• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.11.2015

13:25

GAŠIĆ: Nije ugrožena bezbednost građana Srbije

Politika

GAŠIĆ: Nije ugrožena bezbednost građana Srbije

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas u Preševu, da prema trenutnoj bezbednosnoj proceni nema nikakvih indicija da je stepen ugroženosti građana Srbije veći nego što je bio prošle nedelje

 

Gašić je novinarima prilikom obilaska prihvatnog centra za izbeglice, rekao da se policija i ostale službe, a pre svega Ministarstvo rada, brinu o tome da sa izbeglicama u Srbiju "ne može da uđe ništa nelegalno".

On je rekao da je povišen nivo bezbednosti u policiji, vojsci u bezbednosnim službama, što je normalna procedura u ovakvim situacijama. Dodao je da se bezbednosna situacija u zemlji i okruženju redovno prati, ali da se trenutno ne procenjuje da postoji povećan stepen rizika.

Ministar je rekao da je u proteklih šest meseci u Srbiju ušlo 490.000 migranata i da su svi oni registrovani na način na koji je to moguće.

Gašić je precizirao da izbeglice u Srbiju dolaze bez dokumenata, kao i da pre toga prolaze kroz tri ili četiri države - Tursku, Grčku, Makedoniju ili Bugarsku i da Srbija ne može da uradi ništa više na njihovoj registraciji nego što već radi.

- Na samom ulasku u Srbiju postoji policijski punkt na kojem izbeglice prolaze kroz skener i detaljan pregled policije, koja pregleda sve što nose u prtljagu i oduzima im noževe, makaze ili bilo šta što proceni da može da povredi nekoga - rekao je Gašić.

Ministar je dodao da policija na više od 20 punktova u Prešev, uzima otiske prstiju izbeglicama i fotografiše ih, ali je ponovio da niko od njih nema dokumenta, kao i da se svi redom izjašnjavaju da su rođeni 1. januara.

MUP SRBIJE POTVRDIO PISANJE INFORMERA: Sirijski terorista je prošao kroz Preševo i Srbiju do Pariza!

RANJENO NAJMANJE ČETVORO SRBA U PARIZU! Troje teže povređeno, ali su van životne opasnosti!

LAZANSKI: Srbija nije ugrožena, mi teroristima nismo zanimljivi!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ajdeeebre

pre 8 godina

E sada smo svi mirniji.Kada se stučnjak oglasi takvim saopštenjem svima padne kamen sa srca.Bogu hvala da nas ti čuvaš,,,

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija