• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Borbeni efektivi

29.10.2015

20:32

(VIDEO) ZA ČISTO NEBO NAD SRBIJOM: Ovo rusko oružje želi srpska vojska!

Politika

(VIDEO) ZA ČISTO NEBO NAD SRBIJOM: Ovo rusko oružje želi srpska vojska!

Podeli vest

Logičan (iznuđen-neodložan) odgovor, povodom kupovine sistema koji mogu da lansiraju ofanzivne balističke rakete u našem bliskom okruženju, a koje mogu već sutra da ozbiljno ugroze Beograd, Novi Sad, Niš sa fatalnim posledicama je nabavka ruskog protiv-raketnog sistema Antej-2500

Ovaj kompleks je namenjen borbi protiv svih vazdušnih ciljeva (200+km), sa posebnim akcentom na visoko-efikasnu borbu protiv balističkih raketa kratkog i srednjeg dometa koje se lansiraju sa daljina i do 2,500km.

Spada u kategoriju čisto odbrambenog sistema, visoke kategorije, a sudeći prema izjavama sudionika i posmatrača trenutne posete Moskvi, na visokom državnom nivou, postoji mogućnost da je o ovome bilo više reči na sastanku sa predsednikom RF V.V.Putinom.

Podsetimo, S-300VM «Anteй-2500» u svom arsenalu ima Venecuela, a pored Venecuele ovaj kompleks je kaparisao i Egipat (kompletiranje celog raketnog puka do kraja 2016 godine).

Sličan sistem, doduše nešto stariji, imaju i države u sastavu NATO-a (Grčka i Bugarska) tako da nabavka ovog sistema ne može da bude izgovor za bilo kakav vid pritiska na našu zemlju, od strane naših zapadnih partnera.

Posebno kada se uzme u obzir rapidno jačanje oružanih snaga u našem neposrednom okruženju koje kao da se spremaju za ozbiljan sukob.

PROČITAJTE JOŠ

(VIDEO) PUTINOVO ORUŽJE ZA SRBIJU: O ovome će Aleksandar Vučić pregovarati u Moskvi!

INFORMER OTKRIVA PUTINOV PLAN: Samo vojno moćna Srbija je garant mira na Balkanu!

KARIĆ IZ MOSKVE ZA INFORMER: Vučića primili kao Tita, Putin nudi poslove od 10.000.000.000$!

SRBIJA OD RUSIJE DOBILA VELIKI POSAO! Srpske firme remontovaće ruske helikoptere

OD RUSIJE S LJUBAVLJU: Šta su se u stvari dogovorili Putin i Vučić?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Bice rata ...kazu svi....ludilo se siri svetom i ne moze se vise zaustaviti.... euforija pretnje silom i unistenjem civilizacije je sada sasvim izvesno... medjunaodno pravo je totalno pogazeno i baceno pod noge od strane najmocnijih sila na celu sa SAD koje potpuno ruse civilizacijska dostignuca nadajuci se i ovog puta...kao ranije da se Veliki Rat nece voditi na njihovoj teritoriji i da ce samo Evropa i Azija podneti sa Afrikom teret ....zrtava....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija