• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

22.10.2015

12:26

TADIĆ: Vlast da bude zahvalna Kostiću!

Politika

TADIĆ: Vlast da bude zahvalna Kostiću!

Podeli vest

Predsednik Socijaldemorktske stranke Boris Tadić izjavio je da je za njega pitanje ljudskih prava na Kosovu važnije od granica. On je rekao i da vlast treba da bude zahvalna predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimiru Kostiću, a ne da ga brutalno napada

- Ova histerična i primitivna reakcija pojedinih predstavnika vlasti samo je iskaz straha od preuzimanja odgovornosti za svoje odluke u vezi sa Kosovom - rekao je Tadić za "Nedeljnik".

Bivši predsednik Srbije naveo je da Kostić kao intelektualac s vrhunskim naučnim delom iza sebe, s pravom smatra da predsednik SANU ne sme da ostane nem na izazove ovog društva.

- Po mom mišljenju, on samo konstatuje faktičko stanje, do kog je dovela ova vlast i za koje je ova vlast odgovorna. Nakon potpisivanja Briselskog sporazuma, uspostavlja se vladavina pravnog sistema Republike Kosovo na čitavoj teritoriji KiM i Kostićev zaključak u odnosu na takvu realnost je legitiman - ocenio je Tadić.

KOSTIĆ: Ne dozvoljavam ni da neko pomisli da je veći Srbin od mene!

Prema njegovim rečima, iako je Briselski sporazum u trenutku potpisivanja bio posledica političke nužnosti, građanima Srbije treba otvoreno reći kakve su faktičke posledice takvog sporazuma.

- Upravo o tome govori Kostić umesto predstavnika vlasti, koja bi trebalo da mu bude zahvalna, a ne da ga brutalno napada. Što se mene tiče, esencijalno pitanje srpskih nacionalnih interesa na Kosovu jeste pitanje identiteta i ljudskih prava građana srpske nacionalnosti i za mene je to pitanje važnije i od pitanja granica - poručio je Tadić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Blago tebi i tvojim istomisljenicima i neka ste vi akademici ali ja i dalje tvrdim da ste NEPISMENI !!! , jer da ste pismeni vi biste pobedili na izborima ????

taki

pre 8 godina

od tvoje pameti me boli glava, a od tvojih dela, da si dobio još jedan mandat, ni gaće na du..tu mi nebi ostale. Ja toliko...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija