• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2015

14:40

VUČIĆ: Brisel mora da reaguje na najavu Prištine da će suspendovati formiranje ZSO

Politika

VUČIĆ: Brisel mora da reaguje na najavu Prištine da će suspendovati formiranje ZSO

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd očekuje reagovanje Brisela na najavu iz Prištine o suspenziji sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština do daljnjeg, jer je reč o odluci koja pokreće mnoga pitanja, uključujući i pitanja od suštinskog i strateškog značaja za Republiku Srbiju

 

Premijer je, u izjavi novinarima posle sastanka s predsednikom Rusije, kojeg je obavestio o najnovijem razvoju događaja, ukazao da je vest o odlaganju formiranja ZSO došla samo dan pošto je Priština praktično nagrađena potpisivanjem SSP, a da nije uradila ono na šta se obavezala Briselskim sporazumom. 

On je podsetio da se 40 odsto Briselskog sporazuma tiče ZSO, da je to jedino što je Beograd tražio u cilju zaštite Srba na Kosovu, da je Priština dobila SSP pre nego Beograd otvaranje poglavlja, a da svejedno nije negativno reagovao na to.

Međutim, objasnio je premijer, najava suspenzije formiranja ZSO je nešto što se više ne tiče samo Prištine, već Brisela:

- Ovo otvara mnogo šira, veća i krupnija pitanja od toga kakav je odnos Prištine. Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni. Da ne govorim i o drugim pitanjima, koja se ovde otvaraju, a koja ne bih na danas da pokrećem - rekao je premijer.

On je najavio sastanak državnog vrha, kako bi se procenilo šta sve ovo znači s gledišta suštinskih i strateških interesa Republike Srbije.

(FOTO) SASTALI SE VUČIĆ I PUTIN! Oči u oči o nabavci oružja, uvozu Fijata, ekonomiji i infrastrukturi!

RUŽIĆ OPET UDARIO NA PREMIJERA! Veliča huligana koji je u prenosu utakmice vikao - VUČIĆU PEDERU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Kada ce te shvatiti i prihvatiti da je Brisel jedna velika obmana Srba....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija