• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Ginić

04.11.2015

09:29

VUČIĆ U SARAJEVU: Premijer Srbije dočekan u BiH uz najviše državne i vojne počasti!

Politika

VUČIĆ U SARAJEVU: Premijer Srbije dočekan u BiH uz najviše državne i vojne počasti!

Podeli vest

Predsednik Saveta ministara BiH Denis Zvizdić priredio je jutros ispred zgrade Parlamentarne skupštine u Sarajevu svečani doček premijeru Aleksandru Vučiću uz najviše državne i vojne počasti

Vučića je dočekao Zvizdić, koji je domaćin prve zajedničke sednice Saveta ministara i Vlade Srbije i počasni vod Oružanih snaga, uz intorniranje himni dveju država.

(FOTO) ŽURKA U AVIONU! Pogledajte kako je srpska delegacija otputovala u Sarajevo

Posetu srpske delegacije, koja je sinoć doputovala u Sarajevo, prate jake snage bezbednosti, a veliki broj pripadnika policije raspoređen je oko platoa Institucija BiH koji nadleće helikopter.

Tanjug

Uz premijera je većina ministara u vladi, a u Sarajevo nisu došli prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić, potpredsednice vlade Zorana Mihajlović i Kori Udovički, ministar energetike Aleksandar Antić, ministar kulture Ivan Tasovac i ministar prosvete Srđan Verbić.

Pre zajedničke sednice dve vlade, koja bi trebalo da počne oko 10 sati, Vučić će imati odvojene tet-a-tet sastanke sa Zvizdićem i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

Tanjug

Kako je najavljeno, posle sednice će biti potpisana četiri sporazuma - Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba između Veća ministara BiH i Republike Srbije, Memorandum o razumevanju u oblasti telekomunikacija, Protokol o saradnji na očuvanju mosta Mehmed paše Sokolović, kao i Sporazum u oblasti zaštite životne sredine I održivog razvoja.

Nakon sednice izjave za medije će dati premijer Aleksandar Vučić i predsedavajući Veću ministara Denis Zvizdić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Story

pre 8 godina

Niceg prirodnijeg od razumevana i saradnje jednog te istog naroda sa dve vere.Danas u 21. veku,konacno treba da se svi saberemo u jedno,i mi i bosnjaci i crnogorci,pa sto da ne i makedonci,ako to budu hteli.Niceg glupljeg od zivota u cetiri male siromasne i obezglavljene drzave.Cak i ponovo ujedinjeni u jednu drzavau sa oko 14 ili 15 miliona ljudi predstavljamo fleku na karti sveta,a pojedinacno da ni ne pricam.Kako cemo se zvati!? Kako god! moze opet Juga,moze Ujedinjene slovenske drzave,moze npr Velika Bosna ili Velika C.Gora,ali mnogo bitnije od toga bilo bi da se ovaj put svi dozovemo pameti i shvatimo da smo jedan te isti mali narod koji je mnogo iskrvario ili se zbog teskih istorijskih okolnosti asimilovao.U Turskoj po prilicno tacnim podatcima zivi oko 9 miliona nasih,u dijaspori oko 7,u Madjarskoj je oko 750.000 asimilovanih,u Rumuniji oko 600.000,u Bugarskoj 1,5 miliona Makedonaca slovena,i priblizno toliko u prijateljskoj nam severnoj Grckoj,tj Egejskoj Makedoniji,u Albaniji je oko 200.000 Srba ne samo asimilirano nego ne sme ni svoja imena da koristi i ta proces traje i dalje na ocigled Evrope.Nista prirodnije i pametnije i ekonomski i nacionalno nije od jedinstva.Orvorilo bi se ipak ozbiljnije trziste,stvorili bi se uslovi za napredak svih,ali je neophodno da se svi dozovu pameti,da izbace jadne nacionalisticke porive iz svojih glava da se okrenu toleranciji i postavanju svih i svakog,da se prihvate sve vere kao normalne,jer nema jasnijeg primera od kog svi treba da se stidimo,a to je albanski.Oni imaju svoj narod u sve tri vere pa su i oni onako primitivni uspeli da se sloze!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija