• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.11.2015

11:20

BEOGRAD U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE: Vesić pozvao građane da zapale sveće u znak solidarnosti!

Politika

BEOGRAD U BOJAMA FRANCUSKE ZASTAVE: Vesić pozvao građane da zapale sveće u znak solidarnosti!

Podeli vest

U znak solidarnosti sa Francuskom i njenim narodom, povodom terorističkih napada u Parizu, večeras će Most na Adi, palata Albanija i spomenik Pobednik na Beogradskoj tvrdjavi biti osvetljeni u bojama zastave Francuske, rekao je gradski menadžer Goran Vesić

Vesić je rekao da će i svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju ukrasno osvetljenje večeras biti osvetljeni plavim svetlom. 

Prema rečima Vesića, ovaj gest solidarnosti Beograda i Srbije sa Parizom i Francuskom usledio je na predlog predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Vesić je pozvao Beogradjane koji to žele, da u teškim trenucima za Francusku i ujedinjenu Evropu, izraze solidarnost paljenjem sveća ispred spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu na kojem piše "Volimo Francusku kao što je ona volela nas".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Velika je SRBIJA

pre 8 godina

Подршка праведницима, против новог зверског поретка....Подршка све до последњег католика..

niki

pre 8 godina

"Volimo Francusku kao što je ona volela nas 1999".

dragan

pre 8 godina

Strasno mi je zao Francuskog naroda. Taj narod nije nista kriv za ovu klaonicu.Saosjecam sa njima.Sjetim se stalno da smo bili dva naroda veoma bliska ali nas je politika podijelila. Pogledajte na Kalemegdanu spomenik zahvalnosti Francuskoj podignut 1930 godine. Dolazi do tenzija u politici 60-ih godina a onda 90-ih, pokrivamo spomenik crnim velom, velom zalosti (saucesca Srpsko - Francuskom prijateljstvu) i neslaganja Srba sa Francuskom politikom. Sad, kad ovo gledamo nemozemo da se ne upitamo zasto se to desilo u Francuskoj koja je otvorena za Muslimanski svijet i ima 5-6 miliona stanovnuka muslimana iz Arapskog svijeta. Pogresna politika Francuza prema Arapskom svijetu i slijepo slijedjenje politike najvecih terorista na svijetu a to su SAD dovelo je Francuze do ovog tragicnog dogadjaja, i to nece biti nazalost kraj.Sad Hollande objavljiva rat. Pitam kome? Kako bez ONU? On se onda nerazlikuje od terorista. Da zaboravio sam da je on vec u teroristckom ratu zajedno sa SAD-om i salje nosace aviona prema Siriji.Da nespominjem sta je uradio Sarkozy sa Libijom.Sarkasticno i bijedno od njega.Treba podnijeti ostavku.Moje duboko saucesce Francuskom narodu.Lijepo od Beograda sto ce na neki nacin da oda postu mucki ubijenim i neduznim Francuzima. Nadam se da ti isti Beogradjani jos odu( ako su uopste isli???) do Ruske ambasade, odnesu plisanog medu, cvijet i upale svijecu za pokoj Ruskom narodu koji.

Dusan

pre 8 godina

Da li su ti isti francuzi palili svece za nase postradale tokom 1999 g. i bombardovanja Srbije...Sram vas bilo, stidite se vase politike...

badza

pre 8 godina

Ne mogu da precutim.Evropa im je sirom otvorila vrata.

Dragan

pre 8 godina

Neću da poslušam mog premijera , ići ću na mesto gde su ti isti francuzi zlikovci sedamdeset osam dana bombardovali moju i zemlju , ići ću i reći ću i ove zlikovce francuze snašlo zlo , reći ću žalim za nedužnim žrtvama , ali reći ću eh da je bili sreće da nekako potrefe te kreatore zla ali .......... ,

gagi

pre 8 godina

Bravo Dragane jabuko sa grane,svaka ti rec dukata vredi!

Dragomir

pre 8 godina

Ел су француски бомбардери обављали свој посао по Србији?Ел су французи признали Космет који су окупирале албанске снаге?Није ми пријатно што у Паризу страда недужан народ али ми који знамо историјат памти се шта су французи радили по својим колонијама у Африци и шире.Тако да ето им живот пун страха.Дозволили су најезду муслимана а спортски тимови репрезентације су им све сами странци?

mira

pre 8 godina

Zao mi je sto uvek stradaju nevini...ali Francuska ,revolucijonarna ,liberarna nezaboravi kako lajase i navijase da nas ubijaju i truju,i dan danas nasi umiru od posledica...pa neka vide kako boli

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija