• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.11.2015

14:13

OLAND SE NAROGUŠIO: Hoću sve informacije o špijuniranju, sada i odmah!

Politika

OLAND SE NAROGUŠIO: Hoću sve informacije o špijuniranju, sada i odmah!

Podeli vest

Francuski predsednik Fransoa Oland zatražio je danas od Berlina sve informacije nakon izveštaja da je nemačka obaveštajna služba špijunirala šefa francuske diplomatije Lorana Fabijusa, navodeći da takvo ponašanje nije očekivao između prijateljskih zemalja

- Tražimo da nam se dostave sve informacije - rekao je Oland na marginama samita o migraciji na Malti.

- Takva vrsta aktivnosti ne treba da postoji među saveznicima - rekao je on.

Nemački mediji preneli su juče da je nemačka obaveštajna služba (BND), prema saznanjima medijske kuće RBB, izgleda, špijunirala i nemačke vodeće diplomate, kao i francuskog ministra inostranih poslova Lorana Fabijusa.

- U zadacima BND nije predviđeno špijuniranje - rekla je zamenik portparola nemačke vlade Kristijane Virc i ponovila rečenicu kancelara Angele Merkel da spijuniranje među prijateljima ne ide.

Magazin navodi da su se u viziru BND našla ministarstva unutrašnjih poslova SAD, Poljske, Austrije, Danske i Hrvatske i da u takozvane "tražene pojmove" koje BND koristi pri špijunaži, spadaju i američka predstavništva pri EU i u Ujedinjenim nacijama, kao i američko Ministarstvo finansija.

U Nemačkoj su na listi BND bili brojni konzulati i ambasade, pa su tako nadgledani mejlovi, telefoni, adrese i faks-brojevi predstavništava SAD, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Portugalije, Grčke, Španije, Italije, Austrije, Švajcarske i Vatikana.

OLAND: Dosta nam je američkog špijuniranja

ANGELA BRANI BND: Špijuniranje prijateljskih zemalja loše, ali...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Pan

pre 8 godina

Ma evo sve ce obavestajne podatke da ti daju deka Olande...Samo sto nisu... i uz veeeeeeeeeliko obecanje da ,,nece vise nikad,, ( kao i posle I i II svetskog rata) Nemoj samo tako glasno da vices, uplasices prijatelje...A STA CES ONDA?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija