• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.11.2015

21:45

STEFANOVIĆ U "TEŠKOJ REČI": Istražićemo optužbe Bogićevića protiv Rodića, neko će morati da odgovara!

Politika

STEFANOVIĆ U "TEŠKOJ REČI": Istražićemo optužbe Bogićevića protiv Rodića, neko će morati da odgovara!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je večeras, gostujući u emisiji "Teška reč" na tv Pink, da će policija do kraja istražiti optužbe biznismena Miroslava Bogićevića da je gazdi "Kurira" dao reket od miliona evra i da će na kraju za to neko morati da odgovara

 

Stefanović je poručio da policija uveliko vodi istragu protiv Rodića, a da su optužbe Bogićevića novitet, koji će dodatno biti ispitan i da rezultate očekuje veoma brzo, a onda i reakciju Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Ovo je veoma složen slučaj, u kojem imamo brojne mahinacije, preturanje novca, razbacivanje milionima... Pokrenuli smo istragu, ona traje mesecima i očekujem njen skori kraj. Na optužbe Bogićevića reagovaćemo i mi i Tužilaštvo, kojem ćemo dostaviti sva naša saznanja. Na kraju će sigurno neko morati da odgovara - poručio je ministar Stefanović.

On je naglasio da je apsolutno nemoguće da se posle svega što se dešava poslednjih dana na medijskom nebu Srbije i posle priče biznismena Bogićevića o plaćanju reketa gazdi Kurira Aleksandru Rodiću - ne desi ništa. 

Apsolutno je nemoguće da se ne dogodi ništa, jer su iznete mnogo teške optužbe. Istraga će utvrditi da li je bilo iznude, neplaćanja poreza, pranja para, ko je u tome sve učestvovao i kakvu je ulogu imao

Nebojša Stefanović, ministar policije

- Apsolutno je nemoguće da se ne dogodi ništa, jer su iznete mnogo teške optužbe. Istraga će utvrditi da li je bilo iznude, neplaćanja poreza, pranja para, ko je u tome sve učestvovao i kakvu je ulogu imao. Zbog ovakvih pljački naša država je oronula, bolnice propadaju, deca u vrtićima nisu imala za hranu... Oni o milionima pričaju kao da su bombone - naglasio je Stefanović.

Glavni urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović rekao je u "Teškoj reči" da je afera oko plaćanja reketa gazdi "Kurira" slika i prilika kako se radila u doba prethodne vlasti u Srbiji.

Ovo jeste politički skandal, jer nam afera pokazuje kako je kružio novac u ono vreme i kako su tome služili mediji. Ne znamo koliko je tu sve miliona dato, kada Bogićević čak ne može da se seti ni gde je dao tih milion evra Rodiću. Ako se ceo slučaj bude odmotao, bog zna gde će nas sve finansijske transakcije odvesti - smatra Cvijanović.

On je istakao da je ceo ovaj slučaj "dušu dao" da se ekspresno reši.

- Imamo sve elemente, izjave, svedoke, tako da je ovaj slučaj lako rešiti. Bez obzira što očekujem žestok otpor u političkim krugovima i delu javnosti, jer smatram da je cela afera mnogo dublja nego što naziremo, da dotiče daleko širi krug ljudi. Smatram da ovo što sada vidimo je kao ledeni breg, samo jednu sedminu toga možemo da nazremo - istakao je Željko Cvijanović.

Advokat Borivoj Pajović je poručio ministu Stefanoviću da mora da se istraži i koje i zašto zaustavio istragu protiv porodice Rodić, koja je pokrenuta još 2009. godine.

- Policija mora da utvrdi ko je stopirao i sakrio u fijoke istragu koja je pokrenuta protiv Rodića 2009. godine i dopunjena 2010. Iz te fijoke kreće sva trulež - poručio je Pajović.

Babović: Fascinantna brutalnost

Zamenik glavnog urednika "Novosti" Milan Babović rekao je u "Teškoj reči" da nije iznenađen optužbama biznismena Miroslava Bogićevića o plaćanju reketa Aleksandru Rodiću.

- Mi smo za to znali još 2012. godine, ali je fascinantna brutalnost kojom je sve to izvedeno. Interes je javnosti da se cela afera rasplete do kraja, ali i da se sazna šta je sa pričom od pre mesec i po dana kako je "Kurir", navodno, postao vlasnik dela "Novosti" i "Politike" - naglasio je Babović.

Glavna urednika Politike Ljiljana Smajlović istakla je da ovo nije "rat tabloida", već afera koja mora da se do kraja istraži, jer jer veoma važna za budućnost srpskog novinarsta.

Ovo nije rat tabloida i njihovih gazdi, ovo je pitanje svih nas! Ne možemo da gledamo sa strane. Ne prihvatamo tu nepristojnu ponudu Rodića da on bude na čelu srpskog novinarstva, verujem da će je i ostale kolege odbaciti - naglasila je Smajlovićeva.

Ona je naglasila i da je apsurdna priča Borisa Tadića, nekadašnjeg predsednika države, da nije ništa znao o relacijama biznismena Miroslava Bogićevića i Aleksandra Rodića i namerama "Kurira" da kupi "Politiku".

-  Mi smo još 2011. godine saznali od čelnika LDP da je "Kurir" kupio "Politiku". Sonja Liht i Boris Tadić su tvrdili da to nije tačno. Na kraju smo videli da neko "interesovanje" Rodića postoji, navodno su samo hteli da "zaštite Politiku" od "narko bosa iz Sarajeva"! Da li je mogao "Kurir" bez saglasnosti vrha vlasti da napravi takav potez? Naravno da nije. Zato su današnje izjave Borisa Tadića potpuni apsurd - zaključila je Ljiljana Smajlović.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MUP

pre 8 godina

Doktore , istrazite vi odakle njemu 1.000.000 € u kesu i zasto ne placa porez ? Ostavite se vi igre macke i misa .

Cole5

pre 8 godina

Ušao sam na portal nepismene bagre kako ja od milošte se obračam administratorima kurirovog portalaq i mogu vam reći da su angašovali botove da lupaju pluseve, dok nijedan loš komentar veyan ya njih na njihovom portalu nemožete pročitati. ja sam ostavio komentar i rekao im da znam da ga neće objaviti. u komentaru sam napisao da taj navodni medijski mrak je u suštini mrak koji će iz CZa ili iz Zabele gledati njihove gazde zbog svih kriminalnih radnji kojima su se bavili. A što se tiče Bogićevića zeleo bih da ga vlas uzme u zaštitu a da on zauzvrat razotkrije sve mahinacije bivšeg rezima i da svi na čelu sa bivšim presednikom drzave omaste bukagije. Jer ako su mogli Hrvati Sanadera, a Slovenci Janšu da hapse i procesuiraju zašto bi to bilo zabranjeno Srbiji... Ako odete na portal nepismene bagre Kuria videćete kako botovi lupaju plusiće, ja ih nikad toliko nisam video u kakciji, obicno je to bilo desetak a ponekad skoro stotinak plusica sa sada su upitanju hiljade. pa ispade da svi u srbiji su registrovani na kurirovom portalu. i na kraju moju registraciju su obrisali....

Cole5

pre 8 godina

Ушао сам на портал неписмене багре како се ја од милоште обраћам администраторима курировог портала и могу вам рећи да су ангашовали ботове да лупају плусеве, док ниједан лош коментар везан за њих на њиховом порталу неможете прочитати. Ја сам оставио коментар и рекао им да знам да га неће објавити. У коментару сам написао да тај наводни медијски мрак је у суштини мрак који ће из ЦЗа или из Забеле гледати њихове газде због свих криминалних радњи којима су се бавили. А што се тиче Богићевића желео бих да га власт, односно тужилаштво узме у заштиту а да он заузврат разоткрије све махинације бившег резима и да сви на челу са бившим преседником државе омасте букагије јер је он један од кључних актера и био је у епицентру свих махинација, односно он је био проточни бојлер за новчане трансакције. Јер ако су могли Хрвати Санадера, а Словенци Јаншу да хапсе и процесуирају зашто би то било забрањено Србији... Ако одете на портал неписмене багре Куриа видећете како ботови лупају плусиће, ја их никад толико нисам видео у акцији, обично је то било десетак а понекад скоро стотинак плусића у зависности од теме а сада су упитању хиљаде. Па испаде да сви у србији регистровани на курировом порталу. И на крају моју регистрацију на порталу неписмене багре је обрисана јер сам их сваки дан поздрављао са "Добро јутро неписмена багро". То сам чинио из протеста јер неке моје коментаре у којима сам аргументовано бренио интересе своје државе и народа којем припадам док су хрватима, муслиманима, милогорцима и нарочито шиптарима, како неко овде рече свим "СРБОЖДЕРИМА" истовремено дозвољавали да пљују по нама....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija