је полиграф сакаламерија коју суд не признаје?То да неко неће да иде под ,,нож,, поменутог безвредног апарата се користи намерно за нервирање?Сести поред полиграфа је исто као сести код врачаре Милке у Реснику.Колико евра на столу толико ти предвиди ,,лепу,, будућност!Ја сам полиграфџији рекао у полицији да како га није срамота да ради тај посао!Да се ја питам коришћење полиграфа бих забранио и употребу кажњавао!Где су сведоци,чињенице,форезничари,адвокати ...

Ivanka

pre 8 godina

Zašto se "pošteni ljudi" boje poligrafa ili prisluškivanja? Nije Bojan Pajtić usamljen slučaj...

Pera detlic

pre 8 godina

Pajtic je stara lopina i lazov,a ovu kampanju tek je krenuo u lazi.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17