• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.11.2015

21:01

EU ZABRANJUJE INFORMER!? Naš list glavna tema na konferenciji Evropske komisije u Briselu!

Politika

EU ZABRANJUJE INFORMER!? Naš list glavna tema na konferenciji Evropske komisije u Briselu!

Podeli vest

Takozvani nezavisni novinari u centrali EU žestoko su napali naš list, i to samo zato istražujemo kako se finansiraju! Vučićević: Kad oni istražuju, onda je to sloboda i novinarstvo, kad mi istražujemo, onda je to terorizam!?!

Plaćenici Evropske unije na sve moguće načine pokušavaju da ućutkaju Informer i spreče nas da objavimo istinu o tome kako se zapravo finansiraju "nezavisni mediji" u Srbiji, odnosno kako strane vlade već godinama plaćaju pokušaje rušenja naše vlade.

Najava Informera da će od ponedeljka 9. novembra krenuti sa objavljivanjem rezultata velikog istraživanja o propagandnoj akciji čiji je krajnji cilj izazivanje haosa u Srbiji okarakterisana je juče u Briselu kao "poternica" usmerena protiv slobodnih novinara (?!).

Napala nas Albanka Džeta Džara
Novinarka kosovskog BIRN, izvesna Džeta Džara označila je Informer bez ikakvog dokaza kao plaćenički medij

Pojedini govornici na konferenciji Evropske komisije o slobodi medija na Zapadnom Balkanu i u Turskoj "Spik ap", koju je otvorio lično evropski komesar Johanes Han, zatražili su čak da Informer bude zabranjen!

Pljuju, vređaju...

Iako smo najavili da ćemo objaviti konkretne dokaze, dokumenta i izjave saučesnika u zločinačkoj propagandnoj akciji, novinarski eksperti iz CINS, BIRN i KRIK unapred nas napadaju kao da smo teroristi!

Zašto oni to rade? Čega se toliko plaše? Šta to tako strašno kriju od javnosti u Srbiji?!

Na pomenutoj konferenciji Evropske komisije u Briselu novinarka kosovskog BIRN, izvesna Džeta Džara označila je Informer, bez ikakvog dokaza, kao "plaćenički medij"! Tokom njenog izlaganja, preko ogromnog video-bima u kongresnoj hali prikazana je strana naših novina (pogledajte fotografiju).

Propagandna mašinerija

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da CINS, BIRN i KRIK nisu nezavisni mediji, već "evrounijatski lobisti i plaćenici".
- Zapad već godinama formira propagandnu mašineriju u Srbiji, koja se pravi preko takozvanih nezavisnih medija. Zato im je noćna mora da neko otvori tu priču i obelodani šta su sve radili. Oni nisu slobodni mediji niti borci za demokratiju, već zavisni projekat usmeren protiv interesa Srbije. Svi oni dobijaju ogroman novac ne da bi otkrivali afere, već da bi kreirali javnost i lobirali za EU - zaključuje Anđelković.

Napadima ostrašćene Albanke brže-bolje su se pridružili i "nezavisni novinari" iz Srbije.

Tako je urednik "Južnih vesti" Predrag Blagojević na Tviteru odmah poručio:

- Poternica Informera za srpskim novinarima Stevanom Dojčinovićem, Slobodanom Georgievim i Branko Čečenom tema i u Briselu #SpeakUp3"

Novinar Dušan Mašić, koji već godinama radi na Bi-Bi-Siju, prešao je i na lične uvrede upućene našem uredniku.

- Svaka čast, Vučićeviću. Ako si želeo međunarodnu slavu ludaka, dobio si je - napisao je Mašić, dok je glumica Bojana Maljević jedva dočekala da ironično prokomentariše da je Informer "zvezda konferencije".

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je juče da je to što se desilo u Briselu samo dokaz strašnog licemerja i nasilja EU i njihovih plaćenika u Srbiji.

Milivojević: Tek će vas napadati!

Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević ističe da se naš list sada nalazi u nezgodnoj poziciji.
- Informer je u sendviču između evrofanatične politike Beograda i rusofilske i evroskeptične uređivačke politike vašeg lista. Zato možete da očekujete da vas napadnu i ljudi iz vrha vlasti, jer organizatori te konferencije nisu moji, već njihovi "evropski prijatelji" - upozorava Milivojević.

- Pazite, kad oni istražuju i godinama siluju afere po Srbiji, onda je to sloboda i vrhunsko novinarstvo, a kada mi istražujemo, onda je to valjda terorizam!?! Čekajte, pa je l' to nama nekim evrounijatskim dekretom možda zabranjeno da se bavimo novinarstvom?! I jesu li to oni zaštićeni kao mečke, pa niko ne sme da ih pita odakle im milioni? - pita Vučićević, koji odlučno odbacuje sve optužbe izrečene u Briselu:

- Ne razumem o kakvoj oni to poternici govore! Pa zar je poternica najavljivanje tekstova u novinama? Šta tačno u toj najavi nije po zakonu, kodeksu ili bilo kom pravilu?! To su sve gluposti! Moram, ipak, da vam kažem da me neobično raduje panika koju je među tim takozvanim nezavisnim novinarima izazvala sama najava naših tekstova! Oni znaju šta su sve i kako radili, a znaju i da od ponedeljka 9. novembra, kad mi objavimo sve što smo saznali, neće više moći tek tako da lažu Srbe - objašnjava naš glavni urednik.

Čiste gluposti

Na drugoj strani, direktor agencije "Partner konsalting" Miroslav Šutić tvrdi da su kritike upućene u Briselu našem listu klasičan vokabular nevladinih organizacija koje treba ignorisati.

- Ma šta vas briga! To što ove organizacije proguraju ovakvu retoriku do evropskih institucija ne znači apsolutno ništa. Ne znam što vas ističu u negativnom kontekstu kad najava priče o otkrivanju načina na koji neko posluje i na koji se finansira apsolutno ne upućuje ni na kakvu poternicu. To su gluposti! - ističe Šutić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Чувајте се..."Сионски мудраци" не воле штампу коју не контролишу... Зато - или ће је ОТКУПИТИ ( све има цену ), "ОТУПИТИ" (корупцијом), "ЗАГЛУПИТИ" (откупом вреднијих кадрова) па ако све 3 опције не буду дале резултат - главу ће Вам ОДРУБИТИ...исто као и " Шарлу" или 1999 РТС-у ако не успеју на претходна 3 наведена начина да Вас се елегантно - "реше"...! А где ћу ја онда сирома - да коментаришем..? Где Једино још у Србији - слободне су : Синдикалне Новине...и Информер...

DJovan

pre 8 godina

Mi citamo INFORMER, a EU-stasija, nacisticka, neka sa oprostenjem PUSE-- znate ono, zamotaju u INFORMER, pa POPUSE - domacu krdzu.INFORMER niko ne sme da zaustavi!

HRVAT

pre 8 godina

Ako Informeru zabrane rad tko ce pisati o Ustasama..hrvatskim vitezovima???\n\n

Dragomir

pre 8 godina

HRVAT,ne zloupotrebljavaj slobodu štampe u Srbiji?Ako se deklarišeš kao hrvat jer ne smeš reći da si srbin mi te ovde razumemo.U pitanju je ,,da te ne izede mrak,,!A da ti ustaše nazivaš vitezovima,eeee,bato moj srbine,bolje sedi (sjedi) di si kada za nigde nisi.Ustaše su bili srbi čitajući imena i prezimena!Sa uživanjem su i decu klali!Katolička sestra ubijala je decu u logoru budakom!Nemci su se šokirali onim šta su ustaše činili.A da nemaca nije bilo ne bi ni bili koljači!Na ruskome frontu ustaše su bili beda od vojske!Kukavice i dezerteri!Nisu im dali ni krompir da čiste da ne poseču prste a za klanje čoveka su bili eksperti.

Dragomir

pre 8 godina

HRVAT,ne zloupotrebljavaj slobodu štampe u Srbiji?Ako se deklarišeš kao hrvat jer ne smeš reći da si srbin mi te ovde razumemo.U pitanju je ,,da te ne izede mrak,,!A da ti ustaše nazivaš vitezovima,eeee,bato moj srbine,bolje sedi (sjedi) di si kada za nigde nisi.Ustaše su bili srbi čitajući imena i prezimena!Sa uživanjem su i decu klali!Katolička sestra ubijala je decu u logoru budakom!Nemci su se šokirali onim šta su ustaše činili.A da nemaca nije bilo ne bi ni bili koljači!Na ruskome frontu ustaše su bili beda od vojske!Kukavice i dezerteri!Nisu im dali ni krompir da čiste da ne poseču prste a za klanje čoveka su bili eksperti.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Госпон, писаће Ваша хисте(о)рија !! - И то крвљу невиних жртава...када сви колективно, дођете Богу на Истину..! ( Уф, пардон, заборавио сам се, Ви у тог Бога - не верујете... )

Dragomir

pre 8 godina

Kada ga ,,lala iz Banata,, napiše onda komentar samo da mu iskopiraš i uramiš!A da ,,HRVAT,, napiše da su ,,ustaše vitezovi,, vala,bato,ne vredi ni da se krstim sa tri prsta ili ,,sa lopatom,,!El se katolici krsta ,,sa lopatom,,?Tako sam čuo!Nekako se ne ljutim kada građani Hrvatske kažu da je Nikola Tesla hrvat jer neka se malo raduju i ponose!Neće da škodi!

Boban

pre 8 godina

Ništa to nije novo. Moraju da opravdaju pare koje dobijaju od Brisela. Računaju, da im govore ono što oni žele da čuju. Ne znam zašto naša Država ne kopira Zakone SAD o Nevladinim organizacijama i Medijskim kućama i basta.

ivan

pre 8 godina

Mi nismo u eu niti zelimo...kako ti fasisti uopste imaju obraza na celu sa tom shiptarkom i turcinom dapricaju kad su oni najveci govornici mrznje i rasizma!

posmatrac sa severa

pre 8 godina

To se zove evropska sloboda govora i medija. Sto je njima dozvoljeno nama nije, cega se mi stidimo zapad se tim ponosi, sto je kod nas greh kod njih je obaveza........... mogu celu noc da nabrajam ali ne vredi.- Zapad mora shvatiti da ne moze nama da nametne misao, nacin zivota da mi igramo kako oni sviraju da mi drhtimo cim se u Briselu neko nakaslje, mi smo slobodan narod nismo jos ni jedno poglavlje pregovaracko zapoceli a oni naredjuju kao da smo punopravna clanica EU. Tek ako, AKO ikad postanemo partneri u toj EU mozda ce moci da zahtevaju da uskladjujemo mnogo toga.

gaga vuk

pre 8 godina

Vi sste jedan od retkih casopisa koji objavljujete kritike na racun kako pozicije tako i opozicie.Probajte jedan isti kriticki napisan tekst da posaljete svim novinama, neko ce objaviti a neko nece, lepo ce se videti koje su ciji.

gaga vuk

pre 8 godina

Vi sste jedan od retkih casopisa koji objavljujete kritike na racun kako pozicije tako i opozicie.Probajte jedan isti kriticki napisan tekst da posaljete svim novinama, neko ce objaviti a neko nece, lepo ce se videti koje su ciji.

Mahnit Besan

pre 8 godina

Vi ste poslusnici ne novinari i sramota ste za Srbiju, dobar vam stojim.

Petar Pan

pre 8 godina

A što ne kompezujete ,,ocene,, sa crnogorskim ,,Informerom,,? Tamo ste na evroatlantskoj ,,liniji,, pa Vas maze Vas svaki dan po glavici a dobijete i poneki keksić ... A kako ovde niste ,, na liniji,,... znači - nerešeno ! PS. Mislim, objavićete ovo ali 2055... Poz

Djole

pre 8 godina

Imam utisak da i Informer i D.J.Vucicevic,osjećaju neopisiv i dubok bol u predjelu gluteusa i donjih ekstremiteta,zbog novinara iz CInsa,Birna i Krika.Samo napred,uostalom stvarno imate fantastičnu reklamu i jos pride besplatnu!Razmislite o promeni cene marketinskih usluga,sada ste hedlajneri!

DJovan

pre 8 godina

E, to nam je ono o cemu ja cesto pisem, da ne snemo u EU-stasko- nacisticku tvorevinu, jer kad nam sada rade sve ove neljudske stvari, sta ce tek raditi kad budemo njihov clan. Lako je predvideti, odredice nase najvece MRZITELJE Hrvate da rese pitanje SRBA, a oni najbolje znadu kako to resiti, iskustvo im je nemerljivo, cak I sa Nemcima.

XXL

pre 8 godina

A kako sada da postavim komentar kada su Ovi napadom na "Informer" skinuli masku i potvrdili tačnost pisanja Ovog medija?

Milutin Vranjski

pre 8 godina

У сваком свом коментару, трудим се да задржим одређени ниво прихватљивог опхођења, али у овом случају направићу изузетак; ма могу ти лемури из ЕУ да вам га дувају! Једино овде могу да слободно напишем оно што мислим, и то да ми се објави без цензуре, редуковања или препичавања оног што напишем. Овај лист, те самим тим и овај портал ИНФОРМЕР-а су дефинитивно једини демократски у правом смислу те речи у Србији. Ако треба митинг подршке - ту сам.

Djordje

pre 8 godina

Sta vas to iznenadjuje ja probavam da istinu pisanim putem preko maila u Holandskih novina Telegrafa,Volkskrand, AD,itd iz Amsterdama vec 20 godinaa probam da udjem, nema sanse da das svoje misljenje npr Rat unistavanje ex YU kao drzave ! A posebno je bolno bombardovanje Srbije 1999 godine,od Holandskih pilota koji su bez svojih uz Nato nas neduzne ljude decu bombardovali unistavali njihove zivote i nasu SRBIJU!!Holandjani su postali veliki flegmatici samo:kako kaze preko puta Atlanskog okeana, o tom prljavom ratu od njih nametnut zbog poojnog Milosevica ,i sada je bolna tacka sada je

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17