• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2015

09:32

GAŠIĆ: Vojska spremna za bezbednosne izazove!

Politika

GAŠIĆ: Vojska spremna za bezbednosne izazove!

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da su rezulteti posete Rusiji veoma dobri i da će u naredna dva meseca značajna sredstva biti uložena u razvoj domaćih fabrika namenske industrije, čime će se doći do modernije opreme i naoružanja

Gašić je izjavio za RTS da će Srbija pre svega, svojim potencijalom, svojim kapacitetima poboljšati i unaprediti odbrambenu sposobnost zemlje i da je želja da se značajnijim ulaganjima u narednom periodu podigne operativna i funkcionalna sposobnost.

Ministar odbrane je rekao da je fokus posete Rusiji pre svega bio na ekonomskim temama i da je premijer Aleksandar Vučić razgovarao sa "Kamazom" i ostalim fabrikama koje značajno mogu da pomognu Srbiji u povećanju kapaciteta i proizvodnje u našoj namenskoj industriji.

Srbija želi da preko svoje namenske industrije poboljša i poveća kapacitete da tehnološki podigne taj razvoj u sedam fabrika namenske industrije na mnogo viši nivo i time prati svetske trendove, istakao je Gašić.

Gašić je rekao da su Srbiji "Kamazovi" kamioni potrebni pre svega zbog proizvodnje haubica "nor" zato što na trećim tržištima u ovom trenutku nastupa veoma dobro sa njima i jer "Kamaz" proizvodi šasije za proizvodnju "nor".

- Nama je želja da u narednom periodu, pre svega sa našim kapacitetima u našim fabrikama namenske industrije, poboljšamo, povećamo kapacitet, zaposlimo, naravno, ono što je nama jako bitno, građane Srbije u tim fabrikama, a u proteklih godinu dana smo samo u fabrikama namenske industrije zaposlili preko 1.000 novih ljudi - rekao je Gašić.

Gašić je najavio dolazak velikog broja eksperata u Srbiju, u fabrike namenske industrije i da će se razgovarati o tome šta je potrebno da bi Srbija imala duplo bolje i veće kapacitete.

On je podsetio da su u 2013. 2014. i 2015. godini značajna sredstva uložena u fabrike namenske industrije, da su fabrike i same izdvojile značajna sredstva, tako da "Milan Blagojević" Lučani, završava novi pogon za duplo veću proizvodnju i da je značajna investicija i u "Prvoj iskri" Barič.

Ministar odbrane je rekao da se nada da će do početka decembra biti postavljen kamen temeljac za fabriku streljačke municije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaga vuk

pre 8 godina

G-dine Gasicu Vi ste totalno-dramaticno ortisli nesprmni u Rusiju na razgovore, trbali ste zajedno sa ministrom privrede da vodite koliko toliko realan dijalog, ali Vi nemate pojma sa cime raspolazete i koji su vam kapaciteti, to ce te sad da pregovarate, isto kao i sa fabrikom cipova , nemamo odgovarajucih kadrova sve je uruseno, sve mora iz pocetka, ali nema ko da radi, obrazovanje i privreda su na suprotnim polovima. Premijer MORA konacno da ima prave ministre, koji rade svoj posao a ne da ga dnevno-politicki podrzavaju kad god neko nesto lose kaze o Premijeru, sto kazu klinci *- mladi sve same SLIHTARE, mi smo ih nazivali poltroni.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija