• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.10.2015

19:49

INFORMER OTKRIVA PUTINOV PLAN: Samo vojno moćna Srbija je garant mira na Balkanu!

Politika

INFORMER OTKRIVA PUTINOV PLAN: Samo vojno moćna Srbija je garant mira na Balkanu!

Podeli vest

Samo ako ste vojno moćni, možete biti ekonomski i politički nezavisni, poručio je ruski predsednik uoči sastanka sa srpskim premijerom

Trodnevna poseta premijera Aleksandra Vučića i državno-privredne delegacije Rusiji, koja je započeta u ponedeljak, presudno će definisati politički, ekonomski i, pre svega, vojni položaj Srbije u narednom periodu, tvrde obavešteni.

VUČIĆ U MOSKVI: Važno je da s Rusijom imamo čiste račune i najbolje moguće odnose!

Diplomatski izvori i sa Zapada i sa Istoka slažu se da ruski predsednik Vladimir Putin ima plan da u relativno kratkom roku pomogne Srbiji da postane vodeća vojna sila u regionu.

"Bratska Srbija"

Prema rečima naših sagovornika, Putin će pred Vučića staviti "ponudu koja se ne odbija", a ona će podrazumevati najsavremeniju vojnu opremu i pomoć srpskoj vojnoj industriji.

- Samo vojno moćna država može da bude ekonomski i politički nezavisna! To je osnovna poruka ruskog predsednika koju će on preneti prijateljima iz Srbije. Putinovi saradnici već su dobili zadatak da za bratsku Srbiju spreme najbolju i najpovoljniju moguću ponudu vojne opreme, tehnike i naoružanja - prenosi jedan od naših sagovornika.

ŠTO STE SE US*ALI MIŠEVI? Hrvati u panici što Putin Srbiji nudi najmodernije naoružanje!

Prema njegovim rečima, Putin se za ovu strategiju odlučio između ostalog i zbog perfidnog pokušaja SAD da svoje naoružanje gurnu na Balkan preko Hrvatske:

MMF ucenjuje: Ako Srbija kupi
rusko oružje, biće u problemima

Koliko je ruska vojna ponuda ozbiljna možda najbolje govori podatak da su iz Međunarodnog monetarnog fonda našoj vladi neformalno već poručili da bi Srbija mogla da ima "velikih problema" ukoliko se odluči da svoju vojsku modernizuje ruskim naoružanje i opremom.
- Rečeno nam je da bi Srbija mogla da se nađe u problemima sa zapadnim kreditorima ako pare potroši na rusko naoružanje i opremu - prenosi izvor Informera iz Vlade Srbije, koji tvrdi da MMF otvoreno lobira da se Srbija okrene Amerikancima.

- Hrvati su, da vas podsetim, od Pentagona tražili donaciju 16 samovoznih višecevnih lansera raketa dometa do 300 kilometara. Zbog toga je Putin odlučio da adekvatno odgovori tako što će u najkraćem roku pomoći u modernizaciji srpske vojske - objašnjava naš izvor, koji otkriva i neke konkretne detalje mogućeg rusko-srpskog dogovora:

(VIDEO) PUTINOVO ORUŽJE ZA SRBIJU: O ovome će Aleksandar Vučić pregovarati u Moskvi!

- Osim što će, najverovatnije do kraja godine, isporučiti Srbiji dva transportna helikoptera, na stolu će se naći i raketni sistem S-300. Posebna stvar, o kojoj se inače malo priča i u Srbiji i u Rusiji, jeste ideja da se zajedničkim snagama razvija balistička raketa dalekog dometa! To bi Srbiji obezbedilo apsolutnu vojnu superiornost na Zapadnom Balkanu. A jasno je da je to i interes Rusije.

Gotova stvar

I dok u vrhu Vlade niko nije hteo da zvanično komentariše naša saznanja, predsednik Odbora za bezbednost Momir Stojanović uveren je da je Beograd s Moskvom već postigao dogovor o modernizaciji vojne tehnike.

- Delegacija na čelu s premijerom Vučićem otputovala je u Rusiju da finalizuje ono što je već utanačeno. Hrvatska je zahtevom da joj SAD isporuče rakete prekršila međunarodni sporazum o kontroli naoružanja, koji su potpisale bivše države SFRJ. To otvara prostor da i mi unapredimo svoju vojnu tehniku - podvlači Stojanović.

PUTIN RAŠIRENIH RUKU ČEKA SRPSKOG PREMIJERA: Vučiću, kaži šta da učinim za Srbiju!

I vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenjuje da Rusi na Balkanu imaju geopolitički i ekonomski interes.
- Rusi su nam dali prioritet u pogledu isporuke za dva helikoptera. Jedan bi trebalo da stigne već do kraja godine. Bilo bi dobro da prihvatimo sve što nam budu ponudili. Međutim, koliko para, toliko muzike. Mada se, ipak, nadam da ćemo naći načina da to finansiramo, jer je istina da ekonomska i politička nezavisnost uveliko zavise i od vojne moći - zaključuje Lazanski.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milance

pre 8 godina

Dace bog da je ovo istina u vezi jacanja nasr vojske jer i pre par godina se govorkalo o ovome i nista.Namerno su stopirane isporuke oruzja iz Rusije fa bi se dodvorili zapadu.Onih 800 miliona evra kredita za naoruzavanje Srbija nije izkoristila.Mislim da se nema sta cekati.Komsije se sve naoruzavaju,moramo i mi i to troduplo vise kako bi bili faktor odvracanja i zlu ne trebalo da se uspesno odbranimo od svake pretnje.

zeljko petrovic

pre 8 godina

Sta i ko kaze da se nema para za ovo oruzje?! Vucicu,posle posete Rusije pravo na Sejsele i ostala ostrva i povrati pare od domacih tajkuna i lopuza sto nam pokradose Srbiju i eto para!!!!!

Mahnit Besan

pre 8 godina

Huska nas na rat kao zamorcice, a mi srecni!?! Blago nama sa nama kakvi smo...

Srećko

pre 8 godina

Obrnuto.Naoružavanje je faktor dvraćanja od rata.Zamislite da smo imali S300 1999.g. da li bi nas NATO napao. Oni napadaju ,samo, slabe.Prvo ih izmožde sankcijama,zabranom letenja itd. i onda napadaju "hrabro".

Dragica

pre 8 godina

Хвала Богу да постоји човек који истински цени слободу и своју и туђу без лицемерја,кији зна да моја независност без твоје независности није права и потпуна.Хвала Путину као брату.

Djordje

pre 8 godina

Ekonomski mocna Srbija je garant mira i lider na Balkanu. Lazanski iz Sirije daje komentare, svaka cast.

Brka

pre 8 godina

Vladimir vladimirovič bi nam sve dao jer pouzdano zna da ga ovaj mučenički narod obožava ali kako će naši šefovi održati reč,jer njima se ipak još uvek malo veruje i u zemlji a kamoli u Rusiji.Mi više nemamo izbora posle intenzivnog naoružavanja Hrvatske.Treba sve to uzeti i potvrditi vernost Vovi.Nama je hitno neophodna zaštita od halavih komšija,zato iskreno zamoliti za pomoć.Jer lanseri sa Kaspija mogu da ''šaraju'' i do ovih meridijana a i dalje ako zatreba.Drago mi je da je Vučić progovorio ruski jer svi ruski prijatelji kao i američki engleski,govore ruski.Maladjec Aco,vsego dobrogo Udači

MIKA

pre 8 godina

KAKVA VOJNA MOĆ I SNAGA SA OVO MALO VOJSKE ,TAKO OPREMLJENE I TAKO PLAĆENE ,DALJE DA SE NE PRIČA,OVA ZEMLJA BI MORALA DA IMA BAR 80 000 VIJNIKA .JER ,ŽIVIMO NA VETROMETINI POLITIKE ZAPADA I I STOKA A, I DOMAĆI ,,PRIJATELJA IMAMO DOVOLJNO,DA NAM MALTE NE NEPRIJATELJI NETREBAJU,LEPO JE NEKIMA U OVOJ PRIČI IMAJU DOSTA ,MEĐUTIM NIŽI SLOJEVI U VOJSCI TEŠKO ŽIVE.

zoran miljkovic

pre 8 godina

BRAVO LJUDI, SAMO DA NAM RUSI PRODAJU ORUZJE ZA ZAPADNE PARE, PA CEMO MI BITI GLAVNI.BICEMO JACI OD NATO PAKTA.PROSTO NE VERUJEM KOLIKO IMA OGRANICENOG SVETA, DA JEDAN LAZANSKI, MOZE DA NAS RASPALI SVOIM VRLO GLUPIM IZJAVAMA.TRAZIMO ZAPADNE PARE, DA BI DALI RUSIMA, DOKLE BRE VISE BUDALASTINA. PUSTIMO TAJKUNE I LAZANSKOG, NJIMA JE TAJ SISTEM ODLICAN.

filip4s

pre 8 godina

Ako Srbija vazi za okupiranu zemlju , kakve to mi diskusije vodimo osim da se oslobodimo okupatora.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija