• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.11.2015

08:53

DAČIĆ: Ko je lud da poveruje da će Albanci na Kosovu čuvati naše svetinje!

Politika

DAČIĆ: Ko je lud da poveruje da će Albanci na Kosovu čuvati naše svetinje!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da je izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček da će srpsko versko i kulturno nasleđe biti najbolje zaštićeno ako Kosovo postane člania Uneska, "lažan argument onih koji guraju Kosovo u Unesko"

Komentarišući izjavu Lunačekove, Dačić je u izjavi za Danas postavio pitanje "zašto do sada srpsko versko i kulturno nasleđe nije bilo dobro zaštićeno".

- Zašto do sada srpsko versko i kulturno nasleđe nije bilo dobro zaštićeno, već je Kosovo u prisustvu međunarodnih snaga uništilo ili oštetilo više od 200 crkava, manastira i drugih verskih objekata, više od deset hiljada ikona je odneto, pokradeno, ruše se čak i nadgrobni spomenici. I mi treba da poverujemo da će biti bolja zaštita, a u isto vreme se štampaju verski kalendari u kojima se naše crkve i manastiri označavaju kao albanski - rekao je Dačić.

DAČIĆ U UNESKU: Ljudi, Kosovo nije država - bolje je da odložite raspravu o prijemu!

Ministar je prekjuče na zasedanju Generalne konferencije Uneska apelovao na tu organizaciju da odloži debatu o članstvu Kosova i tako pruži šansu dijalogu.

Dačić je pozvao Unesko da ostane veran svojim izvornim principima, sačuva moralni kredibilitet i ne dozvoli da bude politizovan i zloupotrebljen.

Ulrike Lunaček je u intervjuu za Radio "Slobodna Evropa" rekla da lobiranje Srbije protiv Kosova "govori da Srbija ne želi da zaštiti svoje nasleđe, što inače, čini Unesko".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Geneve81

pre 8 godina

Dacicu: A ko je lud da poveruje da ce Srbija na Kosovo nece zapaliti jos 218 dzamije kao 99 godine?!!!

Sekula Radovan

pre 8 godina

A ti nemoj da pucaš iz džamije i nemoj da guraš decu ispred sebe junačino!

djoka

pre 8 godina

kad ih pre napraviste? ili mozda racunate turske kao svoje? a turci su gradili na temeljima spaljenih srpskih crkava,,, i, onako uopste: umse li ti da brojis?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17