• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2015

19:22

RUŽIĆ JAČI OD DAČIĆA! Šef socijalista ucenjen, mora da ćuti i trpi

Politika

RUŽIĆ JAČI OD DAČIĆA! Šef socijalista ucenjen, mora da ćuti i trpi

Podeli vest

Šef socijalista ne kažnjava svog potpredsednika iako bi zbog njegovih ispada uskoro mogao da bude izbačen iz Vlade... Dačić se očigledno plaši Ružića, koji zna svašta o njemu i brojnim aferama

Lider SPS Ivica Dačić uporno ne kažnjava potpredsednika svoje stranke Branka Ružića iako bi zbog njegovih primitivnih ispada socijalisti uskoro mogli da budu izbačeni iz vladajuće koalicije!

Neki Ružićevi ispadi

* Ružić je branio uhapšenog tajkuna Dragana Đurića
* Optuživao je vlast zbog ukidanja "Utiska nedelje"
* Kritikovao je smene u vrhu srpske policije
* Protivio se smanjenju penzija

 

Dačić se iz nekog razloga strašno plaši Ružića, koji najverovatnije ima kompromitujući materijal i dokaze o brojnim aferama šefa SPS.

Prošlo je sedam dana od kako je Ružić na Fejsbuku objavio svoju fotografije sa Igorom Mikićem (huligan koji je oktobra prošle godine prekinuo TV prenos utakmice Srbija-Albanija uzvicima "Vučiću, pederu"). Ružić je Mikića, da zlo bude veće, još i nahvalio kao čestitog i poštenog čoveka!

RUŽIĆ OPET PROZIVA: Evo, povlačim izvinjenje Dačiću, da se Vučić ne bi čudio!

Zbog toga se najpre izvinio i Dačiću i Vučiću, da bi samo dan kasnije povukao izvinjenje!?! I do danas mu zbog toga ni dlaka s glave nije zafalila.

Svi su se ućutali

I pored najave "stroge kazne" čim se vrati iz posete Rusiji (a iz Moskve se vratio u petak), Dačić do danas Ružića nije čak ni ukorio. Zašto? Stručnjaci kažu da iza toga stoji ili veliki strah ili ucena!

U prilog tim sumnjama govori i podatak da u SPS još nije zakazan nikakav sastanak na kom bi se govorilo o Ružićevim ispadima, a sva je prilika, kažu naši izvori, da ga neće ni biti.

ČISTKA U SPS: Dačić otpisao Ružića, smenjuje ga odmah posle Uneska!

- Niko još ništa nije pričao na ovu temu. Ivica jeste najavio da će partija o Ružiću diskutovati posle zasedanja Uneska, ali se sve nešto plašim da do toga nikad neće doći - prenosi jedan od naših sagovornika.

Tanjug

Upitan za razlog Dačićevog oklevanja da kazni Ružića, Informerov izvor odgovara da se u stranci spekuliše o dva moguća scenarija:

Šta kažu socijalisti

DIJANA VUKOMANOVIĆ:
To ćemo rešavati u stranačkim organima. Odmerićemo istupe funkcionera i reagovati prema statutu partije.

ĐORĐE MILIĆEVIĆ:
Dačić je bio jasan. O tome ćemo pričati u stranci, ne u medijima. Sad ima mnogo važnijih državnih pitanja.

NOVICA TONČEV:
Trenutno nisam u Beogradu i zaista sam van svih političkih tokova. Ne znam stvarno o čemu je tu reč.

- Prema prvom, Ivica jednostavno nema hrabrosti. On dosad nikog nije kaznio oduzimanjem funkcije, a kamoli izbacivanjem iz partije! Tako je i s Ružićem. Pušta ga i nada se da će oluja proći. S druge strane, pojedini su ubeđeni da Ružić ucenama drži Dačića u šaci. Niko nema predstavu šta to Ružić zna ili ima, ali se kunu da bi svaki drugi funkcioner koji bi se ponašao kao on bio momentalno isključen iz stranke!

NISAM HTEO MAJKE MI! Branko Ružić se izvinio Aleksandru Vučiću i Ivici Dačiću!

I dok Dačić juče nije odgovarao na pozive, baš kao ni Ružić, ostali funkcioneri SPS bili su prilično rezervisani u komentarima na ovu temu, uz poruku da će se sve rešiti unutar partije.

Na drugoj strani, analitičar Milan Nikolić ocenjuje da Dačićevo tolerisanje Ružića pokazuje da šef socijalista nije toliko moćan u partiji kao što se obično misli.

- Dačić bi rado sklonio Ružića, ali mu ne dozvoljavaju frakcije unutar stranke. Ružić je toga svestan, pa šefu namerno pravi probleme s koalicionim partnerima. Naravno, uvek je moguće i da Ružić ima nešto "škakljivo" o Dačiću, pa ga zato niko ne dira, mada je to manje verovatno - ističe Nikolić.

Odlaganje kazne

Njegov kolega Đorđe Vukadinović smatra da postoji više mogućih razloga zbog kojih se kazna odlaže.

- Razlog može biti to što je Ružić omiljen u opštinskim odborima, pa njegovo kažnjavanje ne bi bilo dobro prihvaćeno u stranačkoj bazi. Članstvo SPS bi eventualnu kazna shvatili kao dokaz Dačićeve slabosti i stekli utisak da se mora uvek povinovati Vučiću. A, ko zna, možda postoji i neki spoljnopolitički razlog - zaključuje Vukadinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kos

pre 8 godina

sto bi dacic stetio ruzicu pa koga je vucic izbacio zoranu mozda

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija