• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - N. Ginić

22.10.2015

21:18

INFORMER SAZNAJE, LIDIJU JURI INTERPOL?! Sestra Kori Udovički potvrdiće ko laže o milionskom reketiranju!

Politika

INFORMER SAZNAJE, LIDIJU JURI INTERPOL?! Sestra Kori Udovički potvrdiće ko laže o milionskom reketiranju!

Podeli vest

Počinje finalni rasplet priče afera "prisluškivanje". Ako sud naredi njeno privođenje, Lidija Udovički, sestra ministarke Kori Udovički naći će se na poternici Interpola

Lidija Udovički, sestra ministarke Kori Udovički, uskoro bi mogla da se nađe na Interpolovoj poternici zbog upornog odbijanja da se odazove pozivu za saslušanje u aferi "Prisluškivanje", potvrdili su za Informer u vrhu MUP!

Kako saznajemo, policijski izveštaj o ispitivanju direktora EMS Nikole Petrovića i lidera DS Bojana Pajtića danas bi trebalo da bude prosleđen tužilaštvu.

Zoran Sinko

 

Ćuti devet dana

Prema rečima naših sagovornika, ova procedura biće vrlo brzo završena. Privođenje može sprečiti samo Lidija Udovički lično ukoliko se pojavi na saslušanju i objasni transkript razgovora s Pajtićem, u kojem navodno optužuje Petrovića da joj je tražio mito od dva miliona evra kako bi njenoj firmi dozvolio gradnju vetroparkova u Srbiji.

- Poziv za saslušanje Lidiji je ostavljen na kućnoj adresi u Beogradu još u prošli utorak, 13. oktobra. Međutim, do danas se nije javila. Policija je odradila druga dva saslušanja i o tome će obavestiti tužilaštvo.

Na tužiocima i sudu je odluka o eventualnom privođenju. Svi su, međutim, svesni da je njeno svedočenje neophodno kako bi se konačno utvrdilo ko je laže o milionskom reketu... - prenosi naš izvor upućen u istragu.

pub

Niko u policiji i tužilaštvu nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja, dok ni Vladimir Beljanski, Lidijin pravni zastupnik, nije bio raspoložen za priču.

- Nažalost, ne mogu ništa da kažem. Nemojte mi postavljati nikakva pitanja u vezi s tim predmetom jer nemam ovlašćenja da komentarišem... - kratko je poručio Beljanski.

Sumnjivo ponašanje

Bivši republički tužilac Siniša Simić, s druge strane, kaže da policija može raspisati potragu ako tužilac to zatraži.

- Međutim, ako Lidija kao strana državljanka ima opravdan razlog zbog kog ne može da se pojavi na saslušanju u Srbiji, policija može da pošalje zamolnicu španskim kolegama da razgovor obave tamo.

Sud može da traži poternicu samo ako postoji sumnja da se krije, a protiv nje je pokrenuta istraga - ističe Simić.


Marko Nicović: Na poternici ako je izvršila krivino delo

Udovički može da završi na poternici samo ako je izvršila krivično delo ili postoji sudska presuda. Drugačije, naše vlasti ne mogu doći do nje.

Ko je dosad saslušan

12. oktobar Nikola Petrović, direktor EMS: ustvrdio da je afera lažna, prošao poligraf
19. oktobar Bojan Pajtić, lider DS: ustvrdio da ima dokaze o reketiranju, odbio poligraf

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ma majke ti

pre 8 godina

Majke ti a ja da se ne pojavim kad me zove sud doslo bi posle prvog zvanja da me apse.Nego sad polako sa njom ona je necija sestra.Dosta vise sa tim I sta tuzioc razvlaci jaja .Ajde sine stisni ista I trazi da se ispita Tu tamo nema veze gde nerazvlaci .Kod nas tuzioci kad su neke bitne stvari rade kao da treba arapina da ubede da kupi pesak.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija