• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.10.2015

11:52

OZBILJNA POTERA! Rusi traže teroriste po Srbiji!

Politika

OZBILJNA POTERA! Rusi traže teroriste po Srbiji!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije spremno je da pomogne srpskim kolegama u otkrivanju terorista Islamske države koji bi mogli da se nađu na teritoriju Srbije pod maskom izbeglica, saopštio je ruski MUP

Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Srbije spremna su da sarađuju na pitanjima suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu, uključujući i dolazak boraca Islamske države pod maskom izbeglica.

- Pitanja saradnje policijskih resora dve zemlje razmotrena su u Moskvi tokom radnog susreta zamenika ministra unutrašnjih poslova Rusije Igora Zubova sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem - saopštio je ruski MUP. 

Zubov je istakao da je u današnje vreme važna saradnja u sferi suprotstavljanja ekstremizmu i terorizmu i ukazao na veliku verovatnoću dolaska boraca Islamske države u evropske zemlje pod maskom izbeglica. 

On je izrazio spremnost za saradnju sa nadležnim organima Srbije u ovoj oblasti. Stefanović je izrazio interesovanje za razvoj međuresorne saradnje u svim pravcima. 

LAZANSKI ZA INFORMER: Sirijci bi da Rusi za njih dobiju rat!

Tokom susreta je bilo reči i o razmeni iskustava i informacija radi očuvanja reda i mira na sportskim događajima, o operativnom reagovanju na zahteve Interpola, o obuci i pripremi kadrova. 

Predstavnik ruskog MUP najavio je mogućnost razmene iskustava između unutrašnje vojske MUP-a Rusije i srpske žandarmerije putem održavanja zajedničkih vežbi i obuka. 

(VIDEO) BAĆUŠKE DODAJU GAS! Za 24 časa ruski Suhoji izveli 71 let i unišiti čak 118 ciljeva džihadista u Siriji!

On je pozvao srpske eksperte da učestvuju u zasedanju radne grupe Organizacije crnomorske ekonomske saradnje u borbi protiv kriminala, koje će biti održano u Sočiju u junu sledeće godine. 

Između dva ministarstva od 2009. godine postoji sporazum o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala, nezakonite trgovine narkoticima, pranja novca, terorizma i ekstremizma. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija