• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.10.2015

09:26

PREDSEDNIK SANU UZVRAĆA: Neće mi niko određivati šta smem da kažem!

Politika

PREDSEDNIK SANU UZVRAĆA: Neće mi niko određivati šta smem da kažem!

Podeli vest

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić izjavio je da je važno da iskaže mišljenje o Kosovu i Metohiji čak i kada ono nije pogodno kolektivnom umu

- Neću da dozvolim da mi neko određuje šta smem da kažem, a šta ne, i šta je jedinstveni korpus mišljenja koga treba da se držim - rekao je Kostić za današnje Večernje novosti.

Povodom reakcija na njegovu izjavu o Kosovu, Kostić je ponovio da je to njegov lični stav, a ne stav Akademije, ali je dodao da nije u redu da o njegovim stavovima diskutuju ljudi koji nisu ni čuli u celini šta je rekao.

SANU DIGAO RUKE OD KOSOVA! Kostić: Moramo da priznamo da više nije u našim rukama!

On je rekao da neće da govori o tome da li je patriota, a napomenuo je da je iz Srbije mogao da ode "20 puta, za veliki novac" i da je odlučio da ostane u Srbiji sa svojom decom i unucima.

- Neka Srbija sama odluči kome će da veruje - rekao je predsednik SANU i dodao da je novinarka kojoj je dao intervju bila profesionalna i da ga nije isprovocirala.

Kostić je ranije izjavio da je Kosovo faktički i formalno izgubljeno za Srbiju i da je jedina politička mudrost kako "sa elementima dostojanstva" napustiti Kosovo.

On je takođe rekao da je savez sa Rusijom veštačka alternativa i da "povraćajući treba da uđemo i u taj raj sa Evropskom unijom".

NIKOLIĆ OSUDIO IZJAVU O KOSOVU: Pitanje je da li Kostić može ostati na čelu SANU?!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da je Kostić svoje stavove izneo u trenutku kada država "vodi tešku borbu, uprkos strahovitim pritiscima onih koji promovišu nezavisnost Kosova".

Nikolić je pozvao SANU da se izjasni o Kostićevom stavu, kao i da li posle takve izjave on može da ostane predsednik Akademije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da se saglasi sa izjavom predsednika SANU, ali da svako ima pravo na svoj sud i mišljenje i da on nikoga neće nazivati izdajnikom.

- Loše je vreme za takve izjave u trenucima kada pokušavamo da sprečimo članstvo Kosova u Unesko - rekao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 8 godina

Pod hitno da dobije otkaz, da se njegovo ime vise ne spominje i da se sto pre posalje na 20 godina robije zbog veleizdaje, jer realnost na terenu je to da nam je zemlja okupirana i da je moramo osloboditi milom ili silom, sto pre to bolje, a vetrovi su poceli da duvaju za nas! \n\n

Erdogan

pre 8 godina

Cuj gosp.Marko hoce da oslobodi Kosovo milom ili silom!!! A sta jos ceka, mozda nije jos dosao onaj lala iz banata pa da idu zajedno! Zaboravi silu Marko, i nemoj vise da pretis posto niko vise ne strahuje od Srbije. Nemate vise ni Vojsku ni volju ni muda.

Cole5

pre 8 godina

neznam zašto onda vaše hanume luduju za nama, i jos nesto, ima u Srbiji dosta popova sličnih onom sa dinare..., i vodi računa nemoj putovati barskom prugom, opasna je po vas....

uvek

pre 8 godina

Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo se probudio. Novi srpski klinci nisu jugosloveni......da sam na tvom mestu ja bih cutao.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Dokle god izgovaraš - " K O S O V O " na srpski način, priznaješ da je srpsko - jer je izvedeno od glagola "KOSITI" , jer je to bila nekad žitnica Nemanjića, gde se kosilo žito....Amerikanac.Šiptar, Turčin - kad god izgovore KOSOVO, faktički PRIZNAJU - DA JE ONO SRPSKO jer za tu drevnu žitnicu Nemanjića - nemaju adekvatan prevod pa koriste SRPSKU REČ - jer se čak nisu - setili, eventualno da je prevedu..! Zato je KOSOVO bilo, jeste i biće srpsko - dokle god se tako izgovara...!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Dok postoji rezolucija Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Naroda 1244. čiji su potpisnici i Rusija i Kina i SAD-e Kosovo je - srpsko... Nemam ništa protiv - bori se ti Erdogan da se ova rezulucija 1244. SB ukine i da RUSIJA I KINA donesu drugu - kojom će priznati Kosovo kao nezavisnu Šiptarsku državu, ako to uspeš, Ja ti čestitam i želim srećan PUT, Ali, dokle god ne pribaviš TAPIJU OD KOSOVA, pazi šta ti Lala kaže, ti si samo PRIVREMENI PODSTANAR ili ZAKUPAC ZEMLJIŠTA a ne pravi VLASNIK....Dokle god je 1244. REZOLUCIJA U "ZEMLJIŠNO POSEDNOJ KNJIZI UJEDINJENIH NARODA " ne možeš da uknjižiš KOSOVO, jer postoji već ukniženo a sa pravim vlasnikom - SRBIJA....!!

hok

pre 8 godina

Ne moze da dobije otkaz,naime 1948 godine je na vol stritu promovisana ideja KORISNIH IDIOTA,ali je spinovano da je to ideja sovjetskog saveza,medjutim isplivala je istina na povrsinu.E sad jedan od tih korisnih idiota je i gospodin kostic,koga su zapadne sluzbe skolovale i postavile na mesto,na kom je sad i osnovna funkcija svih tih korisnih idiota je da oni sami imaju licni interes a da nanose stete svojim drzavama u korist zapada. Ima dosta objasnjenja na internetu o korisnim idiotima.Po meni najbolje objasnjenje je dala dr.Mila Aleckovic.

aleksa

pre 8 godina

Marko go...ru neoradikalski, ti ces polupismen da zatvaras akademika, jel? Ajde mars pod kamen ispod kog si izgmizao!

Ivanka

pre 8 godina

Ima li pravo kao akademik - da poziva na rušenje međunarodnog Pravnog Poretka ? Rezolucija 1244. Saveta Bezbednosti UN je najveći pravni akt Međunarodne zajednice.Potpisnici KINA i RUSIJA kao garanti bi se uvredili i zaveli nam SANKCIJE ukoliko MI prvi prekršimo akt - donet u našu korist ! Mogli bi čak i da nas BOMBARDUJU, jer Mi nemamo pravo, čak i kad bismo hteli kao ova kreatura od akademika , (Ko mu samo dade zvanje..?) da kršimo pravo koje je Savet Bezbednosti UN doneo u formi akta 1244.

roky

pre 8 godina

...cela Srbija zna da je Kosovo izgubljeno..zauvek..ali,drzavni cinovnici moraju da kupuju vreme,zbog izbora a i oni su svesni da je tu stavljena tacka...bravo za g dina Kostica !!!!!\n

hok

pre 8 godina

Ako je tako sto nas onda razvlace po briselu na pregovore,ako je tako zasto je srpska pravoslavna crkva vlasnik 65 procena ta teritiroje kosova i metohije,ako je tako,...oces jos i ti i ovaj kvazi naucnik.Kosovo je okupirano i zato nemamo pristup tamo ali okupacija nije otcepljenje sve dok to ne prizna srbija.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Za tebe i kukavice - možda jeste... ali, dokle god rezolucija 1244 SB UN ne kaže tako ( A POTPISAŠE JE RUSIJA I KINA i SAD-e ) nema otsupanja...jer Izdaja Kosova kako hoće ovaj "KVAZI:AKADEMIK" - bila bi i KRŠENJE MEĐUNARODNOG PRAVA ustanovljenog posle II svetskog rata..!!! Pa pođimo pravnom logikom ove stvari - KO VAM DOZVOLJAVA AKADEMIČE KOSTIĆU - DA KRŠITE MEĐUNARODNO PRAVO ...? Ko krši pravo - za mene je kriminalac..! A to ovaj akademik - jeste...!! OBIČAN KRIMINALAC...! ( I hohštapler svetskog glasa..!!)

dragan

pre 8 godina

Neverovatno ovi iz sns hoce da nas kolektivno indoktriniraju da svi mislimo isto ili da ne mislimo pa da se krecemo kao zombi sto mnogi vec i jesu u zemlji Srbiji .Naj manje polovina gradjana ima ovakvo misljenje ali ih to ne zanima jer gledaju kako ce da prezive zimu a druga polovina je kao i prva samo sto oni zive u Beogradu i njih nezanima KIM kao lanjski sneg .

Stepa

pre 8 godina

Niko vama ne brani da kazete sta mislite. Ali da bi vase misljenje imalo kredibilitet treba ovom narodu da odgovorite na sledeca pitanja: - Gde je bila SANU svo ovo vreme sudbonosnih desavanja da izrazi misljenje ili da narodu da neke "smernice"? - Predsednik SANU ne moze da tek tako daje svoja licna misljenja jer vodi insituciju i njegovo licno misljenje se tumaci kao misljenje cele insitucije. Nemojte reci da niste racunali na to? Dajte ostavku na funkciju pa dajte svoje licno misljenje koliko zelite. - Zasto ste u ovom momentu resili da nas "prosvetlite" svojom mudroscu, u mozda najgorem kada vase misljenje moze da bude uzeto kao argument da Kosovo dobije clanstvo u UNESKO. Nemojte reci da to niste znali? Vojnickim zargonom receno, zna se ko u ovakvom trenutku pokazuje defetizam.

BRANKO

pre 8 godina

Dobro zapazanje ! Nasa SAN-u je skup uobrazenih i , po drustvo, beskorisnih nosilaca titula ! Necu da upotrebim , cak ni kurtoazno, " cast izuzecima " !?

ttttt

pre 8 godina

Naravno da sme da kaze sta zeli ali kao obican gradjanin.\n

sale1

pre 8 godina

ovaj se totalno pogubio... koliko si para uzeo od siptarske mafije matori pa mislis sada pred kraj zivota unucice da obezbedis finansijski tako sto ces da arlauces protiv svoje zemlje!? ja cu svoje dete, starcu bez mozga, da ucim da je Kosovo i Metohija Srpsko i da cemo ga kada tada vratiti a tebi neka je na cast!!!!\n

Moscow

pre 8 godina

Da li mozda ovo nije bila Vuciceva inicijativa da vidimo kako ce narod da odreaguje. Vise mi na to mirise nego da si ti to sam plasirao u javnosti. Izgleda da nam Vucic igra ujedno i dobrog i loseg pandura. A to sto ti sad pricas kako ne moze niko da ti naredjuje , mozes da okacic macku o rep.

wwwww

pre 8 godina

Ovo samo kod nas ima,samo u Srbiji predsednik ANU moze da kaze ovako nesto,samo je ovde sve na prodaju\n

Stepa

pre 8 godina

Samo da dopunim prethodni komentar: - Gde je bila SANU svo ovo vreme sudbonosnih desavanja da izrazi misljenje ili da narodu da "smernice" da ne dodje u ovu tesku situaciju? Da pomogne da se nadje povoljnije resenje za nas. Do sada se ponasala kao "nezainteresovana" strana a sad odjednom mudruje. Neka samo nastavi da postoji i deluje u svom svetu kao i do sad. Setite se samo skandalozne odluke SANU u vezi "Magnum Crimen-a" kojom je onemogucio da ta vredna knjiga o nasem stradanju bude dostupna sirem krugu ljudi u svetu.

Mahnit Besan

pre 8 godina

Krajnje je vreme bilo da SANU progleda i kao kredibilna institucija otvoreno progovori o onome sto svi znaju ali se prave da ne vide.

Zorana

pre 8 godina

Ne moze da daje licno misljenje na temu koja se tice drzave. Zaigrao se malo... vise... sindrom Cede Jovanovica, mada Ceda moze da lupa za sve pare koje dobija sa strane, jer prica u svoje ime... a Ovaj stoji ispred SANU, te ne moze

hok

pre 8 godina

Prvo imas apsolutno pravo da kazes sta hoces,A DRUGO NA MESTU NA KOM SI NEMAS PREVO DA PRIZNAJES OKUPACIJU,I TVOJ MORALNI CIN BI BIO OSTAVKA,naravno ako ti to dozvole ovi sa zapada koji su te izgleda tu i postavili.

steva

pre 8 godina

Podnesi ostavku na mesto predsednika SANU pa onda sa Cedom i Cankom pricaj koliko hoces! To ti narod kaze, a on nije "niko"....

XXL

pre 8 godina

Po ovome i Vojvodinu bi trebalo da "vratimo" Mariji Tereziji ako bi se neko od njenih naslednika drznuo da je zatraži. Zar je kineski ambasador veći srbin kada je rekao o rezoluciji 1244 UN da je status Kosova i Metohije tu određen od ovog što iznosi budalaštinu, a ne mišljenje? Nama se ustvari sugeriše da tu rezuluciju sami ukinemo, a to upravo ovaj želi da nametne svom narodu.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Poslednji potomak Marije Tereze bio je tito doduse nepriznato vanbracno dete. Podrzavam tvoj komentar. - Svako ima pravo na svoje misljenje ali neko ko je na funkciji predsednika SANU ne moze javno da kaze nesto a da to nema vecu tezinu od moje izjave jer ja, ja sam samo obican covek bez funkcije u drzavi Srbiji. Kad ljudi odaberu da se bave poliikom i bilo kojim drzavnim poslom i ako su javne licnosti, njihove izjave uvek imaju tezinu i nema potrebe da se doticni pravda da je to njegovo misljenje, da on ima pravo da kaze svoje, da je pravde vec bi napustio SANU. - Sledece, pa turci su sto godina zajedno sa albancima pokusavali da nasele Kosovo i Metohiju i otmu od Srba, zato Erdogan kaze da se na Kosmetu oseca kao kod kuce. Ako su oni bili sto godina strpljivi sta nama fali da ne sacekamo neko bolje povoljnije vreme i po rezoluciji 1244 povratimo sto je nase. Dok je na snazi rezolucija 1244 i dok ni jedan nas politicar ne potpise drzavnost Kosovu, Kosovo nece biti drzava i to zna ceo svet, zato ono nije izgubljeno vec privremeno okupirano. Sve zemlje se bore za svaki kutak teritorije, Hrvati ni pedalj Piranskog zaliva ne daju ne napustaju ni Slovenci, samo SMO MI SRBI LUD NAROD PA SVE HOCEMO - NECEMO - NASE JE - NIJE NASE. Kosovo i Metohija su Srbija, kolevka i grobnica nasih careva, vitezova, junaka, SRAM VAS BILO SOLUNACA I OSTALIH PALIH BRANECI NASU ZEMLJU! -Ko se odrekne proslosti taj buducnost ne zasluzuje, dzaba vam ako ceo svet pridobijete ako dusu izgubite.

XXL

pre 8 godina

Pod "naslednicima" Marije Terezije sam mislio na neku buduću vladu u susednoj nam Mađarskoj, a Rezolucija br.1244 UN jasno definiše status naše pokrajine Kosova i Metohije i zbilja ne znam sa kakvim ciljem je prvi čovek SANU izašao sa neprimerenom izjavom koja bi bila i za svakog građanina neprimerena da je javno izrekao. Potpuno se slažem s' mišljenjem jer i sam živim blizu severne granice u Vojvodini i stoga jedan pozz.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Postovanje i izvinjenje ako sam te pogresno shvatio. U pravu si, predsednik SANU mora da dobro odmer sta ce javno reci bez obzira na temu.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Tito nikada ne bi bio to što jeste - da ga Srbi nisu prihvatili, podržali i čuvali....Je su li oni bili ludi..? Ne, želeli su mir, želeli su nagodbu sa Hrvatima i Slovencima, želeli su kakvu-takvu Jugoslaviju koja bi sve Srbe objedinjavala u jednoj državi uz garanciju JNA. Jugoslavija je tvorevima Aleksandra Karađorđevića a ne Tita....Srbi su naivno poverovali da će izborom Tita, sačuvati koliko toliko, državu - koju su Srbi krvlju stvorili .- a ostali navijali, već prema ubeđenju ili opredeljenju.... Da nije bilo Koče Popovića, Rankovića, Krcuna. Đoka Jovanića. Tito bi davno bio likvidiran, još 1941. Srbi su od njega napravili Vođu ....i Služili mu verno, ali ih je on - prevario kao i Nikolu Kavaju, koji mu je služio, a kad je shvatio izdaju i prevaru hohštaplera - planirao da ga ubije... Mnogi su kasno shvatli igru.... ali Srbi su ga proizveli za državnika

marko

pre 8 godina

Erdogane nemoj mnogo da se zanosis,samo da dobijemo zeleno svetlo,videcemo ko je hrabar.Bicenko bezanije ko u Siriji, eno ih sisaju brade, a noge trce ispred njih ne znaju gde ce.Bice kuknjave kad krenemo na nase lepo Kosovo!\n

UROS

pre 8 godina

SAM PRIZNAJE DA JE U SLUZBI NEMACKE,DA NEMOZE DA VLADA BEZ NEMACKE KOJA GA JE I DOVELA TU DA UNISTI SRBIJU,JER NEMCI TRAZE PRIZNANJE KOSOVA REPUBLIKE,SVE JE JASNO KAO DAN

Cole5

pre 8 godina

al su se zuti botovi uprli da zastite svog akademika, koji rece da je mogao da ode za velike pare, ali nije... nije otisao zato sto bi tamo morao da radi od jutra do sutra, zato sto tamo vrednuju znanje, a ovde se vrednuje neznanje, zaceprkajte malo pa ce te videti da sef katedre na nekom fakultetu istu ostavlja svom sinu, ili sef nekog odeljenja u bolnici ostavjlja svom sinu..., a oni sa vecim znanjem od tih sinova, e ti odlaze u inostranstvo, nemacku ,svetsku, norvesku jer pored tatinih sinova nemogu da pokazu svoje znanje

Srbin

pre 8 godina

Zasto je SANU uvek, bar od kada ja pamtim, protiv Srbije? Pitanje za sve umne glave koje tamo sede !!!!!?

IDI U IZRAEL SA HAIDINOM

pre 8 godina

Odande mozda mozes da pljujes Srbiju i kopas po njenim ranama ali nas nece nista boleti.HITNO SMENITI OVOG PLACENIKA KOJI JOS I PRETI!!! GDE NAM JE NAUKA I TEHNOLOGIJE DOSLA SA HAJCINOM VIDELI SMO ALI OVAJ JE HAJDINOV PLACENIK KOJI JE RESIO DA SE OBRACUNA SA SRBIMA. MALO MORGEN.

root

pre 8 godina

Da Tači sutra kaže "Okej, evo vam, Kosovo je srpsko", koliko bi vas botova otišlo tamo da živi i radi? Koliko bi se prognanika vratilo? Kako bi nagovorili 2 miliona Albanaca da pišu ćirilicom, da idu u srpske škole? Šta bi vi s Kosovom?

posmatrac sa severa

pre 8 godina

root 19.10.2015. 15:51 Da Tači sutra kaže "Okej, evo vam, Kosovo je srpsko", koliko bi vas botova otišlo tamo da živi i radi? Koliko bi se prognanika vratilo? Kako bi nagovorili 2 miliona Albanaca da pišu ćirilicom, da idu u srpske škole? Šta bi vi s Kosovom? Ahahahaaaaaaaaaaa gluplje nesto u zivotu nisam procitao. -Sta ima Taci da kaze ili da on bre zlocinac na kubik, nije Kosovo i Metohija Tacijeva firma pa on, koji je okupator zlocinac i uzurpator da daje nama ono sto je oduvek nase. DA GA POKLONIMO ROMIMA, NASELIMO LAVOVIMA, ILI ZAOREMO I POSEJEMO, nebitno, sta da radimo sa njim to se ne tice Tacija ili bilo koga ono je nase i nase ce i ostati. Pokrali ste sve ilegalno ste se naselili pa ako necete da zivite po zakonu Srbije vi idete nazad odakle ste dosli. Ja u nemackoj moram da pricam nemacki, da pisem nemacki da gledam njihovu zastavu na ulazu firme i ne bunim se, tako bi u Srbiji trebalo biti i bio bi mir. Samo u Srbiji manjine imaju veca prava od autohtonog stanovnistva. SAMO U SRBIJI. I nema 2 miliona albanaca zajedno sa pokradenim nasim ovcama nema vas milion ostali su ilegalno u juznoj pokrajini, migranti iz Albanije, pa bi ih vratili lepo nazad kao sto nemacka nama vraca rome.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Više od 70% Šiptara na Kosovu, nema srsko državljanstvo - jer su se naseljavali kao POLITIČKI AZILANTI od 1941-1948. takođe ni njihovi potomci - nemaju srpsko državljanstvo...to oni dobro znaju...(koji hoće!) Zato su falsifikovali mnoge MKR knjige i dokumenta zemljišno posednih knjiga posle rata - da bi prekrajanjem Istorije na falsifikovan način LEGALIZOVALI OTETU IMOVINU i GENOCID POČINJEN NAD SRBIMA.Srbi su pre II svetskog rata BILI VEĆINA na Kosovu a onda se desio GENOCID, nad Srbima koji su se jedini na Kosovu borili protiv Fašizma..Zemlje, koje priznadoše Kosovo - priznadoše i GENOCID kao legitimno sredstvo političke borbe za ostvarenje političkih ciljeva! Vratilo im se...dabogda, kad-tad.....onda će shvatiti GREH koji počiniše...

Sekula Radovan

pre 8 godina

"napomenuo je da je iz Srbije mogao da ode "20 puta, za veliki novac" - ostao si da radiš za gospodare za velike pare! U čemu je razlika?

nedeljko

pre 8 godina

Ako ovaj ,da mu ime niko više ne spomene,ne dobije otkaz onda mi nemamo državu,pozdrav svima,nedeljko gelić

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Председника САНУ-а плаћају из буџета Републике Србије, тако да овај мудрац из бурета ако жели да заступа "соствене" ставове треба да поднесе оставку на место Председника и чланство у САНУ-а. До тада, њему нико не брани да има сопствено мишљење али исто има право да изнесе породици уз јутарњу кафу и пријатељима у кафани. Све док је Председник, он је дужан да заступа и спроводи став САНУ-а а то је де КиМ саставни део Републике Србије у складу са Уставом земље која га плаћа из буџета. Очигледно да је господин Костић пронашао спонзора и дебело се уновчио када је смогао "храбрости" да прозбори мудрост из подрума подсвести. Зато је време да покупи своје крпице и луткице и да се торња из САНУ-а, све заједно са оном масонском пирамидом испред зграде САНУ-а. САНУ није и не сме више да буде сигурна кућа за политичке трансвестите, оне које образа немају а не стиде онога на чем седе. ОСТАВКА...

Prvi do glavnog

pre 8 godina

Lepo si ti, prijatelju umislio kako si dubokouman no nije ti ovo od ruke, batali ti tu rabotu i nesto pametnije uzmi i radi, ziv bio.

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Бити први до главног и није тако лоше. Али ипак сте Ви само други. Народски речено - Ви сте двојка. Мала, искомплексирана двојка, која само скупља мрвице са стола Првога. Зато и никада нећете знати да се саговорнику обраћате са Ви него са Ти. Јер се и вама, како Двојци обраћају са ти. Ипак, ја се вама обраћам са Ви. у нади да ћете једном можда и постати Први и залечити напрслу психу.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Izdaja Kosova, nije samo srpsko nacionalno pitanje, VEĆ I PITANJE POŠTOVANJA MEĐUNARODNOG PRAVA ... Dokle god 1244 rezolucija Saveta Bezbednosti ( dakle Vlade) UJEDINJENIH NARODA ne bude van snage ili zamenjena drugom - to je jedini pravni akt koji reguliše status...!! A "žiranti" ovog statusa još uvek su KINA i RUSIJA.......Akademik Kostić je kriminalac jer poziva na kršenje MEĐUNARODNO USPOSTAVLJENOG PRAVA povodom Kosova, i zaslužuje najveću osudu, jer kao akademski građanin - treba da zastupa LEGALITET kao osnovno moralno načelo..!! Ko krši bilo koje pravo - taj je KRIMINALAC i tako ga treba i tretirati...!!

Student

pre 8 godina

Ona samozvana Vojvođanska akademija nauka, ni upola ne radi protiv Srbije, koliko ova Srpska Akademija Nauka i Umetnosti...!? Nešto mi pade na - pamet..? Što akademika Kostića ne prebacite u tzv.VANU gde ima "više pristalica" njegovoj suludoj tezi, i kriminalnoj akciji - kojom poziva Srbe na rušenje institucije međunarodnog prava zvanog Rezolucija 1244. Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija...

Ivanka

pre 8 godina

"Kolektivni um", koliko je meni poznato bedni akademiče, ne postoji..!? Ali, postoji - kolektivno bezumlje, kojem Vi očigledno, pripadate...!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija