• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

26.10.2015

22:04

(VIDEO) HITLER JE PREŽIVEO RAT: Vođa nacista uspeo da pobegne, istraživači pronašli kako!

Politika

(VIDEO) HITLER JE PREŽIVEO RAT: Vođa nacista uspeo da pobegne, istraživači pronašli kako!

Podeli vest

Da li je moguće da je Adolf Hitler pobegao iz Berlina i proveo svoje poslednje dane u Južnoj Americi? Mnogi ovu teoriju ozbiljno prihvataju, posebno otkad je otkriven tajni tunel ispod nemačke prestonice

Ova i mnoge druge informacije su predstavljene u dokumentarcu „Hunting Hitler“ (Lov na Hitlera) iz osam delova koji se sastoji iz obelodanjenih dokumenata FBI-a. Smatra se da je Hitler uspeo da pobegne iz Berlina za vreme invazije Sovjeta.

On je pomoću podmornice iz Španije dospeo do Argentine, gde je proveo ostatak života planirajući uspon Četvrtog Rajha.

Producenti dokumentarca su otkrili nešto što u velikoj meri doprinosi ovoj teoriji, a to je lažni zid u podzemnoj železnici Berlina pomoću kojeg je Hitler uspeo da pobegne od sigurne smrti.

FBI je prošle godine obelodanio 700 poverljivih dokumenata koji ukazuju na to da najveći ratni zločinac u istoriji ipak nije počinio samoubistvo u bunkeru.

U tajnom dopisu od direktora FBI-a, Džej Edgara Huvera, piše: „Zvaničnici američke vojske u Nemačkoj nisu locirali Hitlerovo telo niti postoji pouzdan izvor koji može da potvrdi da je Hitler zaista mrtav“.

Mnogi stručnjaci su se nakon rata pitali da li je Firer lažirao svoju smrt i da li je američka vojska sprovela tajnu potragu za njim u Španiji.

Producenti su takođe otkrili da je došlo do masovnog bekstva nacista sa aerodroma Tempelhof21. aprila 1945. godine, dan nakon što je Hitler poslednji put uočen u javnosti.

Osam aviona koji su poletali tog dana su sadržali Firerove lične stvari.

Tim stručnjaka je došao do zaključka da je nacistički lider mogao da pobegne iz svog bunkera i dođe do aerodroma kroz podzemlje, s izuzetkom poslednjih 200 metara.

Kružile su glasine da postoji tunel koji povezuje tih poslednjih 200 metara između podzemne železnice i  aerodroma, a najnoviji američki sonar je sada uspeo da otkrije taj tunel.

Drugo veće otkriće predstavljeno u dokumentarcu se tiče skladišta u džungli u severnoj Argentini.

Istraživanjem ruševina u provinciji Misiones, tim je otkrio razne nacističke artefakte.

Postojale su glasine da je Hitler pobegao iz Berlina na kraju rata i da se skrivao u Brazilu, ali mnogi su bili skeptični po pitanju tih tvrdnji.

Međutim, otkriće lažnog zida u podzemnoj železnici Berlina zaista ukazuje na to da je moguće da je Hitler pobegao u Južnu Ameriku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragomir

pre 8 godina

ХРВАТ,опет морам да ти исправим текст који си писао на српскоме језику ... Бар нису покупили злато попут Карађорђевића.... Слободно ти пиши коментар на хрватском језику јер ми срби у Србији одавно знамо сви тај језик.Ми старији смо га обавезно у школи учили и знање преносили и млађима који заиста твој језик овде разумеју!

XXL

pre 8 godina

Kako god ali u zadnjih godinu dana njegov lik i delo se suviše često pojavljuje u svim medijima. Ne pamtim da je toliko prikazanih emisija o njemu kao sada te "II svetski rat u boji", te "Izgubljeni filmovi iz II svetskog rata", te "Berlin za vreme II svetskog rata" i baš jedna serija o Njemu naravno u boji itd. - ovo ne sluti na dobro. Zapad ga nekako vaskrsava ili grešim?

Lune

pre 8 godina

Pobegao ? zasto da bezi,prebacili su ga saveznici u juznu ameriku" pacovskim kanalima"

UFOLOG

pre 8 godina

F.B.I. zna istinu. Vodili su opsežnu istragu sredinom 50-tih u Brazilu i Argentini. Ali oni nebi bili to što jesu kad bi objavili to što znaju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija