• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.10.2015

17:45

ĐURIĆ: Tahiri laže i stvara tenziju!

Politika

ĐURIĆ: Tahiri laže i stvara tenziju!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je danas da ministarka u kosovskoj vladi zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ničim isprovociranim i na neistinama zasnovanim napadom na predsednika republičke Vlade daje doprinos stvaranju dodatne tenzije i loše atmosfere u dijalogu, koja je uzrokovana ovonedeljnim gaženjem Briselskog sporazuma od strane Prištine

Đurić je u izjavi Tanjugu istakao da konstantnim opstruisanjem i iskrivljenim tumačenjem briselskih razgovora i dogovora, Tahiri i njene kolege u privremenim institucijama u Prištini dovode u pitanje svoju iskrenost i posvećenost dijalogu i normalizaciji odnosa.

- Kada je pitanju imovina koju je Tahiri pobrojala, ne vidimo razlog zašto ona i njene kolege u privremenim institucijama u Prištini beže od diskusije o tome, osim ako nije zbog toga što znaju da Beograd poseduje dokumentaciju za sve te objekte i resurse, i dokaze da su u pitanju objekti i imovina koju smo decenijama stvarali i podigli našim parama i koja je nedvosmisleno u našem vlasništvu - rekao je Đurić.

TAHIRI PROVOCIRA: Brezovica, Trepča i Gazivode su kosovske!

Tahiri je prethodno izjavila da su turisticki potencijali Brezovice, Trepča, Gazivode, i ostali rudnici "nacionalna imovina Kosova", kao i da u razgovorima koji su vođeni u Briselu nikada nije razgovarano o imovini, preneo je Radio KiM.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Pazite Djuricu...ponovo vas Tahiri vara kad kaze da su Gazivode i Brazovica, Kosovski kapital...a Vi govorite nije nego Srpski...? Pa onda priznajete Kosovo kao drzavu..! Pobogu da li ste svesni sta zapravo Vi govorite.. ? Umesto da kazete DA KOSOVO JE SRBIJA po 1244 i sav kapital Kosovski je zapravo kapital i vlasnistvo drzave Srbije koji sa nasom dozvolom i planovima Vlade Srbije koristi i kosovska pokrajinska vlast ...Vlada...tako da se moze smatrati i kosovskim kapitalom posle takve konstatacije..! Kosovo je pokrajina po Ustavu Srbije i tako treba da se ponasate gospodine Djuricu..

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ne nadaj se dobro biti neće....čitav "Briselski Sporazum" velika farsa i zabluda samo da Šiptari kupe vreme, konsoliduju se i sve Nam pokradu...! Sve.... a Mi za uzvrat...od Amera i Nemaca - nećemo dobiti baš NIŠTA! To vam je plan pregovora u Briselu....

Radojka

pre 8 godina

Pravi ćorsokak. Zamislimo da Brisel "pritegne" Prištinu oko ove odluke Jahjage i ona posle toga poništi svoju odluku da ceo sporazum pošalje na njihov ustavni sud. Možete li zamisliti za kakve će sve koncesije i povlastice dobiti šiptari zeleno svetlo iz Brisela u eventualnom pokušaju da se ipak formira ZSO. Ne smem ni da zamislim. Druga stvar. Kad bi se nekim čudom prekosutra probudila i čula za prelepu vest kako su šiptari odustali od projekta kosovske države i hoće da žive u Srbiji, istog časa počela bi pripreme da gledam gde mi je najbolje da begam sa dva sina gimnazijalca. Ne bih želela da živim u državi sa dva miliona šiptara i to još u ekspanziji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija