• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

25.11.2015

22:47

HAG PUŠTA SRPSKOG GENERALA! Lazarević trećeg decembra na slobodi

Politika

HAG PUŠTA SRPSKOG GENERALA! Lazarević trećeg decembra na slobodi

Podeli vest

Haški tribunal donio je odluku da srpski general Vladimir Lazarević, zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja, bude pušten na slobodu 3. decembra, nakon dve trećine izdržane kazne, saznaju "Večernje novosti"

Nekadašnji general Vojske Jugoslavije biće pušten iz humanitarnih razloga, jer boluje od kancera, a imao je i moždane udare.

U porodici Lazarević kažu da još nisu dobili nikakvo obaveštenje iz Haga i da nemaju nove informacije u vezi sa generalom.

- Očekujemo da bismo neku odluku mogli da dobijemo 3. decembra jer mu tad ističu te dve trećine kazne - rekao je Lazarevićev sin Milan.

On kaže da je desetogodišnji zatvor ostavio velike posledice po zdravlje njegovog oca, koji je operisan čak sedam puta, i to šest puta u Hagu i jednom u vojnoj bolnici u Nišu.

POVRATAK RATNIKA: General Lazarević uskoro na slobodi!

- Tolike anestezije bi teško podneo i zdrav čovek od 30 godina, a ne on. Ima problema sa moždanom cirkulacijom, sa infarktima mozga, trombom, tumorom na kičmi, tumorom na nozi, oba kolena su mu operisana i teško hoda... - rekao je Milan Lazarević.

Vladimir Lazarević osuđen je u Haškom tribunalu 2009. godine na 15 godina zatvora, ali mu je ta kazna posle žalbe preinačena na 14 godina robije.

U Hag je otišao dobrovoljno 3. februara 2005. Osuđen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

Lazarević kaznu izdržava u zatvoru u Sheveningenu, gde je pod stalnim nadzorom tamošnjih lekara. Trebalo je da bude prebačen u zatvor u Poljskoj, ali, zbog konstantnih zdravstvenih problema, to nikada nije učinjeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Željko

pre 8 godina

Dobro dosao kuci Generale . Izvini sto te Srbija izdala i poslala u Hag. Nista nas od tog greha ne moze oprati. Uzivaj sa porodicom u slobodi , znamo svi kakvu si zrtvu vojnicki hrabro podnio bez svoje krivice.

Nevena

pre 8 godina

Dobro nam došao hrabri nas generale. Znaj da nas ima koji ćemo pamtiti i generacijama budućih pokoljenja prenositi o tvom junaštvu i vrhunskom vojnom umeću! Istorija će biti tvoj saveznik! Izdaja, kukavičluk i pohlepa onih koji su bili na vlasti, poslali su te u kazamat onih koje si vojno nadmudrio! Živeo nam jos dugo heroju!

Petar Pan

pre 8 godina

Malo je onih koji će smeti da ga pogledaju u oči! Sve do jednog ostadoše NATO poturice ! Ali nije Njegoš ( Veliki Srbin a po Montenegrinima veliki ratni zločinac ) tek tako rekao ,,Blago onom ko dovijeka živi , imao se rašta i roditi,,. General Lazarević je jedan od njih. Kad prođe ova era izdajnika, njegovo ime će biti ispisano zlatnim slovima u srpskoj istoriji ... Vrlo je jednostavno, da je npr. I svetski rat drugačije završen ratni zločinci bi bili i Stepa i Mišić i Gavrilović a i sam kralj ... tako je to kad zločinci sude ... Dobro došao kući generale ! Jedna Srbija se raduje a druga crveni !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija